Srdjan Vrancic / CROPIX
GLAD ZA POBJEDOM

MAĐARSKI REPREZENTATIVAC U DRESU HAJDUKA SE NE MIRI SA SEDMIM MJESTOM Najavio pohod na pobjedu: 'Uopće nije bitno kako, bitna su samo tri boda!'

HAJDUK Mađarski reprezentativac Adam Gyurcso ne miri se sa sedmim mjestom bijelog kluba, pred Lokomotivu jasno ističe ambiciju
Piše: Petar BekićObjavljeno: 21. listopad 2018. 10:03

Nije bilo lako pronaći sugovornika u poljudskoj svlačionici uoči dvoboja s Lokomotivom. Hajduk je na sedmom mjestu, s golemim pritiskom nezadovoljstva navijača, čiji zvižduci kao da još odzvanjaju splitskim stadionom. Treba isprati poraz od Osijeka, zna to i Adam Gyurcso, koji je odlučio podijeliti svoja razmišljanja sa širom javnosti.

- Nije laka situacija, svjesni smo toga - kaže 27-godišnji Mađar.

Dva pogotka ove sezone postigao je Gyurcso; premalo za igrača od kojeg se očekuju velika djela. Uoči susreta s Istrom napisali smo: “Adame, probudi se”, a sada pred Lokomotivu upitali smo Gyurcsa je li vrijeme za nove pogotke ili je samo vrijeme za pobjedu.

- Za pobjedu, samo za pobjedu. Nije me uopće briga hoću li zabiti - spremno je odgovorio krilni napadač Hajduka.

Što znate o Lokomotivi osim da je treća na ljestvici s osam bodova više od Hajduka?

- Bit će teška utakmica, uvjeren sam u to. Nismo dobro startali ove sezone, ali imamo samo jedan način da se počnemo izvlačiti iz te loše serije, a to je osvajanje tri boda danas u Zagrebu. Nitko nije očekivao ovu poziciju u kojoj se nalazimo, ni predsjednik, ni navijači, ni mi igrači. Ali moramo se s tim nositi, događaju se i takve stvari u životu. Zato je naš fokus isključivo na pobjedi protiv Lokomotive. Kako? Nije važno kako, ponavljam to stalno.

Što je problem današnjeg Hajduka? Protiv Osijeka ste upisali poraz, ali više od poraza boli način na koji se izgubilo - bez prave šanse, s olako primljenim golovima.

- Slažem se, dopustili smo lagane pogotke iako smo kontrolirali utakmicu većim dijelom. Moramo priznati, nije to bila naša utakmica. Trebamo prihvatiti činjenicu, ma koliko nam teško bilo. I ne možemo se vratiti natrag.

Ne može se prošlost vratiti, ali iz takvih se susreta može puno naučiti.

- Istina. Međutim, možemo mi naučiti nešto i iz pobjeda, ne samo poraza. Možemo trenirati, raditi... i pobijediti u Zagrebu.

Stanku uslijed obveza reprezentacija Gyurcso je proveo izvan Poljuda. Bio je član najbolje selekcije Mađarske, koja je u skupini C Lige nacija izgubila u Grčkoj (0:1), a potom odigrala 3:3 s Estonijom u Tallinnu. U oba susreta Gyurcso je ostao na klupi, izbornik Marco Rossi nije mu ponudio minutažu. Ipak, valja napomenuti da je to Gyurcsu bio novi početak nakon izbivanja iz reprezentacije.

- Debitirao sam prije šest godina, a zadnji sam put u reprezentaciji bio u ljeto 2017. Izbivao sam nešto više od godinu dana i sretan sam što sam se vratio. Međutim, nisam sretan s dva prošla dvoboja; nismo dobili što smo očekivali, a usto, nisam igrao. Nisam dobio priliku.

Svakoga možemo dobiti

Pred vama je novi izazov - sačuvati mjesto na popisu reprezentativaca Mađarske igrama u Hajduku.

- Zaslužio sam biti dio reprezentacije jer sam napredovao u Hajduku. Istina je da ovu sezonu nisam počeo kao prošlu, ali u zadnjim sam se utakmicama značajno popravio. Zato sam očekivao minutažu, da se pokažem novom izborniku, ali to se, nažalost, nije dogodilo. Sada se moram koncentrirati na klub pa kada dođe nova akcija reprezentacije, čekati poziv. Ali dotad mi je isključivi fokus Hajduk.

U pravo vrijeme, rekli bi optimisti, jer Hajduku slijedi serija neugodnih utakmica u sljedeća dva tjedna. Zahtjevni niz počinje s Lokomotivom, nastavlja se s Rijekom, produžuje preko Šibenika i Gorice - četiri teška dvoboja u kojima i Gyurcso mora potvrditi formu, potvrditi ulogu nositelja u Hajduku i status reprezentativca.

- Igramo dvije jake utakmice vani, a kod kuće smo bez dodatne snage koju nam inače pružaju naši navijači. Nismo u dobroj formi, nije naš trenutak, što i ljestvica jasno pokazuje. Zato moramo dobiti ne samo Lokomotivu nego i ostale utakmice. Trebamo bodove, nismo na poziciji koja se od Hajduka očekuje.

Često slušamo istu tezu da je Hajduk bolji nego što pokazuju rezultat i mjesto na ljestvici. Je li zaista tako?

- Trebali bismo biti bolje plasirani i ako netko misli drukčije, onda ima problem. Hajdukovo je mjesto borba za Europu, dakle drugo mjesto recimo, a ne sedmo.

Jedna važna pobjeda mogla bi promijeniti tijek zbivanja. Na primjer - Lokomotiva.

- Mi možemo svakoga pobijediti, čak i Dinamo - kazao je Gyurcso i potom dodao s puno samokritike:

- Hajduku se može dogoditi da izgubi utakmicu, ali ne kao protiv Osijeka. To je bilo jako loše, priznajem. Međutim, u odnosu na to kako smo počeli sezonu, ipak smo stabilizirali formu.

Napravili ste korak naprijed prije mjesec dana, ali Osijek je bio veliki korak natrag.

- Da, ali ako pogledate kako smo igrali na početku sezone i te dvoboje usporedite s utakmicama u zadnje vrijeme, momčadski smo napredovali. I nemamo što drugo nego otići u Zagreb i pobijediti.

Koliko je puta to samo rekao Gyurcso... Gladni su Bijeli pobjede u važnoj utakmici.

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 17:43