Damjan Tadic / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

VIDEO: LOKOMOTIVA POBIJEDILA HAJDUK U DERBIJU KOLA Pogledajte golove iz Kranjčevićeve, dvostruki problem za Vulića kojem se ozlijedio vratar

U zadnjem susretu 11. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive pobijedili Hajduka s 2-0 (1-0).
Piše: HinaObjavljeno: 21. listopad 2018. 18:22

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:0 (Drožđek 24', Uzuni 69')

Lokomotiva (4-4-1-1): Grbić; Karačić, Majstorović (od 46. Hujber), Datković, Lecjaks; Kastrati, Jakić, Ivanušec Drožđek (od 64. Halilović); Uzuni (od 85. Krstanović); Radonjić

Hajduk (4-2-3-1): Posavec (od 55. Blažević); Tudor, Vučur, López, Bradarić; Palaversa, Juranović; Jairo (od 79. Ivanovski), Caktaš, Gyurcso (od 58. Jradi); Said

Hajduk je ubilježio četvrti poraz u prvenstvu u vrlo lošoj utakmici u Kranjčevićevoj, u kojoj je Lokomotiva iz dva protunapada došla do dva gola i slavila.

Hajduk je imao inicijativu u prvom poluvremenu, ali su ipak domaćini zabili u 24. minuti kada je Uzuni preciznom loptom uposlio Domagoja Grožđeka, koji je svladao vratara Posavca.

U 69. minuti Lokomotiva je postigla i drugi gol nakon brze kontre i udarca Albanca Myrto Uzunija kojeg je na gol crti još nespretno potvrdio igrač Hajduka Domagoj Bradarić. U 76. minuti Caktaš pogađa vratnicu i to je bilo sve od jalovog Hajduka.

Osim samog poraza trenera splitskog sastava Zorana Vulića može brinuti i ozljeda vratara Josipa Posavca. U 55. minuti Vulić ga je zamijenio iskusnim Goranom Blaževićem. Također, Vulić će u sljedećoj prvenstvenoj utakmici, Jadranskom derbiju protiv Rijeke igrati i bez Mije Caktaša zbog kartona.

Vodi Dinamo (27) ispred Osijeka (23), Lokomotiva je treća s 22 boda, a Hajduk sedmi s 11 bodova.

Informacije o sportskim paketima MAXtv-a pronađite OVDJE.

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:0 (Drožđek 24', Uzuni 69')

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Majstorović, Datković, Lecjaks - Jakić, Ivanušec - Kastrati, Uzuni, Drožđek - Radonjić

HAJDUK: Posavec - Juranović, Vučur, Lopez, Bradarić, Tudor - Palaversa, Caktaš - Jairo, Gyursco, Said

----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Opalio je mladi Ante Palaversa s oko 25 metara, no udarac je prohujao pored vratnice.

85' - Posljednja zamjena i kod Lokosa. Izlazi Myrto Uzuni, asistent prvog i strijelac drugoga pogotka. Posljednje minute odigrat će veteran HNL-a Ivan Krstanović.

78' - Posljednja zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je Jairo, a zamijenit će ga Mirko Ivanovski.

76' - Kakva prilika za Hajduk! Jairo je pronašao Caktaša u šesnaestercu, a kapetan Bijelih je iz okreta snažno opalio i pogodio vratnicu!

69' - GOOOL! Uzuni se sjurio po lijevoj strani, ispremiješao obranu Bijelih i pored istrčalog Blaževića poslao loptu u mrežu za 2:0! Čini se da je možda u pitanju i autogol jer ju je Bradarić, u pokušaju da izbije loptu, zakucao u vlastitu mrežu.

67' - Opalio je Jradi s vrha šesnaesterca, ali ravno u ruke vratara Grbića.

64' - Zamjena kod Lokosa. Izašao je strijelac jedinog pogotka Domagoj Drožđek, a ušao Dino Halilović.

58' - Još jedna zamjena kod Bijelih. Izašao je Gyurcso, a priliku dobiva Bassel Jradi.

56' - Žuti karton dobio je Said zbog prigovora sucu Batiniću.

55' - Prisilna zamjena u momčadi Hajduka. Čini se da se vratar Josip Posavec ozlijedio i zamijenit će ga iskusni Goran Blažević.

