Dinamo skupna
 Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
VELIKE BRIGE I SLATKE DVOJBE

S KIME ĆE BJELICA PO POBJEDU U TRNAVI Dinamo je skupo platio pobjedu protiv Anderlechta! Obrana nudi nevolje, a za ostatak momčadi 'milijun' rješenja

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2018. 01:16

Uvjerljiva Dinamova pobjeda u Puli, sa svim svojim dobrim i lošim stvarima je zaboravljena, Spartak Trnava jedini je Dinamov fokus. Modri su u nekim trenucima na Drosini djelovali impresivno, ponekad početnički griješili i pružali Istri uže spasa, sad od cijelog tog miksa Nenad Bjelica mora napraviti najbolji ‘smoothie’, napitak koji će njegovoj momčadi donijeti najbolji put do uspjeha.

Dinamo u Slovačku ide po pobjedu, s time da bi i bod matematički bio odličan ulov, Modri bi se još malo približili drugom krugu, a onda ga pobjedom u Maksimiru i praktički uhvatili. Dojma smo da Bjelica još ni prije jedne utakmice nije imao toliko dvojbi i(li) problema kao uoči dvoboja u Slovačkoj. S time da su neke brige i dvojbe slatke, a neke donose glavobolju. Krenimo redom.

Bol u trbušnom zidu

Dakle, obrana je u ovom trenutku - problem. Platio je Dinamo cijenu one pobjede u Bruxellesu, ostao bez Theophilea zbog crvenog kartona, Dilavera zbog loma rebra, Leovac se još nije oporavio pa je ionako ostao vrlo tanak kadar u obrani. Logično se nametnuo trio Lešković - Perić - Rrahmani kao rješenje za te tri pozicije, ali u Puli su bili propusni, Istra je stvorila dosta problema. Lešković i Perić ove sezone igrali su već četiri puta zajedno, uglavnom dobro odradili posao, ali još se nisu pokazali u europskom susretu. Rrahmani je dva-tri puta solidno pokrio lijevi bok, u Puli je možda imao najlošije izdanje na toj poziciji, međutim, to ipak nije njegovo prirodno okruženje. I kad se baš činilo da je tu problemima u obrani kraj, pokazalo se da ozljeda muči i Petra Stojanovića.

- Požalio se na bol u trbušnom zidu, vjerujemo da nije ništa ozbiljno, da će biti spreman za četvrtak. Ali, vidjet ćemo još do utakmice - rekao nam je Bjelica, otkrivši time da je i Stojanović upitan za četvrtak.

Ne bude li mogao, tada bi u njegove kopačke uskočio Moharrami, koji je još uvijek u fazi prilagodbe, bez ikakvog iskustva u europskim utakmicama. I ovako krnju obranu, izostanak Stojanovića dodatno bi okrnjio.

Bit će zanimljivo

A ostatak momčadi? E tu ima stvarno ‘milijun’ rješenja. Koga god Bjelica stavi u momčad, možemo reći - opravdano, koga god stavi na klupu, možemo reći - nezasluženo. Recimo, Ademi i Šunjić na sredini terena slove za defenzivniju, čvrstu varijantu, a u dvije utakmice, protiv Rudeša i Istre u kojima su igrali zajedno, Dinamo je zabio sedam golova.

Ademi je u Puli bio odličan, razigran i učinkovit, Šunjić je također u sjajnoj formi. Pa ti izaberi! Ako stavi obojicu, onda Bjelica nema mjesta za jednog između Olma i Gojaka, koji su u Europi dosad bili standardni. Pa kako ukomponirati Petkovića i Gavranovića (trenutno su oni ispred Budimira) u tom slučaju, vjerojatno će igrati samo jedan njih!? Hajrović i Oršić na krilima su neupitni, ali na vrata opasno kuca Kadzior. Bit će doista zanimljivo vidjeti što će Bjelica na kraju odlučiti, koga gurnuti u vatru. Dosad, uistinu, nije promašivao.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

MOGUĆE FORMACIJE

OBRANA

Stojanović, Lešković, Perić, Rrahmani

-------------------------------------------------------------------------------

Moharrami, Lešković, Perić, Rrahmani - ako ne bude mogao Stojanović

OSTATAK MOMČADI

Ademi, Šunjić - Hajrović, Gojak (Olmo), Oršić - Petković (Gavranović)

-------------------------------------------------------------------------------

Ademi (Šunjić) - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Petković (Gavranović)

-------------------------------------------------------------------------------

Ademi (Šunjić), Gojak - Hajrović (Kadzior), Petković, Oršić - Gavranović (Budimir)

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 08:48