Matija Djanjesic / CROPIX
VELIKA FORMA RIJEKE

RUJEVICA OBILUJE OPTIMIZMOM NAKON MAESTRALNE PREDSTAVE BIŠĆANOVIH ADUTA Kada je samopouzdanje na vrhuncu, kada postoji kontinuitet, onda i forma dođe'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. prosinac 2018. 13:15

Nogometaši Rijeke nastavili su nizati pobjede pod vodstvom Igora Bišćana, jučerašnjim trijumfom protiv Lokomotive (3:0) ostvarili su petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, osmu u posljednjih devet ligaških utakmica i, praktički, osigurali titulu jesenskog viceprvaka.

Milan Majer, dugogodišnji klupski radnik i katica za sve riječkog prvoligaša, zanimljivom je rečenicom dočekao Zorana Kvržića u miks-zoni.

- Ti si kao vino - što si stariji, to si bolji!

I nije puno pogriješio, Heber je tek sjajnim pogotkom ukrao Kvržiću titulu igrača utakmice, ali mu zato nitko ne može uzeti pogodak i asistenciju kojima je okrunio još jednu svoju odličnu partiju.

- Kada je samopouzdanje na vrhuncu, kada postoji kontinuitet nastupa, onda i forma dođe - kaže Kvržić.

- Zasluženo smo uzeli tri boda. Iza nas su napornih tjedan-dva, imali smo jače suparnike, ali ostvarili smo najbolji mogući učinak, vratili se na drugo mjesto i sigurno da zadovoljni iščekujemo ovu zadnju utakmicu. Odigrali smo utakmicu sličnu onoj u utorak, mislim da smo u Kranjčevićevoj tek prvih 20 minuta izgledali lošije nego što smo trebali, ali zato smo sada opravdali trenerovo povjerenje i odigrali odličnu utakmicu - rekao je ofenzivac Bijelih.

Razočaran rezultatom s druge strane bio je napadač Lokomotive Dejan Radonjić, koji je bio neprepoznatljiv u odnosu na neke nedavne partije.

- Čak smo u drugom poluvremenu bolje i agresivnije krenuli, ali pobjeda Rijeke apsolutno je zaslužena. Potpuno su nas nadigrali, bolji su od nas, mi smo pokazali sasvim drugo lice u odnosu na prvo poluvrijeme u utorak. Imali smo jedan udarac, a ja sam se osjećao kao da Rijeka ima barem tri igrača više na travnjaku, uspuhao sam se k’o budala! Ne bih rekao ni da su nas izostanci poremetili, koga nema, bez njega se mora, drugi su dobili priliku i to je sve. Idemo dalje, želimo u svakoj utakmici pobijediti, ali vidjelo se da nam nešto fali. Morat ćemo poraditi na tome da budemo konkurentni drugom i trećem mjestu, a moramo biti realni - Rijeka ima budžet, gotove igrače, dok mi imamo mlade igrače koji osciliraju, što im se ne smije zamjeriti. Ja se nekada živciram, ali samo u pozitivnom smislu. Sve u svemu, nisam toliko nezadovoljan jer smo se trudili, ali Rijeka je bila bolja i tu je sva mudrost - rekao je Dejan Radonjić.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 06:49