Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
EUROPSKA LIGA

FOTO, VIDEO: DOMINANTNI DINAMO LAKOĆOM 'OSVOJIO' BRUXELLES Hajrović i Gojak zabili za maksimalni učinak Modrih u skupini, Anderlecht nije imao šanse

U susretu 2. kola D skupine Europske lige Dinamo je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht sa 2-0 upisavši i drugu pobjedu u skupini čime su 'modri' napravili veliki korak prema 'europskom proljeću' koje Dinamo čeka od 1970. godine.
Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2018. 19:41

ANDERLECHT - DINAMO 0:2 (Hajrović 19'-11m, Gojak 68')

Anderlecht (3-4-3): Didillon - Vranješ, Sanneh, Milić - Najar (od 66. Saief), Trebel, Makarenko, Amuzu - Bakkali, (od 89. Morioka) Santini, Dimata (od 85 Lawrence). Trener: Hein Vanhaezebrouck

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver (od 46. Perić), Rrahmani - Ademi - Hajrović (od 75. Šunjić), Gojak, Olmo, Oršić (od 89. Gavranović)- Petković.

Trener: Nenad Bjelica

sudac: Bezborodov; pomoćnici: Dančenko, Gavrilin; četvrti: Mosjakin (svi Rusija)

Dinamo je došao golovima Izeta Hajrovića iz jedanaesterca u 19. minuti i Amera Gojaka u 69. minuti. Obje momčadi su utakmicu završile s desetoricom igrača jer su crvene kartone dobili Ognjen Vranješ (46) i modri branič Kevin Theophile (90+2).

Dinamov trener Nenad Bjelica postavio je u Bruxellesu napadački sastav, s Petkovićem u vrhu napada umjesto nespremnog Gavranovića. Ipak, Anderlecht je bolje počeo utakmicu, a u u 10. minuti je opasan, ali neprecizan udarac uputio Bakkali, a u 13. minuti s iste pozicije je pokušao i Olmo, a domaći vratar Didillon je jedva obranio.

Dvije minute kasnije Dinamo je imao sjajnu priliku, no Hajrović je idealnu loptu iz kornera poslao pored vratnice. U 17. minuti Petkovića je u kaznenom prostoru srušio Vranješ, a sudac je dosudio kazneni udarac koji je Izet Hajrović pretvorio u gol. U 21. minuti brza kontra Dinama, Oršić je iskosa došao sam ispred belgijskog vratara, koji brani njegov udarac, a u 23. minuti asistenciju petom Petkovića ne uspijeva u gol pretvoriti Gojak jer je uputio preslab udarac s desetak metara.

U 44. minuti udarac Dimate sa 16 metara pogodio je Dilavera, a odbijena lopta otišla je nekoliko centimetara pored lijeve vratnice.

Već u 18. sekundi drugog dijela Vranješ krvnički ruši Olma i zarađuje crveni karton, a Oršić iz slobodnog udarca s 20 metara gađa lijevi kut, no Didillon bravurozno brani. Samo minutu kasnije Šut Hajrovića glavom belgijski vratar zaustavlja na gol-liniji, a u 59. minuti Olmo pogađa gredu, a 66, minuti Hajrović pokušava lobati istrčalog vratara u seriji propuštenih prilika zagrebačke momčadi. Konačno, u 68. minuti Dinamo realizira brojčanu prednost - udarac Gojaka s 16 metara u mrežu skreće veznjak domaćih Makarenko za vodstvo od 2-0.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Theophile radi glupost i dobiva drugi žuti karton.

Za Anderlecht su svih 90 minuta igrali hrvatski nogometaši Ivan Santini i Antonio Milić uklopivši se u sivilo belgijskog sastava.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahče je pobijedio Spartak iz Trnave sa 2-0, a oba gola zabio je Islam Slimani (52, 69).

Na ljestvici vodi Dinamo sa šest bodova, Fenerbahče i Spartak imaju po tri boda, dok je Anderlecht na začelju skupine s dva poraza.

