CROPIX
OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

UŽIVO OD 17.30: ŠTO JE TO ZORAN VULIĆ SPREMIO LOKOSIMA? Ozljeda Barrya natjerala ga je na promjene: Evo što je trener Hajduka uvježbavao na treninzima

Piše: Frane VulasObjavljeno: 21. listopad 2018. 11:17

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:0 (Drožđek 24', Uzuni 69')

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Majstorović, Datković, Lecjaks - Jakić, Ivanušec - Kastrati, Uzuni, Drožđek - Radonjić

HAJDUK: Posavec - Juranović, Vučur, Lopez, Bradarić, Tudor - Palaversa, Caktaš - Jairo, Gyursco, Said

----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Opalio je mladi Ante Palaversa s oko 25 metara, no udarac je prohujao pored vratnice.

85' - Posljednja zamjena i kod Lokosa. Izlazi Myrto Uzuni, asistent prvog i strijelac drugoga pogotka. Posljednje minute odigrat će veteran HNL-a Ivan Krstanović.

78' - Posljednja zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je Jairo, a zamijenit će ga Mirko Ivanovski.

76' - Kakva prilika za Hajduk! Jairo je pronašao Caktaša u šesnaestercu, a kapetan Bijelih je iz okreta snažno opalio i pogodio vratnicu!

69' - GOOOL! Uzuni se sjurio po lijevoj strani, ispremiješao obranu Bijelih i pored istrčalog Blaževića poslao loptu u mrežu za 2:0! Čini se da je možda u pitanju i autogol jer ju je Bradarić, u pokušaju da izbije loptu, zakucao u vlastitu mrežu.

67' - Opalio je Jradi s vrha šesnaesterca, ali ravno u ruke vratara Grbića.

64' - Zamjena kod Lokosa. Izašao je strijelac jedinog pogotka Domagoj Drožđek, a ušao Dino Halilović.

58' - Još jedna zamjena kod Bijelih. Izašao je Gyurcso, a priliku dobiva Bassel Jradi.

56' - Žuti karton dobio je Said zbog prigovora sucu Batiniću.

55' - Prisilna zamjena u momčadi Hajduka. Čini se da se vratar Josip Posavec ozlijedio i zamijenit će ga iskusni Goran Blažević.

51' - Prilika za Hajduk! Gyurcso je bio u izglednoj situaciji na lijevoj strani, ali Hujber je uspio izbiti loptu u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. U momčadi Lokomotive izvedena je jedna zamjena. Ozlijedio se Ante Majstorović, a zamijenit će ga 19-godišnji branič Luka Hujber.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U Kranjčevićevoj se igra utakmica bez većih prilika, a i prvi prekršaj je napravljen tek na polovici prvoga dijela. Najopasniji igrač Lokosa Domagoj Drožđek okrunio je svoju dobru igru pogotkom u 24. minuti i time šokirao hajdukovce. Do kraja poluvremena Bijeli su prijetili i stvarali prigode, no promjene rezultata nije bilo.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Još jedna prilika za Hajduk! Jairo je prošao po desnoj strani i oštro ubacio u peterac, no loptu nije uspio zahvatiti Said.

38' - Opalio je i Jairo po golu, no lopta je išla daleko iznad grede.

36' - Žuti karton dobio je kapetan Hajduka Mijo Caktaš i neće moći nastupiti u idućem kolu protiv Rijeke.

33' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Datković zbog grubog prekršaja na Saidu.

26' - Nevjerojatan podatak. Tek u 26. minuti igrači Hajduka napravili su ukupno prvi prekršaj na utakmici.

24' - GOOOL! Najopasniji igrač Lokomotive Domagoj Drožđek zakuhao je akciju ispred vrata Hajduka, odigrao dupli pas s Uzunijem i zatim usred pogubljene obrane Bijelih poentirao za vodstvo Lokosa.

20' - Najbolja šansa u dosadašnjem tijeku utakmice! Caktaš je prošao po desnoj strani i lijepo centrirao do Saida, a napadač Hajduka s pet metara gađa glavom, no samo u ruke dobro postavljenoga Grbića.

18' - Još jedna prilika za Lokose! Drožđek je opet prošao po lijevoj strani, no u završnici mu je ponestalo snage te je loptu praktički predao u ruke vratara Hajduka.

12' - Prošao je Drožđek po lijevoj strani i poslao povratnu u šesnaesterac, no Tudor izvrsno prati akciju i ispucava loptu izvan kaznenog prostora.

7' - Pokušao je Gyurcso iz velike udaljenosti, no udarac lako hvata vratar Lokomotive.

