Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
'DEČKI, BUMO SI NEKAJ REKLI'

IZBORNIK CICO KRANJČAR JE U ZAGREBU, ALI NE MOŽE NA POVIJESNU UTAKMICU? Navijam da dobijem vizu! A u četvrtak ćemo nazdravljati pobjedničkom Dinamu!

ZLATKO CICO KRANJČAR Legendarni nogometaš i trener Modrih, bivši hrvatski izbornik, danas izbornik iranske olimpijske reprezentacije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2018. 23:11

Kad dođe u Zagreb, uvijek se javi. Pozove na druženje sa starim društvom, kako on to voli kazati, “dečki, bumo si nekaj rekli”... Da, Zlatko Cico Kranjčar je u Zagrebu. Izbornik iranske olimpijske reprezentacije nakratko je svratio do metropole, našao se s onima koji su mu važni i opet se vraća u Iran, 10. studenoga reprezentacija ima okupljanje.

Svim srcem želi na utakmicu Dinamo - Spartak, ali još ne zna hoće li biti u mogućnosti posjetiti Maksimir.

Sve ovisi o vizi

- Imam varijantu puta po kojoj bih se u Iran trebao vratiti u srijedu, onda, nažalost, neću moći na utakmicu. Ipak, ima i varijanta puta u petak. Ako bude tako, onda sam u četvrtak u Maksimiru, naravno. Ovisi sve o tome kad će mi biti potvrđena viza. Navijam da vizu dobijem u srijedu kako bih mogao biti na povijesnoj utakmici, jer bih onda krenuo u petak - priča nam Kranjčar.

Legendarni nogometaš Modrih i bivši hrvatski izbornik Dinamo je vodio na 13 europskih utakmica, ubilježio je šest pobjeda, četiri puta je izgubio i tri puta igrao neodlučeno. On je jedan od trenera kojeg će maksimirski klub vječno pamtiti, jer ih je dva puta uveo u Ligu prvaka. U sezoni 1998/99. tadašnja je Croatia preko Celtica došla do najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu, a prije dvije godine Cico je uhvatio Ligu prvaka preskočivši Red Bull Salzburg. Kad je Europa u pitanju, Kranjčar je bio itekako uspješan trener Modrih.

Nakon one pobjede nad Celticom, Cico je vodio Modre u tri utakmice u skupini, u Maksimiru je odigrao 0:0 s Ajaxom, na gostovanju je izgubio od Olympiacosa (0:2) i Porta (0:3), nakon toga je trenersku palicu preuzeo Velimir Zajec koji je uspio pobijediti Porto i Ajax, pa je prije tih dvadeset godina bio na pragu nezamislivog, četvrtfinala Lige prvaka. Nažalost, u posljednjem kolu protiv Olympiacosa, na zaleđenom Maksimiru nije se poklopilo, ostalo je 1:1. Tu je Dinamo bio blizu, jako blizu europskog proljeća...

- Bio je tada blizu, a sad je još bliže, najbliže. Zapravo, uopće nije upitno da će se plasirati u europsko proljeće! Ne govorim sad samo o toj utakmici sa Spartakom u četvrtak. Modri imaju nakon toga Fenerbahče i Anderlecht, u te tri utakmice sigurno će osvojiti jedan bod, a to će biti dovoljno za veliko slavlje. Naravno, vjerujem da nećemo trebati čekati Fener i Anderlecht, da će sve biti gotovo u četvrtak, da će se svi navijači Dinama veseliti uspjehu, da će kompletni Zagreb i svi ostali u Hrvatskoj koji navijaju za Dinamo biti s razlogom ushićeni - kaže Kranjčar.

Cico Kranjčar
Bruno Konjevic / Hanza Media / CROPIX

Cico ne priča napamet, on gleda svaku europsku utakmicu Dinama.

- Naravno da sam gledao prvu utakmicu u Trnavi. Dinamo je bio bolji u drugom poluvremenu. U prvom dijelu kao da su bili malo opterećeni, kao da su bili u nekakvom grču, akcije im nisu bile tečne. Međutim, u drugom dijelu bili su kvalitetniji od Spartaka, jer i jesu kvalitetniji. Zato i jesam toliki optimist i kažem da će u četvrtak slaviti i nazdravljati pobjedničkom Dinamu.

Važan će biti ždrijeb

Veli nam Cico da su mnoge generacije čekale ovakav trenutak, mogućnost da se konačno prezimi u Europi.

- Bilo je prilika svih tih silnih godina, ali nikad se nije dogodilo. No nikada nije bilo ovakve prilike, kad ti je tri kola prije kraja praktički dovoljan bod. U ostalim prilikama odlučivalo je posljednje kolo. Međutim, držim da će Dinamo imati što kazati u Europi i na proljeće. Momčad djeluje jako dobro, a sad će dosta važnu ulogu imati ždrijeb. Jasno, kao i uvijek, sportska sreća sastavni je dio uspjeha.

Na pitanje može li važnost utakmice sa Spartakom izazvati stres kod igrača, može li se dogoditi da padnu pod pritiskom? Jer mnogi su već zaključili priču, svi, uostalom i on, drže da će Dinamo biti u ždrijebu Europske lige na proljeće...

- Ne, nema šanse da dečki padnu pod pritiskom! O tome sam vam govorio. Spartak nije zadnja meč-lopta, ona odlučujuća. Dinamo ima tri meč-lopte! Tako da može igrati bez pritiska, smireno, bez srljanja. Konačno, dovoljan će biti taj bod. Kartaškim rječnikom rečeno, ova utakmica nije “pod mus”. Ako su ovako dobro odigrali do sada, ako su se pokazali u tako dobrom svjetlu, nema razloga da takvi ne budu protiv Spartaka.

Rasprodane ulaznice

Dao je Cico svoju prognozu...

- Držim da će Dinamo u četvrtak protiv Spartaka odigrati bolju utakmicu nego protiv Fenerbahčea! Te da će pobijediti i Zagreb dići na noge! A znate što me posebno veseli? Što su se ulaznice prodale u praktički jedan dan. To je jako lijepo. Dinamo i grad Zagreb to zaslužuju. Konačno, Dinamo je godinama stalno prisutan u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, Dinamo je stalno dio Europe, od svih klubova s ovih prostora je najkvalitetniji, najjači.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
14. travanj 2024 05:53