Idući nastup Dinamo ima 25. listopada kada gostuje u Trnavi kod Spartaka u susretu koji će se igrati pred praznim tribinama jer je slovački klub kažnjen. U drugom susretu sastaju se Anderlecht i Fenerbahče.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

EUROPSKA LIGA, SKUPINA D, 2. KOLO, REZULTATI:

Anderlecht - DINAMO 0-2 (Hajrović 19-11m, Gojak 68)

Fenerbahče - Spartak 2-0 (Slimani 52, 69)

Rezultati by SofaScore

ANDERLECHT - DINAMO 0:2 (Hajrović 19'-11m, Gojak 68')

ANDERLECHT: Didillon - Milić, Sanneh, Vranješ, Najar - Trebel, Makarenko, Amuzu, Bakkali - Dimata, Santini

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Petković

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Sijevnula je kontra Dinama! Zakomplicirali su dinamovci i nisu uspjeli postići još jedan zgoditak u završnici susreta. Nije to pokvarilo dojam, ovo je bila sjajna predstava Modrih večeras!

90'+2' - Kakav kiks Theophilea! Napravio je grub prekršaj na Saiefu i dobio drugi žuti karton, odnosno crveni karton!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - I posljednja promjena u momčadi Anderlechta. Izašao je Bakkali, a ušao Morioka. Posljednja promjena i kod Dinama. Izlazi Oršić, a mijenja ga Mario Gavranović.

85' - Još jedna promjena u Anderlechtu. Izašao je Dimata, a ušao Lawrence.

77' - Prilika za Anderlecht. Pucao je Bakkali s dvadesetak metara, ali Livaković to bez problema hvata.

76' - Mijenja Bjelica još jednom. Izašao je strijelac Hajrović uz ovacije BBB-a s tribina, a mijenja ga Ivan Šunjić.

72' - Prilika za Dinamo. Hajrović je još jednom isprobao svoj udarac, ali brani još jednom Didillon. Sjajno igra Hajrović večeras.

68' - GOOOL! Opalio je Amer Gojak s dvadesetak metara po golu, a Makarenko ju je dotaknuo i prevario vlastitog vratara! Sjajan Gojakov udarac i Dinamo vodi 2:0 u Bruxellesu!

66' - Prva zamjena u momčadi Anderlechta. Andy Najar je odigrao svoje za danas, a zamijenit će ga Kenny Saief.

65' - Dvije velike prilike Dinama! Probao je Hajrović, ali lopta nije htjela ući.

65' - Prilika za Modre! Petković je bio u izglednoj prilici, a Sanneh ga ruši u šesnestercu, no ruski sudac Vladislav Bezborodov nije se oglasio.

59' - Kakva prilika za Dinamo! Olmo je prošao kroz obranu domaćih i uputio sjajan udarac, no Didillon je još jednom obranio, ovaj put uz pomoć grede!

56' - Prilika za Anderlecht. Theophile je pogriješio i poklonio slobodan udarac u opasnoj zoni, no nakon izvođenja obrana Dinama je uspjela izbaciti loptu izvan šesnaesterca. Jedna od rijetkih pogrešaka izvrsnog Francuza Theophilea.

49' - Još jedna šansa Dinama! Hajrović je tukao glavom iz blizine, a vratar domaćih još jednom obranio! Ostaje dvojba je li lopta prešla gol-liniju!

47' - Uh, kako je ovo bilo blizu! Oršić je izveo taj slobodan udarac zbog kojega je Vranješ dobio crveni karton, udarac je bio fantastičan, no Didillon ga je uspio obraniti vršcima prstiju.

46' - Ognjen Vranješ je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog prekršaja na Daniju Olmu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Promjena u Dinamovoj momčadi. U svlačionici je ostao Dilaver, a zamijenit će ga Dino Perić.

45+3' - Završeno je prvo poluvrijeme u Bruxellesu. Dinamo na odmor odlazi s vodstvom 1:0.

44' - Nakon udarca Anderlechta s ruba kaznenog prostora lopta je pogodila Dilavera, a domaći su tražili jedanaesterac. Nisu ga dobili.

