USUSRET DERBIJU

PROTIV HAJDUKA ĆE BITI JOŠ VEĆI SPEKTAKL NEGO PROTIV ANDERLECHTA Utakmica nije bila niti gotova, a navijači su već počeli najavljivati El Croatico

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. prosinac 2018. 10:35

Sve je završilo veličanstvenim vatrometom u Maksimiru koji je na koncu UEFA dozvolila. Shvatili su u Kući europskog nogometa da se za Dinamo ove sezone dogodila velika, povijesna stvar, nakon 49 godina zagrebački će klub sudjelovati u europskom proljeću. Navijači su također pljeskom i skandiranjem zahvalili plavim dečkima na svemu što su ponudili ove sjajne europske sezone, Bjeličini su momci u svlačionicu ispraćeni ovacijama.

Ovo nije kraj

Kako i ne bi, završila je europska jesen, koja je, zapravo, bila Dinamova bajka. Modri su natjecanje u skupni završili bez poraza! Šest utakmica, četiri pobjede i dva neodlučena rezultata. Da vam je netko prije početka Europske lige ponudio okladu da će tako završiti, biste li prihvatili? Teško, zar ne? Ali Modri su uspjeli, pokazali da su se itekako mogu nadmetati u Europskoj ligi, da su konkurentni, te su navijestili da ovo još nije njihov kraj u ovom natjecanju, da mogu i na proljeće pričati svoju krasnu priču.

Sad mogu s mirom čekati ždrijeb u ponedjeljak, veseliti se sljedećim europskim okršajima. Završen je jedan dio europskog puta, ali i mi već sad s nestrpljenjem očekujemo nastavak. Imat će plavi dečki zimske pripreme, kako sada stvari stoje, neće biti bitnih odlazaka, što znači da bi ovaj Dinamo na proljeće mogao biti još jači, još bolji. Sve ovo što su dosad pokazali tjera na takvo razmišljanje.

Jučer nismo gledali neki atomski nogomet, ali opet su Modri pokazali da su ozbiljna momčad koja je do kraja odigrala suvereno, sigurno, bez bitnih amplituda u igri. Nisu Bjeličini momci srljali, odigrali su onako, na sigurno. Iako utakmica nije bila važna što se tiče daljnjeg nastavka natjecanja jer je sve riješeno davno, Modri nikako nisu željeli izgubiti jučerašnji sraz protiv Anderlechta, koji se davno oprostio i koji je mogao igrati - a tako je i igrao - posve opušteno, bez ikakvog stresa. Gledali smo utakmicu bez nekih velikih prilika, ali bilo je podosta ritma i trke. Možda su navijači Modrih očekivali i vatromet pogodaka za kraj, naučili su ih Bjeličini momci na nogometne delicije ove sezone, no ovoga je puta to izostalo. Ali ta činjenica nije promijenila ništa kad je riječ o čistoj petici za ovu polusezonu.

Misli se okrenule

Iako se jučer igrala europska utakmica, desetak minuta prije kraja navijači su već počeli najavljivati El Croatico u nedjelju. S tribina su se čuli povici koji su se odnosili na Hajduk. Već jučer, nakon što je sve završilo, sve su se misli okrenule prema Splićanima. Nekako nam se čini da ćemo u nedjelju gledati veći spektakl nego što je bio ovaj europski jučer...

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 19:52