CROPIX
EUROPSKA LIGA

NENAD BJELICA NAJAVIO ZADNJU UTAKMICU NAJUSPJEŠNIJE EUROPSKE SEZONE U MAKSIMIRU Ne znam tko ima dva žuta! Uopće ne razmišljam o tome, idemo po pobjedu

Dinao u četvrtak u 21 sat na Maksimiru zatvara nikad uspješniji prvi krug Europske lige utakmicom protiv Anderlechta, a susret koji više ne nosi nikakvu rezultatsku napetost najavio je danas Nenad Bjelica.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. prosinac 2018. 18:47

Službena prevoditeljica neočekivano je dobila slobodno vrijeme, na Dinamovoj presici nije bilo novinara iz Belgije. Ukratko, očito ih Dinamo baš i ne zanima previše, pisali smo već kako Anderlecht ima svoje probleme, utakmica s Dinamom tek je jedna epizoda u tom 'košmaru'.

Nenad Bjelica, pak, ne odustaje od svojih nogometnih ideja, predmijevamo da će takav biti i sastav koji će istrčati protiv Belgijaca. Dakle, mogli bismo opet na terenu vidjetu tu takozvanu 'europsku momčad', onu koja je izgurala veći dio ovog jesenskog puta, tek bez Ademija koji je kartoniran i ozlijeđen, te možda s Leovcem koji dosad i nije imao prilike previše igrati jer je bio ozlijeđen. Znači, to je ono što se očekuje, a vidjet ćemo hoće li Bjelica u zadnji tren ipak nešto promijeniti.

- Svi koji su igrali za vikend su u stanju igrati, a vidjet ćemo tko će igrati. Oni koji su se u Zaprešiću odmarali, oni su, naravno, na raspolaganju. Raspoloženje je odlično, želimo pobjedom zaključiti Europsku ligu, na isti način kao što smo igrali i dosad - rekao je Bjelica te onda dodao i na temu sastava:

- Želimo dvije pobjede za kraj godine, imamo preko 20 igrača, ne mogu pogriješiti koga ću izabrati. A pobjeda je važna zbog svega, zbog nas ponajviše ali i zbog hrvatskog nogometa, tog koeficijenta. Nema kalkulacija, idemo po tri boda s Anderlechtom, tek onda ćemo pričati o debiju i Hajduku.

Dakle, ono što prijeti kao opasnost za proljeće jest što tri igrača, Stojanović, Šunjić i Hajrović imaju dva žuta kartona, treći bi ih isključio iz tog povijesnog meča. Ima li tu prostora za malo čuvanja, za odmoriti barem nekog od tog trojca?

- Ne znam ni tko ima dva žuta kartona! Uopće ne razmišljam o tome. Treći karton dođe prije ili kasnije, ako netko otpadne, netko drugi će uskočiti. Nikad ne plačemo kad nismo kompletni, nećemo to ni raditi. Nikad nismo ni išli za tim da igrači namještaju kartone, da se čiste, ja uvijek želim da na terenu daju svoj maksimum dok su na terenu, ne mogu sad nekome reći da se čuva ili nekad da namjerno dobije karton. Nema nikakvog kalkuliranja, idemo puno snagom.

Koliko se Anderlecht promijenio od prve utakmice, kakve ćemo Belgijce gledati u Maksimiru?

- Njihov trener mijenja i sustav i igrače, ne primjećujemo neko veliko poboljšanje, možda igraju malo bolje, ali rezultati su ispod očekivanja. No, i ne zanima nas u kojem će oni biti sastavu, bitni smo mi, da budemo pravi, svejedno tko je s druge strane.

Petar Stojanović, pak, dio je tog 'žutog' trija, sudeći po Bjeličinim riječima on će večeras igrati. Prenio je ozračje u svlačionici, atmosferu među igračima.

- Mi igrači smo spremni, motivirani, želimo pobjedu i završiti grupu s tri boda i još jednim slavlje. Anderlecht je dobra momčad, imaju neke vrhunske pojedince, međutim, mi pokazujemo našu kvalitetu iz utakmice u utakmicu. Poštujemo Belgijce, ali vjerujemo u sebe i svoje vrline.

On se neće štedjeti zbog kartona?

- Ne, svaku utakmicu treba ići punim gasom. Ne razmišljam o kartonima.

A o Hajduku koji je po mnogima važniji suparnik trenutno od Anderlechta?

- Razmišljamo samo o Anderlechtu, kako pobijediti. Tek tada ćemo o derbiju. Nadam se da će biti atmosfera u Maksimiru opet biti prava i nositi nas do trijumfa.

Utakmicu Dinama i Anderlechta (četvrtak, 21.00) te veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru (nedjelja, 15.00) pratite na Arenasportu 3, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 09:35