51' - Prilika za Hajduk! Gyurcso je bio u izglednoj situaciji na lijevoj strani, ali Hujber je uspio izbiti loptu u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. U momčadi Lokomotive izvedena je jedna zamjena. Ozlijedio se Ante Majstorović, a zamijenit će ga 19-godišnji branič Luka Hujber.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U Kranjčevićevoj se igra utakmica bez većih prilika, a i prvi prekršaj je napravljen tek na polovici prvoga dijela. Najopasniji igrač Lokosa Domagoj Drožđek okrunio je svoju dobru igru pogotkom u 24. minuti i time šokirao hajdukovce. Do kraja poluvremena Bijeli su prijetili i stvarali prigode, no promjene rezultata nije bilo.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Još jedna prilika za Hajduk! Jairo je prošao po desnoj strani i oštro ubacio u peterac, no loptu nije uspio zahvatiti Said.

38' - Opalio je i Jairo po golu, no lopta je išla daleko iznad grede.

36' - Žuti karton dobio je kapetan Hajduka Mijo Caktaš i neće moći nastupiti u idućem kolu protiv Rijeke.

33' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Datković zbog grubog prekršaja na Saidu.

26' - Nevjerojatan podatak. Tek u 26. minuti igrači Hajduka napravili su ukupno prvi prekršaj na utakmici.

24' - GOOOL! Najopasniji igrač Lokomotive Domagoj Drožđek zakuhao je akciju ispred vrata Hajduka, odigrao dupli pas s Uzunijem i zatim usred pogubljene obrane Bijelih poentirao za vodstvo Lokosa.

20' - Najbolja šansa u dosadašnjem tijeku utakmice! Caktaš je prošao po desnoj strani i lijepo centrirao do Saida, a napadač Hajduka s pet metara gađa glavom, no samo u ruke dobro postavljenoga Grbića.

18' - Još jedna prilika za Lokose! Drožđek je opet prošao po lijevoj strani, no u završnici mu je ponestalo snage te je loptu praktički predao u ruke vratara Hajduka.

12' - Prošao je Drožđek po lijevoj strani i poslao povratnu u šesnaesterac, no Tudor izvrsno prati akciju i ispucava loptu izvan kaznenog prostora.

7' - Pokušao je Gyurcso iz velike udaljenosti, no udarac lako hvata vratar Lokomotive.

1' - Prva velika prilika na utakmici! Uzuni je natrčao na jednu izgubljenu loptu u šesnaestercu i silovito pucao, no sjajni Posavec je izvrsnom intervencijom sačuvao vrata Hajduka.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

----------------------------------------

17.25: Momčadi su istrčale na travnjak u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Damir Batinić iz Osijeka. Službene brojke govore da je na tribinama oko 2500 gledatelja. Sve je spremno za derbi kola!

17.00: Trener Bijelih Zoran Vulić dao je izjavu uoči utakmice u Kranjčevićevoj:

16.40: Uoči derbija s Lokomotivom izjavu je dao i hajdukovac Adam Gyurcso:

16.15: Službeni sastav objavio je i Hajduk. Vulić je odlučio početi sa Saidom u prvoj jedanaestorki i time iznenaditi Lokose. Trener Hajduka ne može računati na Rumunja Steliana Filipa te će od prve minute zaigrati 18-godišnji Domagoj Bradarić.

16.00: Lokomotiva je objavila službeni sastav za derbi s Hajdukom. Trener Lokosa Goran Tomić odlučio je napraviti određene promjene. U obrani neće biti Kolingera, a u napadu će od prve minute uz Radonjića, Kastratija i Uzunija zaigrati 22-godišnji Domagoj Drožđek.

12.00: Uoči derbija trener Lokomotive Goran Tomić izjavio je: "Hajduk respektiramo, ali nikoga se ne bojimo. Imamo dovoljno kvalitete za dobar rezultat te vjerujem da ćemo to potvrditi i na travnjaku!"

REZULTATI 11. KOLA PRVE HNL

Istra 1961 - Dinamo 1-4

Rudeš - Osijek 1-4

U petak:

Inter - Rijeka 1-2

U nedjelju:

Slaven Belupo - Gorica 0-1

Lokomotiva - Hajduk 2-0

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 01:27