Jakov Prkic / CROPIX
VULIĆEV NAJJAČI ADUT

VELIKO OTKRIĆE JADRANSKOG DERBIJA! DOŠAO IZ PRIČUVE I PREOBRAZIO HAJDUK Nije ni sam vjerovao da može zaigrati u prvoj postavi, a onda ga je krenulo

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. listopad 2018. 09:17

Kako se u tjedan dana preobrazio Hajduk? Od bezlične i bezopasne momčadi protiv Lokomotive do agresivne i dominantne ekipe protiv Rijeke. Nije smetao ni prazan stadion, Hajduk je odigrao najbolju utakmicu ove jeseni. Ključni segment igre, kao i mnogo puta u dvobojima podjednako snažnih suparnika, stvara se u sredini terena, a ovog puta Hajduk je u tom segmentu imao kapetana Juranovića i 22-godišnjeg Stanka Jurića.

Upravo je Jurić bio najjači adut Vulića u središnjici. Rijeka je gotovo 80 minuta bila stisnuta na svojoj polovici, jer su Jurić i Juranović napravili čvrsti blok u sredini. Za Juranovića se znalo koliko može pružiti, a Jurić je ipak u Hajduk došao na mala vrata, u siječnju ove godine iz drugoligaša Dugopolja došao je na trening prve ekipe Hajduka. Pa je prošao i pripreme s Kopićem, ali nije izborio mjesto u prvoj ekipi. Ostavljen je da se dokazuje u drugoj momčadi, ali kako su odlazili zadnji vezni, otvaralo se i mjesto za Jurića.

Ni sam nije na početku ljetnih priprema vjerovao da će ostati u Kopićevu kadru, međutim otišao je Savvas, pa Radošević, zatim i Toma Bašić. Ozlijedio se Beširović i morao je Kopić posegnuti za Jurićem. Anonimus iz Dugopolja ustvari je igrač iz Splita, jer Stanko Jurić je zaobilaznim putem došao do Hajduka. Iz splitskog Adriatica preko Dugopolja do Poljuda. Debitirao je u dvoboju sa Slavijom u Sofiji. I to kako debitirao, zgoditkom kojim je Hajduku širom otvorio vrata 3. pretkola. Na njegovu veliku žalost, na svoj 22. rođendan nije proslavio prolaz protiv Steaue u Bukureštu.

Kod Vulića je prvi put protiv Rijeke zaigrao u startnoj postavi. Isplatilo se i Vuliću i Juriću. Stanko je zahvalni klupski igrač koji može puno pružiti u sredini terena, dati dozu agresije i svojim angažmanom podići momčad. Vulić je dobro prepoznao igrača koji mu je uzvratio u odličnoj maniri. Iako je od šeste minute igrao pod opterećenjem žutog kartona, pokazao je da se i s time zna nositi.

Hajduku je pružio ono što je Bijelima nedostajalo, ali i Jurić je svjestan da kontinuitet igara neće steći samo čvrstom defenzivnom igrom.

Ima prilike za svakog

Ovog ljeta zabio je Slaviji u Europi i Lokomotivi u prvenstvu. Kako bude imao seriju utakmica u nizu, a nije sporno da će se to dogoditi poslije jadranskog derbija, od Jurića će se sve više očekivati. Zadnji vezni sa 22 godine, što znači da je ispred njega ogroman prostor za napredak. Bilo bi ljepše da uz sebe ima iskusnije igrače koji bi ga učili i podizali, ali takav je današnji Hajduk. Dođe Jurić iz pričuve i preobrazi momčad svojim agresivnim pristupom u jadranskom derbiju. Ima tu prilike za svakog tko želi igrati i ginuti na terenu. Jurić je tu spoznaju sjajno iskoristio.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 08:16