REUTERS
STALNO POD POVEĆALOM

GOVORILI SU DA JE NAJSLABIJA KARIKA, A SADA JE POKAZAO DA TO NIJE TAKO 'Ne zamaram se više time tko i što priča, najvažnije mi je što će reći Bjelica'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. prosinac 2018. 19:19

On je u ovoj momčadi Dinama stalno podvlačen kao najslabija karika. No u sudaru s Anderlechtom, Petar Stojanović odigrao je jednu od najzrelijih utakmica u Dinamovu dresu, čime je dokazao kako ove jeseni pod paskom Nenada Bjelice taj 23-godišnji desni branič podiže svoje standarde.

- Istina je to, dosta sam bio pod povećalom i previše sam si to uzimao srcu, ali sada sam naviknuo i ne zamaram se više time tko i što priča ili piše, mnogo mi je bitnije što će reći stručni stožer, šef Bjelica, njegovi pomoćnici pa i moji suigrači.

A što oni kažu?

- Mislim da su zasad zadovoljni, a ja samo želim dati svoj maksimum i da se zahvalim svima što imam priliku igrati u udarnoj momčadi, a u svakom dvoboju ja ću ostaviti srce na terenu i dati baš sve od sebe kako bih opravdao njihovo povjerenje. Na meni je da dam svoj maksimum, uvijek i svugdje.

U Dinamu je izmijenio dosta trenera, no dojam je da je napokon kod Bjelice počeo pokazivati progres.

- Ne bi bilo fer da uspoređujem trenere, ali svakako mogu kazati da je trener Bjelica vrhunski stručnjak i sretan sam i ponosan što mogu biti dio njegove momčadi i ovoga kluba. Jer vidi se na terenu kako igramo, to je odraz njihove stručnosti. Ja sam osobno silno sretan što imamo takvog trenera, a vjerujem da su i ostali, jer se to vidi i na utakmicama, treninzima, po atmosferi... Moramo biti zahvalni što mi imamo njega, ali i on nas.

Neće se pohvaliti, no Stojanovićeva partija protiv Belgijanaca ga je proglasila igračem utakmice, što i nije baš čest slučaj.

- Znate, primarno mi je da kao momčad kontinuiramo igramo dobro, da smo osigurali proljeće, da ekipa igra na visokoj razini i pobjeđuje. Ali naravno da svaki igrač, pa tako i ja, želi igrati dobro i nadam se da ćemo tako igrati svi u nedjelju pa i na proljeće.

Proljeće koje već “svrbi” navijače, koji već kuju planove i imaju svoje favorite.

- Puno je klubova koje možemo dobiti, ali sada iz glave zaista ne bih mogao kazati niti jednog kojeg bih priželjkivao, jer ionako ćemo se pripremiti za bilo koga. Ždrijeb će nam u ponedjeljak otkriti svoje karte, ali kažem, tko god da bude, sve će ionako ovisiti o nama. Moramo se maksimalno posvetiti sebi, kao i dosad, a onda razmišljati o suparniku. Tko god dođe, doživjet će respekt, ali i nas koji nikome nećemo priznati da je bolji dok to ne dokažu na travnjaku. Ono što želim je da ovaj san potraje i da s punim stadionom idemo pokušati ostvariti neke nove snove.

Matjaž Kek je postao novi izbornik Slovenije, a ako ovako nastavi uskoro bi u sandučić mogla sletjeti i pozivnica za okupljanje “fantja”...

- Mogu kazati da se radi o vrhunskom treneru, što sam i vidio po rezultatima Rijeke i Slovenije, ali i čuo od igrača koji su imali prilike s njim surađivati. Nadam se da će biti prilike da surađujemo, jer mislim da Slovenija s njime može napraviti pomak i vratiti se tamo gdje pripada. Čuli se nismo, na njemu je da odluči hoće li me pozvati u nacionalnu momčad, a ja ću se truditi na terenu učiniti sve kako bih postao članom slovenske reprezentacije - zaključio je Stojanović.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 12:11