Goran Mehkek / CROPIX
OSLABLJENI NA TURSKOG VELIKANA

MUKE ZA DINAMO UOČI VELIKOG SRAZA U MAKSIMIRU Bjelica potvrdio crnu prognozu oko jednog od najvažnijih igrača pa otkrio mogućnost dodatnog 'udarca'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. rujan 2018. 23:12

Trener Dinama Nenad Bjelica jučer se vratio iz Turske, šef struke pratio je Fenerbahče u utakmici protiv Konyaspora. Turski velikan je, podsjetimo, prvi protivnik Modrih u skupini D Europske lige (četvrtak 21.00).

- Fener je individualno jači od Young Boysa. Imaju stvarno odličnih igrača, još se malo traže, imaju novog trenera, hvataju formu. Ali njihova individualna kvaliteta je top europskog nogometa. Bolji su od svih momčadi s kojima smo do sada igrali u Europi! Ali mi možemo igrati protiv svakoga, možemo i protiv Fenera. Ukoliko mi budemo na razini naših dosadašnjih europskih utakmica, sve je moguće - kaže nam Bjelica.

Naravno, podsjetili smo ga na utakmicu s Young Boysima...

- Naš razina borbenosti i toj utakmici bila je vrhunska, malo je nedostajalo koncentracije, bili smo kažnjeni za dvije greške. Bili smo blizu, bile su to dvije jako dobre utakmice.

Zagreb, 280818.
Stadion Maksimir.
Uzvratni susret play-offa Lige prvaka GNK Dinamo - BSC Young Boys.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Možemo ih dobiti

Znači, može se dobiti Fenerbahče?

- Vjerujem da možemo! Kakav bi ja bio trener kad ne bih vjerovao u svoju momčad? Sto posto vjerujem u svoje dečke. Uz kvalitetan dan svakog našeg igrača, kao skupina možemo iznenaditi i dobiti utakmicu.

Fener ovog vikenda igra derbi s Bešiktašem, misli li da će Fener zbog toga biti ipak malo opušteniji, da neće baš “ginuti” na terenu?

- Ne vjerujem. Mislim da će oni u toj utakmici napraviti sve da nas dobiju. Fener ima jako širok kadar. U rosteru su 22 igrača, vrlo ozbiljna. Njima je prioritet Europska liga.

Hoće li eventualna Dinamova pobjeda, ta tri boda široko otvoriti vrata europskog proljeća?

- To bi bio tek prvi korak. Moramo osvojiti desetak, možda i 12 bodova da se plasiramo u europsko proljeće. Ali sigurno da bi to bio veliki impuls svima. Ne samo igračima i nama u stožeru, već i svima u klubu. Pobjeda bi bila velika stvar jer radi se o velikom protivniku, veliko ime. Ispali su od Benfice u trci za Ligu prvaka, bilo je 1:1 i 1:0 za Portugalce, ozbiljan je to klub ne samo sada, već u posljednjih 20 godina. Fener je uz Bešiktaš i Galatasaray najveći klub turskog nogometa. Pobijediti takvog protivnika bilo bi za sve nas jako važno.

Zagreb, 140818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica 3. predkola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Astana.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama nakon pobjede s rezultatom 1:0, Arijan Ademi.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Misterij oko vratara

Hoće li igrati kapetan Ademi?

- Mislim da neće! Isto tako vjerojatno neće igrati ni Leovac! Teško da će igrati. Ima još nekoliko dana, ali kako danas stvari stoje, teško.

A tko će braniti u četvrtak, Livaković ili Zagorac?

- Sve radim po logici stvari. Livaković je projekt kluba, a Zagorca maksimalno poštujem. Normalno je da će u omjeru odigranih utakmica Livaković biti malo ispred Zagorca. Ali Zagorac je sve do sada napravio vrhunski, apsolutno zaslužuje moj respekt. Kod njih dvojice neće biti nikakvih problema. Ukoliko obojica zadrže tu formu, više utakmica trebao bi odigrati Livaković, jer je projekt kluba i reprezentativac Hrvatske. Na kraju krajeva, on je zamjenski kapetan. To treba respektirati i poštivati, međutim Zagorac zaslužuje maksimalan respekt, zaslužuje da ga nagradim - zaključio je Dinamov trener Bjelica.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
18. travanj 2024 09:56