REUTERS/Antonio Bronic
'MORAMO OSIGURATI PRVO MJESTO'

FANTASTIČAN DVOJAC DONIO DINAMU PREVAGU KADA JE NAJVIŠE TREBALO I OSIGURAO SANJANI POTHVAT 'Nije moglo bolje, ovo je vrhunac moje karijere...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2018. 01:34

Dinamo je na Maksimiru u povijesnoj utakmici protiv slovačkoga Spartaka osigurao prezimljavanje u nekom europskome natjecanju, što je pothvat na koji su Modri čekali dugih 49 godina.

Susret će se pamtiti i po gustoj magli koja se nadvila nad maksimirski stadion, no ni takvi vremenski uvjeti nisu pomrsili planove Bjeličinim trupama. Amer Gojak načeo je goste atraktivnim pogotkom petom u 22. minuti, da bi dinamovci povećali vodstvo nakon autogola slovačkog igrača Andreja Kadleca u 35. minuti. Čanturišvili je u drugome dijelu vratio nadu gostima da mogu do boda u Maksimiru, no u završnici drugoga poluvremena dvojac Petković-Oršić osigurao je mirnu završnicu i dugoočekivano slavlje u modroj svlačionici.

Oršić je odigrao fantastičnu utakmicu i istaknuo se s nekoliko sjajnih prodora, a Bruno Petković je ušao u 76. minuti te donio dinamovcima prevagu u tom povijesnom susretu.

Upravo je taj presudni tandem izašao pred kamere nakon dvoboja o kojemu će se još dugo pričati:

"Svi smo sretni, veselje je u svlačionici, proslavit ćemo kako treba.

Tokom utakmice kontolirali smo susret, bila je mala panika u glavama kad smo primili pogodak, ali kad smo zabili treći gol, tu je bio kraj.

Nije moglo bolje, ovo je 'highlight' moje karijere.", nije skrivao euforiju Mislav Oršić.

Bruno Petković je također bio u slavljeničkom raspoloženju:

"Svi smo presretni, ovo je nešto na čemu dečki dugo rade, i prije mog odlaska, a ja sam očito došao u pravome momentu.

Čeka nas odlučujuća utakmica protiv Fenerbahčea, a zatim i protiv Anderlechta, moramo sad osigurati prvo mjesto u skupini.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - GNK Dinamo Zagreb v Spartak Trnava - Maksimir Stadium, Zagreb, Croatia - November 8, 2018  Dinamo Zagreb's Bruno Petkovic celebrates their third goal   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Drago mi je da sam odigrao danas, pa makar i tih 15-ak minuta, te da sam dao svoj doprinos.

Lijepo je vidjeti ovakav Maksimir, nadam se da ćemo napraviti sve što je potrebno da se zadrži ovakva atmosfera i dalje.", zaključio je spektakularnu večer Dinamov napadač.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 01:28