Osijek, 041118
Stadion Gradski vrt u Osijeku. Prva HNL utakmica 13.kolo izmedju NK Osijeka i NK Dinamo. Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

POVRATAK KUĆI

FOTO: BJELICA EMOTIVNO DOŽIVIO IZLAZAK NA TEREN GRADSKOG VRTA Kohotra ga dočekala zvižducima, ali nisu dugo trajali! Kod kuće ga svi pamte kao legendu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 04.11.2018. u 19:59

 • Nenad Bjelica vidno je emotivno doživio izlazak na teren Gradskog vrta. Vidjelo se dok je hodao po tartan stazi prema klupi da je to za njega drugačiji susret, koračao s jednom rukom džepu zamišljeno gledajući u pod.

  Onda je podigao pogled i možda i malo nesvjesno pogledao prema drugoj tribini, tamo gdje je bila Kohorta. S te tribine na kojoj su najvatreniji domaći navijači čuli su se zvižduci kad je službeni spiker Mario Mihić predstavio Dinamova trenera, a u drugom dijelu povikali su "Umro je Bjelica Nenad", "Prodana dušo"...

  Nije to dugo trajalo, možda su neki očekivali i vatreniji doček. Suzdržana je bila glavna tribina, na njoj je bila i Bjeličina obitelj, supruga Senka i sinovi, oni su rado viđeni gosti na tribinama Gradskog vrta. Zapravo, sve one starije generacije u Osijeku pamte Bjelicu kao klupsku legendu, ne zaboravljaju što je sve napravio za klub i grad kao igrač.

   

  Početkom utakmice dvaput je Bjelica ušao u raspravu sa sucima, glavnim Zebecom i četvrtim Crnčićem, protestirao zbog nekih odluka. Veći je dio utakmice proveo na samoj granici trenerskog prostora, naravno, kao i uvijek, bočica vode stajala je u desnom kutu. Treba li napomenuti da su u mnogi u dva Dinamova osječka dana došli pozdraviti Bjelicu i u hotel, stvarno ga u njegovu gradu ljudi cijene i poštuju.

  Iz drugih medija