Ivo Ravlic / CROPIX
NAJAVA VELIKOG SUBOTNJEG DERBIJA

VIDEO: HRVATSKI DERBIJI O KOJIMA SE DANAS PRIČA Pogledajte lude okršaje Dinama i novog člana Lige prvaka! Golovi iz bajke i posljednji pogodak Capara!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2018. 19:20

Futsal Dinamo u subotu u 20 sati igra utakmicu drugog kola nove sezone 1.HMNL. I to najtežu utakmicu od svih mogućih. Kod aktualnog prvaka Novog Vremena koje ih je izbacilo iz polufinala prošlog prvenstva.

Povijest okršaja između ova dva kluba je poznata stoga ne treba puno duljiti. U posljednjoj utakmici jesenskog dijela prošle sezone Futsal Dinamo je bio bolji u Makarskoj rezultatom 4:1 i time potvrdio “titulu” jesenskog prvaka. Potom su se ponovno susreli u posljednjem kolu regularnog dijela, u utakmici za prestiž, i dvoboj u Domu sportova završio je 2:2.

PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA OVE SEZONE NA ARENASPORTU!

Vrhunska uzbuđenja iz prve hrvatske futsal lige ove ćete sezone moći pratiti na Arenasportu.

1. HMNL će biti kontinuirano praćena na Arenasportu, u svakom će kolu biti osiguran prijenos jedne utakmice, u fiksnom terminu petkom u 20.15. Arenasport će prenositi i uzbudljivu završnicu prvenstva, kao i Kup.

Informacije o paketima možete pronaći OVDJE.

Zatim je Dinamo slavio u ispunjenoj Kutiji šibica u prvoj utakmici polufinala (3:1) da bi Makarani izborili majstoricu uvjerljivom pobjedom na domaćem terenu (4:0). I ta majstorica je bila jedna od najzanimljivijih utakmica kluba svih vremena. Makarani su dva puta poveli, Dinamo se dva puta vraćao, od čega drugi puta pogotkom Matije Capara 20 sekundi prije kraja regularnog dijela.

U produžecima Dinamo je dva puta pogađao okvir gola, no gosti su uspjeli izboriti šesterce u kojima su bili s(p)retniji i zasluženo prošli u finale u kojem su kasnije osvojili naslov prvaka protiv Splita.

Novo Vrijeme je zadržalo cijelu šampionsku momčad, a još su se dodatno pojačali reprezentativcem Sašom Babićem, a Dinamo nadu u pobjedu traži u nekoliko faktora.

Prvi je umor Makarana. Novo Vrijeme je prošli vikend izborilo Elitnu rundu Lige prvaka, a potom su u srijedu teškom mukom (djelomično i zbog umora) pobijedili desetkovanu Crnicu 5:4. Dvoboj protiv Dinama bit će im peti u 11 dana.

Također, na dvoboju protiv Crnice crvene kartone dobili su Vedran Kazazić i Eduardo te će Makarani dočekati derbi bez dva ponajbolja igrača.

S druge strane, Dinamu se vraćaju Vedran Matošević i Jakov Grcić, koji će sutra upisati službeni debi u plavom dresu. Dvoboj protiv Broda pokazao je talent Dinamovih mladih igrača, no vidjelo se kako nedostaje prijeko potrebno iskustvo, pogotovo u defenzivnom segmentu. S “Vekijem” i “Grcom” ovaj Dinamo je ipak drukčija momčad.

Također, prvotimci Dinama će svakako prštati od motiva kako bi se revanširali Makaranima za ispadanje u polufinalu prvenstva.

Utakmica počinje u subotu u 20 sati, a prijenos se može pratiti na Areni sport 2. (Futsal Dinamo)

Linker
24. travanj 2024 16:14