REUTERS
OKRŠAJ KONKURENATA ZA NASLOV

VIDEO: NENAD BJELICA PRVI PUT KAO TRENER DINAMA STIŽE U SVOJ OSIJEK Neka me navijači dočekaju onako kako misle da bi me trebali dočekati...

UOČI DERBIJA NA DRAVI Zagrepčani lako odradili osminu finala Kupa, slijedi im derbi u Gradskom vrtu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2018. 14:57

Nenad Bjelica je kao igrač tri puta zabijao Dinamu u dresu Osijeka. Pred kraj studenoga 2000. godine u Gradskom vrtu iz jedanaesterca je poravnao za konačni rezultat 1:1, to mu mora biti svakako najdraži pogodak, jer je time spriječio Osijekov poraz. U svibnju te iste godine opet je u Gradskom vrtu doveo Osječane u vodstvo od 1:0, ali je do konca Dinamo postigao četiri pogotka, tako da mu taj detalj nije ostao u nekom sjećanju.

Kao ni onaj iz ožujka iste godine, kad je također zabio za vodstvo Osijeka u Maksimiru, ali su nakon toga Modri opet krenuli žestoko zabivši tri pogotka za konačnih 3:1. Dakle, kad bi god kao igrač Bjelica razljutio Dinamo, stizala je kazna. Kao trener je pak prvi i jedini put vodio Modre protiv “svog” Osijeka u Maksimiru u sredinom kolovoza ove godine, zagrebački klub je pobijedio s 2:1.

Nek’ razlika bude ista

U nedjelju Bjelica prvi put u Gradski vrt stiže kao trener Dinama, prvi put u svom gradu stoji nasuprot Osijeku.

- U Osijek idemo po pobjedu! Želimo sva tri boda kao u svakoj utakmici. Nema nikakve razlike stoji li ispred nas Osijek ili bilo tko drugi. U danima do utakmice, ovi dečki koji su igrali Kup protiv Zeline će se regenerirati, ovi drugi će nešto više raditi. Još ne znam tko će u nedjelju istrčati u udarnom sastavu, ali imamo širok kadar, možemo koristiti 25 igrača - kazao nam je Bjelica.

U Gradskom vrtu se definitivno igra derbi prvenstva. Dinamo je prvi na ljestvici, Lokomotiva druga, a Osijek treći. Momčad Zorana Zekića zaostaje šest bodova, pobjeda bi Modre odmakla na devet bodova prednosti. Iako je u ovom trenutku to možda debelo preuranjeno tvrditi, takva prednost bi Modrima ponudila veliki zamah prema obrani titule. Rijeka i Hajduk već sad zaostaju “cijeli krug”, teško je vjerovati da bi se oni mogli uključiti u borbu, praktički trijumfom u Osijeku, Dinamo bi se na neki način riješio još jednog konkurenta, ostala bi tek Lokomotiva koja bi koliko-toliko prijetila. Tko zna, možda se u nedjelju odlučuje i prvenstvo...

- Da, Osijek je uz Lokomotivu naš najjači suparnik u borbi za naslov prvaka! Vjerojatno će to tako biti do kraja. Osijek je kao klub konsolidiran već posljednje dvije-tri godine, igra na visokoj razini, diže se iz godine u godinu. Imaju dobrog trenera, dobru organizaciju kluba, definitivno rastu. Meni kao rođenom Osječaninu ta je činjenica jako draga. Naš je cilj da ova razlika između Osijeka i nas ostane ista, odnosno da se poveća nakon nedjeljne utakmice.

Kad govori o snazi momčadi Zorana Zekića, kazat će da ima dosta dobrih igrača.

- Definitivno Osijek ima puno, puno pravih igrača. U ofenzivnom dijelu ima lepezu zanimljivih igrača poput, recimo, Hajradinovića, Bobana, Bočkaja, Marića... Radi se zaista o odličnim igračima, koji mogu s jednim individualnim potezom riješiti utakmicu. Tu je i Mudražija, ima tu zaista dosta kvalitete. Treba svakako naglasiti da su sjajno vođeni, dakle, očekujte zanimljivu utakmicu...

Onda je dodao...

- U kojoj ćemo mi na kraju pobijediti!

Dobar sa Zekićem

Kakav je s trenerom Osijeka Zoranom Zekićem?

- Dobri smo si. Prijatelji ili poznanici, to sad nije presudno, ali znamo se jako, jako dugo. Drago mi je da je na neki način preporodio Osijek, da ga uspješno vodi.

Osvrnuo se na činjenicu da kao rođeni Osječanin dolazi kao suparnik “svom” klubu.

- Dolazim u Osijek prvi put kao igrač i kao trener koji će biti na suprotnoj strani. Nikad nisam u Osijeku igrao protiv Osijeka, ali svaki povratak u moj rodni grad mi je ugodan. Tako će biti i ovaj put.

Na pitanje što misli, kako će ga dočekati navijači Osijeka, trener Modrih će kazati.

- Kako budu htjeli... Njihovo pravo je dočekati me kako žele, neka me dočekaju onako kako misle da me trebaju dočekati - zaključio je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Utakmicu Osijeka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 23:37