42' - Dilaver se uspio vratiti na teren, iako s bolnom grimasom na licu.

41' - Žuti karton sada je zaslužio Dinamov branič Theopile.

38' - Nakon jednog boksanja Livakovića prilikom kojeg je tijelom naletio na Dilavera i Santinija, na travnjaku je ostao ležati Dilaver. Sudac je nakratko prekinuo susret i omogućio liječnicima da ukažu pomoć Dilaveru.

34' - Munjevita kontra Oršića nakon izgubljene lopte Anderlechta, ali domaćini su se uspjeli obraniti.

33' - Vjerojatno najozbiljnija prilika Anderlechta dosad. Pucao je Santini, ali lopta odlazi preko gola.

30' - Dinamo nastavlja s boljom igrom, Anderlecht je praktički ostao bez prilike u prvih pola sata.

23' - Kakva akcija Dinama. Sjajna akcija Gojaka i Oršića, ali nema novog gola.

19' - GOOOL! Dinamo vodi 1:0, siguran realizator s bijele točke je Hajrović.

18' - Jedanaesterac za Dinamo. Vranješ je srušio Petkovića u kaznenom prostoru.

15' - Hajrović je sada imao sjajnu priliku. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

13' - Najbolja prilika Dinama dosad. Pucao je Olmo s 20-ak metara, ali vratar Didillon brani.

11' - S djela tribine na kojem su smješteni Dinamovi navijači bačena je baklja na teren.

10' - Prvi žuti karton na susretu i to za Stojanovića.

10' - Prvi ozbiljniji pokušaj na susretu. Pucao je Bakkali s nekih 18 metara, ali udarac odlazi pokraj gola.

7' - Ljutita reakcija Nenada Bjelice nakon jednog dosuđenog prekršaja za Anderlecht. Morao ga je smirivati glavni sudac nakon protesta kod četvrtog suca.

4' - U prvim minutama domaćini uglavnom imaju loptu u posjedu, ali bez prave prilike.

1' - Započela je utakmica u Bruxellesu. S tribina se čuje glasna podrška Dinamu. Interes domaćih navijača zbog krize i loših rezultata nije velik. Na tribinama nema više od 10.000 navijača.

-------------------------------------------

18.00: Utakmicu 2. kola UEFA Europa lige Anderlecht - Dinamo dan prije susreta na konferenciji za medije najavili su trener Nenad Bjelica i prvotimac Kevin Theophile-Catherine. Bjelica je za medije izjavio: "To su igrači koje možemo kontrolirati i nositi se s njima. Na terenu ćemo vidjeti kako će to izgledati, a poštujem svakoga od njih. Ima onih koji su došli za velike iznose, kao i onih koji su igrali u prvoj ligi u Francuskoj ili Španjolskoj. Veliki su tu igrači, ali nikoga se ne plašim."

17.30: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Dinama Nenad Bjelica iznenadio je stavljanjem Brune Petkovića u početni sastav dok će Mario Budimir i Mario Gavranović svoju priliku tražiti s klupe. Bjelica je i uoči susreta poručio da je u dvojbi tko će od napadača započeti susret te se odlučio za 24-godišnjeg napadača koji je ovog ljeta stigao iz Hellas Verone. Od prve minute zaigrat će i kapetan Arijan Ademi, iako je dosad u europskim utakmicama uglavnom započinjao Šunjić. U momčadi Anderlechta nema prevelikih iznenađenja. U početnom je sastavu svoje mjesto našao Landry Dimata umjesto očekivanog Gerkensa. Hrvatski reprezentativci i članovi standardne postave Anderlechta Ivan Santini i Antonio Milić također će zaigrati od prve minute. Trener Anderlechta je Belgijac Hein Vanhaezebrouck.

12.00: Dinamovci su u Bruxellesu odradili svoj zadnji trening uoči večerašnje utakmice drugoga kola Europske lige s Anderlechtom.

Linker
13. travanj 2024 11:34