Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
KAPETAN LOKOSA

LOKOMOTIVA U DOBROM RASPOLOŽENJU ČEKA OKRŠAJ SA SPLIĆANIMA U KRANJČEVIĆEVOJ 'Bio prvi ili zadnji, zna se dobro kakav je klub Hajduk'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. listopad 2018. 14:45

Već dvije godine i osam mjeseci Lokomotiva ne zna za pobjedu protiv Hajduka, od veljače 2016, kad su u Kranjčevićevoj Lokosi slavili s 2:0 (Grezda, Andrijašević). Nakon te utakmice, Hajduk je u 11 dvoboja (deset u prvenstvu, jedan u kupu) pobijedio sedam puta, dok u četiri navrata nije bilo pobjednika.

Danas će momčad s Kajzerice ugostiti Splićane u Kranjčevićevoj (17.30), na izvrsnom, obnovljenom travnjaku tražit će Lokosi iskupljenje za nedavni kiks protiv Intera...

- Nije nam to trebalo, ali vrijeme ne možemo vratiti. Dobro nam je došla ova reprezentativna stanka nakon poraza u Zaprešiću. Iako smo do sredine ovoga tjedna bili nekompletni, bez petorice reprezentativaca, vjerujem da smo se dobro pripremili za okršaj sa Splićanima i idemo po tri boda. Bez kalkulacija - kaže kapetan Lokomotive Fran Karačić, koji je bio na pripremama za SP s reprezentacijom Australije, ali u Rusiju nije putovao.

Kakav je sad vaš status, imate i hrvatsko i australsko državljanstvo...?

- Dokumenti su mi u Australskom nogometnom savezu, a doista ne znam imam li još uopće pravo igrati za Hrvatsku. Za Australiju naime nisam odigrao ni minute; bio sam na klupi na prijateljskoj utakmici i nakon toga više nisam bio pozivan. Vidim da je odjednom i kod nas postala tražena pozicija desnog braniča, ali ne znam kakva su FIFA-ina tumačenja. Neka to drugi rješavaju, na meni je da dobro igram i zaslužim poziv.

Jeste li zadovoljni svojim ovosezonskim igrama?

- Jesam, kako ne bih bio! Postao sam i kapetan momčadi, dobro igramo, u vrhu smo, baš uživam.

Pogled na ljestvicu govori da je u nedjelju Lokomotiva favorit protiv Hajduka?

- Teško je baš reći da smo favoriti jer se zna kakav je klub Hajduk, bio prvi ili zadnji. Ali nitko ne može reći da je u Kranjčevićevoj favorit protiv nas! Na Poljudu smo prije dva i pol mjeseca na užasnom travnjaku odigrali 1:1, sad ćemo igrati na pravom travnatom tepihu i možemo očekivati dobar nogomet. I idemo po sva tri boda, idemo po pobjedu - govori Karačić.

Trener Lokosa Goran Tomić tek je od srijede imao momčad na okupu, kad su mu se vratili reprezentativci Grbić, Ivanušec, Babić (Hrvatska, do 21 godine), Uzuni (Albanija) i Kastrati (Kosovo). I uvijek je dvojbeno je li prvenstvena stanka dobrodošla ili ne, Tomić o tome kaže:

- Igre i rezultati pokazat će kako nam je legla stanka, a sad je najvažnije da su se igrači iz nacionalnih vrsta vratili zdravi, pa u dobrom raspoloženju čekamo okršaj s Hajdukom. Vjerujemo u dobar rezultat; naše dosadašnje igre i domaćinstvo daju nam pravo na optimizam. Hajduk uvijek treba respektirati, očekujemo pravu, žestoku i borbenu utakmica, neizvjesnu, kakva je bila svaka dosadašnja sa Splićanima. Zna se kakav mi nogomet preferiramo, 20 postignutih golova na deset utakmica dovoljno govori o našoj napadačkoj orijentaciji. Tako će biti i protiv Splićana.

Jeste li favoriti protiv Hajduka, gledajući položaj na ljestvici, uzimajući u obzir kvalitetu ovosezonskih igara, kao i činjenicu da ste domaćini?

- Ne znam što bih rekao. Možda je najbolje reći da su izgledi 50:50, jer Hajduk je uvijek Hajduk i strahovito ga respektiramo. Ali nikoga se ne bojimo i imamo dovoljno kvalitete za dobar rezultat. Vjerujem da ćemo to potvrditi i na travnjaku - veli Tomić.

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 18:06