Hamza Barry
 Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX
PROBLEMI SA SASTAVOM

HAJDUK OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA, ALI TKO ĆE GA ZAMIJENITI? Stiže kvartet iz druge momčadi, a kupovina dolazi u obzir samo u jednom slučaju

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. listopad 2018. 13:11

Kako zamijeniti Hamzu, pitanje je koje nudi jednostavan odgovor. Jedino iz vlastitog kadra ili promjenom sustava u kojem neće trebati tri, nego dva klasična veznjaka. Druge opcije jednostavno ne postoje, jer Hajduk će se, ako bude ove zime uopće nešto dovodio, primarno fokusirati na napadača ili stopera.

Na igrače koji će stvarati razliku u obrani ili napadu. Kupnja novog veznjaka može doći u obzir jedino ako se proda Mijo Caktaš, pa se nešto zaradi. U tom slučaju, Hajduk će morati posegnuti za pojačanjem u vezi, jer neće ni brojem ni kvalitetom imati kadar koji bi se borio za visoki plasman. Hamza će, po svemu sudeći, biti spreman za proljeće, generalno pitanje formiranja veznog reda bit će zanimljiva tema. Jer već sredinom jeseni na terenu je Hajduk 2 iz prošle sezone.

Stanko Jurić, prošlogodišnji igrač Dugopolja i Hajduka 2, zadnji vezni koji je ove sezone premijerno krenuo u prvoligaški život. Pokraj njega je 18-godišnji Ante Palaversa, do ovog ljeta junior Bijelih i također igrač druge ekipe Hajduka. Treći veznjak je Darko Nejašmić, 19-godišnjak koji je plijenio pozornost igrama drugoligaškog Hajduka 2.

Ozlijeđen je Dino Beširović, zadnji vezni koji se ozlijedio krajem srpnja i njegov povratak planiran je za proljeće. Četiri veznjaka plus Caktaš i Hamza. Šest veznih, ali Caktaš je taj koji iskustvom drži sredinu terena. Uz Hamzu, jasno. Puno se promijenio Hajduk u posljednjih šest mjeseci, a mijenjat će se i dalje, izgledno je da će Hamza na proljeće biti jedini veznjak iz prošlogodišnjeg sastava. Bolje rečeno, u Hajduku se nadaju takvom raspletu, jer prodaja Caktaša praktički je imperativ klupske egzistencije.

Radošević, Savvas, Toma Bašić i Kožulj, kvartet veznjaka koji je napustio Hajduk u posljednja četiri mjeseca. Prošle zime su klub napuštali najkvalitetniji napadači (Erceg, Ohandza), a zatim su na red došli veznjaci. Od viška u veznom redu odjednom je Hajduk ostao s kadrom koji je prošle sezone igrao u drugoligaškoj konkurenciji.

Split, 071018.
Nogometna utakmica 10. kola 1.HNL-e izmedju Hajduka i Osijeka odigrana na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Barry Hamza (bijeli Hajduk).
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

Od internacionalaca, od iskusnih prvotimaca u najosjetljivijem segmentu momčadi, vratili su se Bijeli na vlastiti pogon. Prije pet mjeseci vezni red je na ljestvici plaća bio ispred napadačkog arsenala u kojem su dominirali Futacs i Almeida, a ode li ove zime Mijo Caktaš, ostat će Bijeli na veznjacima koji svi zajedno neće koštati kao aktualna desetka Bijelih! Kroz sliku odlazaka i dolazaka u veznom redu vidi se i smjer razvoja Hajduka.

Prošlog proljeća ulagalo se najviše u “srce” momčadi, a danas je Hajduk u financijskim problemima, traži se kredit za razvoj, a ne razmišlja se o kupnji igrača. Krenulo je od veznog reda, nastavit će se s obranom i napadom. Hajduk je od dolaska Huljaja na mjesto predsjednika zbrojio troškove i shvatio da nema novca za ulaganje u skupu “dopunsku selekciju”. Razvijat će se Palaversa i Nejašmić u veznom redu, oporavit će se Beširović, čekat da se podigne Teklić, još netko od igrača iz Hajduka 2. Ali na ulaganja u skupe veznjake zaboravite nekoliko godina...

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 11:47