Harold Cunningham/Getty Images
SREĆA PRATI HRABRE

SADA SE SVE ZNA, HRVATSKI PRVAK ČEKA SVOJ POVIJESNI ŽDRIJEB ZA EUROPSKO PROLJEĆE! Pogledajte koji sve 'otpadnici' iz Lige prvaka prijete Dinamu

Piše: HinaObjavljeno: 13. prosinac 2018. 00:23

Ždrijeb parova osmine finala nogometne Lige prvaka održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca u Nyonu. Klubovi će biti podijeljeni u dva bubnja. U prvom će biti osam pobjednika skupina, a u drugom osam klubova koji su osvojili drugo mjesto.

U osmini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini. Utakmice osmine finala na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20. veljače, dok su uzvrati 5. i 6., te 12. i 13. ožujka.

Ove godine finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

NOSITELJI: Borussia Dortmund, Barcelona, PSG, Porto, Real Madrid, Bayern, Manchester City, Juventus

DRUGOPLASIRANI: Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Roma, Lyon, Manchester United, Ajax

SELE U EUROPSKU LIGU: Club Brugge, Inter, Napoli, Galatasaray, Benfica, Valencia, Viktorija Plzen, Šahtar

Što ovakav rasplet u Ligi prvaka znači za Dinamo koji sutra završava svoju savršenu polusezonu u Europskoj ligi? Modri su još remijem kod Fenerbahčea potvrdili prvo mjesto u skupini D Europske lige te će u ždrijebu šesnaestine finala (također 17. prosinca) imati status nositelja. Tako su sigurno izbjegli prvoplasirane momčadi iz skupina Europske lige, ali ne i sve momčadi koje dolaze iz Lige prvaka.

U ždrijebu će kao nositelji biti 12 pobjednika skupina te četiri trećeplasirana kluba iz Lige prvaka s najboljim koeficijentima (Napoli, Inter, Benfica i Valencia), i s njima Modri ne mogu igrati.

No, prijetnja su im četiri trećeplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka koje imaju najslabiji koeficijent, a sada je poznato da su to Šahtar, Galatasaray, Club Brugge i Viktoria Plzen.

Potencijalni protivnici Dinama su i sve drugoplasirane momčadi u skupinama Europske lige, a konačni popis saznat ćemo u četvrtak navečer, po završetku zadnjeg kola prvog kruga EL. U ovome su krugu primjerice Milan, Bešiktaš, Sevilla, Astana, Sporting, Zürich...

Utakmice šesnaestine finala Europske lige igrat će se 14. i 21. veljače.

Dodajmo kako će se video tehnologija (VAR) koristiti u Ligi prvaka već ove sezone i to od osmine finala. VAR je u Ligu prvaka trebao biti uveden tek od iduće sezone, ali je UEFA odlučila ranije ga uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka.

Linker
16. travanj 2024 15:16