REUTERS
OSAM OZBILJNIH RAZLOGA

EVO ŠTO DANAŠNJA DINAMOVA POBJEDA DONOSI KLUBU, IGRAČIMA, ZAGREBU, HRVATSKOM NOGOMETU Opet puna blagajna, igračima bogate premije...

ZAŠTO BELGIJCE TREBA SHVATITI OZBILJNO? Iako su Zagrepčani već osigurali prvo mjesto u skupini, današnji dvoboj ne trebaju shvatiti olako
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. prosinac 2018. 17:32

Europsko je proljeće osigurano, prvo mjesto u skupini također, utakmica s Anderlechtom služi samo za - vatromet. I još jednu proslavu velikog uspjeha. Tako je to na papiru, međutim na travnjaku je stvarnost ipak drugačija. Dinamo i u četvrtak igra za pobjedu, koja igračima i klubu može donijeti puno toga. Vrijedi se potruditi, nikako ne treba shvatiti Anderlecht samo kao uvertiru i pripremu za derbi s Hajdukom. Iz više razloga.

POBJEDA NOSI 570 TISUĆA EURA

Dinamo je već dobro napunio blagajnu plasmanom u europroljeće, ali tri boda protiv Belgijaca donijela bi također lijepu svotu - pobjeda vrijedi dodatnih 570 tisuća eura. A remi “samo” 190 tisuća. Velika je to razlika. Anderlecht dolazi bez nekog posebnog cilja i motiva, idealan je suparnik za sjajan završetak europske jeseni. Treba to iskoristiti.

-------------------------------------------------------------------------------

IGRAČIMA PREMIJE OD PET TISUĆA EURA

Sami igrači - oni koji će istrčati na maksimirski travnjak - imat će i još jedan dodatan motiv. Naime, prema dogovoru Uprave i svlačionice svaka pobjeda u skupini Europske lige igračima donosi po pet tisuća eura. Budući da bi bila već peta, s tri boda protiv Anderlechta igrači koji su sudjelovali u svih pet inkasirali bi već 25 tisuća eura samo na pobjedama. Plus onih 15 tisuća eura za ukupan europski uspjeh, to je uistinu pozamašna cifra.

-------------------------------------------------------------------------------

BORBA ZA EUROPSKI KOEFICIJENT

Stalno govorimo da je Hrvatska blizu veličanstvenom dosegu - imati dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka. Sve je na Dinamovim plećima, on sam mora odraditi tu borbu, a samo pobjede nose hrvatske klubove prema tom cilju. Bez obzira na to što je svoje ciljeve već ispunio, što je već izborio prvo mjesto u skupini, svaka pobjeda na ljestvici koeficijenata saveza nosi jednako. Zato tri boda u četvrtak vrijede jednako kao i ona protiv recimo Spartaka iz Trnave.

ODLIČNA ATMOSFERA ZA NEDJELJNI DERBI

Ne sumnjamo da bi pobjeda protiv Anderlechta dala nova krila igračima i treneru i za nedjeljni derbi s Hajdukom. Koji je rezultatski ipak važniji od sutrašnje utakmice. Dodatna doza samopouzdanja, dodatno poboljšanje atmosfere oko kluba i na tribinama. Svaka pobjeda u Europi ostavlja pozitivan učinak na momčad u idućim dvobojima

-------------------------------------------------------------------------------

PRILIKA IGRAČIMA ZA NAMETANJE TRENERU

Bjelica ima puno igrača, svima vjeruje i svima je dao priliku, velika je većina šansu i iskoristila. Neće jedna lošija utakmica previše toga promijeniti u njegovim razmišljanjima, ali jedna dobra partija svakome od njih može pomoći u još boljem nametanju treneru. Tko god riješi europsku utakmicu, to ima težinu, to je velik plus u pozicioniranju za početak priprema i za start proljetne sezone. I za derbi s Hajdukom, naravno. Da ne govorimo koliko dobro izdanje protiv Anderlechta znači igračima koji su se vratili nakon ozljeda poput Leovca, More, Šituma...

-------------------------------------------------------------------------------

SKAUTI ĆE GLEDATI

Bez obzira na to što su ih prošli put smjestili na zapadnu tribinu, a ne u ložu, kako priliči običajima, brojni skauti europskih klubova sigurno će pohoditi Maksimir i u utakmici s Belgijcima. Dinamovi su igrači u fokusu - Olmo, Gojak, Šunjić, Moro, Stojanović, Livaković... dečki su koji su, uz Ademija, koji ne igra ovaj susret, meta znatiželjnih pogleda. A skauti zapisuju sve, pa i to kako se igrač ponaša u “nevažnoj” utakmica. Stoga, ima razloga za oranje i sutra navečer.

-------------------------------------------------------------------------------

RUŠENJE JOŠ JEDNOG REKORDA

Dinamo je prezimio u Europi, osvojio već 13 bodova, prvi je u skupini. No još nikad nijedan hrvatski klub nije završio natjecanje po grupama bez ijednog poraza. Evo prilike Modrima da sruše i taj rekord i postave nove barijere za budućnost. Sebi i drugima. Doduše, za taj doseg dovoljan je i remi, ali rekord svakako bolje zvuči s pet pobjeda i samo jednim, gostujućim remijem.

-------------------------------------------------------------------------------

DUŽNOST PREMA NAVIJAČIMA

Da zanemarimo i sve ove prethodne razloge, Dinamo ima nekoliko tisuća razloga na tribinama zbog kojih mora odigrati pravu utakmicu. Maksimirske tribine možda neće biti pune kao protiv Spartaka iz Trnave (pripisujemo to najavljenoj hladnoći i lošoj prognozi), ali će na njima svakako biti velik broj gledatelja koji dolaze po novu injekciju novog Dinama, momčad koja na terenu gine za svaku loptu i traži pobjedu od prve do zadnje minute. Nema kalkulacija, nema čuvanja, bez obzira na to što nema rezultatskog tereta. No, teško stečenu publiku ne smije se iznevjeriti. Uostalom, Bjelica je sve to već najavio.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 19:09