1' - Prva velika prilika na utakmici! Uzuni je natrčao na jednu izgubljenu loptu u šesnaestercu i silovito pucao, no sjajni Posavec je izvrsnom intervencijom sačuvao vrata Hajduka.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

----------------------------------------

17.25: Momčadi su istrčale na travnjak u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Damir Batinić iz Osijeka. Službene brojke govore da je na tribinama oko 2500 gledatelja. Sve je spremno za derbi kola!

17.00: Trener Bijelih Zoran Vulić dao je izjavu uoči utakmice u Kranjčevićevoj:

16.40: Uoči derbija s Lokomotivom izjavu je dao i hajdukovac Adam Gyurcso:

16.15: Službeni sastav objavio je i Hajduk. Vulić je odlučio početi sa Saidom u prvoj jedanaestorki i time iznenaditi Lokose. Trener Hajduka ne može računati na Rumunja Steliana Filipa te će od prve minute zaigrati 18-godišnji Domagoj Bradarić.

16.00: Lokomotiva je objavila službeni sastav za derbi s Hajdukom. Trener Lokosa Goran Tomić odlučio je napraviti određene promjene. U obrani neće biti Kolingera, a u napadu će od prve minute uz Radonjića, Kastratija i Uzunija zaigrati 22-godišnji Domagoj Drožđek.

12.00: Uoči derbija trener Lokomotive Goran Tomić izjavio je: "Hajduk respektiramo, ali nikoga se ne bojimo. Imamo dovoljno kvalitete za dobar rezultat te vjerujem da ćemo to potvrditi i na travnjaku!"

Poljudski poraz od Osijeka još jednom je razgolitio Hajdukove probleme. Na sve se još nadovezala i ozljeda standardnog startera Hamze Barryja kojeg po svemu neće biti do kraja polusezone pa je trener Zoran Vulić ostao bez još jedne bitne karike u ionako širinom tankom veznom redu.

Zbog toga je Vulić na treninzima ovog tjedna isprobavao u veznoj liniji i Josipa Juranovića. Standardni desni bočni je najkonstantniji Hajdukov igrač u posljednje vrijeme. Iako je na Poljud stigao kao veznjak, silom prilika promijenio je poziciju te je s vremenom postao i najbolji desni bek lige.

No, sada je ozljeda Barrya natjerala Vulića da počne razmišljati o pretumbacijama. Stoga bismo danas Juranovića možda mogli vidjeti u novoj-staroj ulozi veznjaka. Ili će Vulić ipak ići na sigurno s obzirom na debi i važnost bodova, izbjeći će veće promjene. U prvotnom slučaju na desnom beku za očekivati je po svemu sudeći Frana Tudora. U slučaju da se "bijeli" odluče za još oprezniju varijantu tu je i opcija s Adrianom Ismajlijem. Ako Vulić ne bude radio veće zahvate u zadnjoj liniji, i u stoperskom dijelu, a koji baš i ne ulijeva povjerenje.

Nakon lakše ozljede oporavio se i Stanko Jurić, ugodno iznenađenje s početka sezone. I on je u konkurenciji za poziciju u veznom redu. Baš kao i Bassel Jradi koji se dosadašnjim izvedbama nije ipak još uspio nametnuti. Tu je i Darko Nejašmić koji je unatoč igranju samo za drugu momčad "bijelih" zaslužio poziv za U21 reprezentaciju no on se na kraju nije našao ni među putnicima za Zagreb. Kao ni stoper Božo Mikulić, lijevi bočni Andre Fomitshow, napadač Michele Šego...

Fomitshow nije u konkurenciji iako je tijekom tjedna određenih problema s ozljedom imao Steliano Filip. Rumunj se na kraju našao među putnicima, ako bude posve spreman zaigrat će. Fomitshow je pak pao u drugi plan. Nijemac je bez ligaškog nastupa otkad je momčad poveo Vulić (igrao je samo u kupu protiv Vrapča).

Zato se među putnicima našao 18-godišnji bek-krilo Domagoj Bradarić čiji talent je Vuliću zapeo za oko. Pod Vulićem je Bradarić već i debitirao ulaskom s klupe u utakmici protiv Rudeša. Među 18 igrača koji su u konkurenciji za nastup je još jedan mladić 19-godišnji Tonio Teklić. Talentiranog Teklića nismo vidjeli na terenu u prvenstvenim utakmicama prve momčadi Hajduka još od studenoga i susreta protiv Rudeša (2:3), dok je na klupi još bio Joan Carrillo. Bio je to posljednji susret Španjolca na klupi "bijelih".

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 14:45