CROPIX
NEKA TAKO BUDE I U ČETVRTAK

POČETAK JE DRAMA, ALI KADA SE ZAHUKTA MODRI STROJ ONDA NIKOME NEMA SPASA Momci iz Spartaka već unaprijed znaju da šanse imaju samo u prvih 45 minuta

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2018. 12:25

Bit će utakmica sa Spartakom ipak puno drugačija. Pun Maksimir, osjećaj povijesnog sraza, dodatan adrenalin, motiv na najjače, kad možeš napraviti nešto što nitko nije već gotovo 50 godina. A i nećemo pogriješiti ako kažemo da je Osijeku u mnogočemu, pogotovo u napadačkom dijelu i potentnija momčad od Spartaka iz Trnave.

Zato ovoj Dinamovoj pobjedi, u kontekstu uvertire za taj susret sa Spartakom, ne treba previše gledati u zube. Zagrepčani su se dodatno odmaknuli rivalu u borbi za vrh, napunili se dodatnim samopouzdanjem i mirno, potpuno mirno mogu se fokusirati na Slovake.

Međutim, isto tako stoji i činjenica da je Osijek Bjeličinoj momčadi u prvom dijelu napravio puno problema, pogotovo na toj lijevoj strani koju u nuždi 'krpa' Rrahmani, on i Perić nisu bili idealni partneri, dosta su tu Osječani probijali, došli dva-tri puta u izgledne, čak i matne situacije.

Malo je koja momčad, uključujući i one u europskim utakmicama, složila Dinamu toliko šansi kao Osijek u prvih 45 minuta. Vidjelo se da i Theophile još hvata formu, a prema naprijed nije hrvatski prvak bio posebno opasan.

Na neki način taj je recept postao Dinamovo pravilo. U Trnavi, Koprivnici, Zelini, sad i Osijeku, Bjeličina momčad nije izgledala dobro u prvom poluvremenu, preživjela ga je nekako, a onda u nastavku zaigrala bolje, odlučnije, efikasnije i svaki put uzela pobjedu. Što je tome razlog i treba li nešto mijenjati u postavkama, ili je sve to ipak posljedica velikog broja utakmica i gustog rasporeda koji unatoč rotacijama u momčadi dolazi na naplatu?

Analiza je na Bjelici i stožeru, međutim, Dinamo pobjeđuje i kad ne igra savršeno, a to je ono najbitnije. Nitko se neće buniti ako i u četvrtak vidimo isti epilog, uz sličan dojam, a momci iz Spartaka znaju da šanse imaju samo u prvih 45 minute. Nastavak je uvijek rezerviran za Dinamo! Premda, protiv Slovaka će, vjerujemo, Dinamo biti autoritativan svih 90 minuta i da ulazak u povijest, već u Maksimiru, neće dovesti u pitanje.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 12:29