Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
DERBI KOJI SE ČEKAO ČETVRT STOLJEĆA

MLADOST U VELIKOM DERBIJU NA POLJUDU ZASLUŽENO ODNIJELA BODOVE PROTIV JADRANA Zagrepčani ostali stopostotni! Marcelića briljirao na vratima

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 16. studeni 2018. 21:03

JADRAN - MLADOST 6:9 (0:1, 3:4, 2:2, 1:2)

JADRAN: Anić (7 obrana), Kunac, Zović 1 (1+0), Popović 1, Z. Butić, Pejković, Power 1, Bego, Visković (0), Milardović, Šetka 1, Kovačić, M. Podrug, Delić 2. TRENER: Ivan Asić.

MLADOST: Marcelić (17+2 obrane), Radu, Miloš 2, Čagalj, Ćuk 3, Petković 2, Anzulović, Lazić 1, L. Bajić, Samardžić, Buljubašić, Harkov 1, Jurlina, Herceg. TRENER: Zoran Bajić.

Mladost je zasluženo odnijela bodove iz Splita protiv Jadrana ostavši na čelu poretka sa stopostotnim učinkom. Odlično su igrali Zagrepčani koji su na golu imali raspoloženoga Marcelića te još nekoliko igrača, dok je Jadran imao lošu realizaciju igrača više.

Utakmica Jadrana i Mladosti privukla je na Poljudu solidan broj gledatelja, prijatelji vaterpola došli su na kompleks bazena koji je konačno u funkciji nakon obnove. Zaželjela se publika vrhunske igre jer su ove sezone splitski klubovi domaćini bili u Makarskoj ili su mijenjali domaćinstva, no najvažnije je igračima i trenerima da napokon mogu trenirati kod kuće te da se ne trebaju voziti. Prije početka susreta održana je minuta šutnje za šibenskoga vaterpolskog djelatnika Grga Renju koji je preminuo nedavno.

Split, 161118.
Derbi susret Triglav regionalne lige izmedju Jadrana i Splita i Mladosti iz Zagreba na bazenu u Poljudu.
Na fotografiji igrac Jadrana Nikla Milardovic.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX

Susret nije propustio hrvatski izbornik Ivica Tucak koji došao vidjeti kandidate iz oba kluba. Na tribinama su bili i predsjednik i dopredsjednik saveza Mladen Drnasin i Perica Bukić, a vidjeli smo i čelnika domaćega kluba Alberta Pavlovića. Domaći su imali i glasnu podršku djece iz omladinske škole koja su navijala za svoj klub, popunivši još dodatno tribine.

Prva četvrtina prošla je u znaku čvrstih obrana i neefikasnosti, a prednjačio je gostujući vratar Marcelić koji je skinuo čak osam lopti. Jedini pogodak u prvom periodu bilo je djelo mladostaša Harkova. U drugoj četvrtini je Jadran preookrenuo preko Delića i Popovića, a onda je ponovno uzvratila Mladost s dva gola (Lazić i Ćuk) te otišla na 3:2.

Split, 161118.
Derbi susret Triglav regionalne lige izmedju Jadrana i Splita i Mladosti iz Zagreba na bazenu u Poljudu.
Na fotografiji igrac Mladosti Cosmin Radu.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX

Nakon toga je Jadran uspio izjednačiti s dva igrača više, ali je potom Mladost uz dva pogotka Miloša otišla na odmor s 5:3, nešto osjetnijom prednošću koju je još povećala na startu treće četvrtine pogotkom Petkovića s igračem više za 6:3. Jadran je malo stisnuo, imao prigodu doći na minus jedan do kraja četvrtine, ali nije dao Marcelić.

Na 3:40 do kraja Mladost je otišalla na 9:6 važnim pogotkom Petkovića koji je dao naslutiti da će bodovi u Zagreb, a kada je Marcelić svojom 20. obranom skinuo peterac Zoviću, a potom i Viskoviću, priči je bio definitivno kraj.

Linker
20. travanj 2024 08:58