Jakov Prkic / CROPIX
ZADNJA UTAKMICA PRED GLEDATELJIMA

VIDEO: OSIJEK SLAVIO NA POLJUDU U DERBIJU KOLA PROTIV HAJDUKA Zekićeva momčad maksimalno iskoristila velike propuste u obrani Bijelih

U utakmici 10. kola Prve HNL Osijek je kao gost svladao Hajduk sa 2-0 (1-0). Strijelci za drugu pobjedu Osijeka u Splitu otkako je Prve HNL, a prve nakon 2008. bili su Gabrijel Boban (36) i Mirko Marić (59).
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. listopad 2018. 20:13

HAJDUK - OSIJEK 0:2 (Boban 36', Marić 59')

HAJDUK (4-3-3): Posavec – Juranović, Vučur, Lopez, Filip – Palaversa (od 46. Jradi), Hamza, Caktaš – Jairo, Ivanovski (od 46. Said), Gyurcso (od 79. Tudor).

TRENER: Zoran Vulić

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica – Grgić , Škorić, Guti, Janža – Pušić, Ćavar (od 78. Lončar) – Hajradinović (od 85. Štrkalj), Kamenar (od 72. Pilj), Boban – Marić.

TRENER: Zoran Zekić

Osijek je do vodstva protiv Hajduka stigao u 36. minuti kada je Gabrijel Boban iskoristio nepotrebno istrčavanje vratara Posavca i iskosa pogodio nebranjenu mrežu.

Gosti su povećali vodstvo u 59. minuti iz brzog protunapada u jeku Hajdukovog pritiska u kojemu je Boban odlično asistirao strijelcu Mirku Mariću.

Počeli su Bijeli u standardmoj formaciji 4-3-3 i to više nije iznenađenje. Nikakvih promjena nije bilo u odnosu na sastav koji se suprostavio Dinamu, dok je kod Osijeka između silnih izostanaka (Henty, Mudražija...) ipak najviše nedostajao Petar Bočkaj, igrač za kojeg je i Vulić u najavi ustvrdio "igra u reprezentativnoj formi". Ali, i bez Bočkaja, Osijek je bio bolji protivnik u prvom poluvremenu koje je obostrano ponudilo malo šansi.

U otvaranju idealnu prigodu imao je Kamenar koji je u 14. minuti na asistenciju Marića s lijeve strane pucao visoko preko vratiju. Malonogometnu akciju složili su Osječani, a Kamenar je povratnu prizemnu loptu sa 10-ak metara poslao prema poljudskom semaforu. Aktivniji je bio Osijek, napadali su gosti preko lijeve strane obrane Hajduka gdje se nisu snalazili Lopez i Filip. Ali, srećom po Bijele, ni Osiječani nisu znali kako kreirati kvalitetno zadnje dodavanje u kaznenom prostoru.

Hajduk je prvu suvislu akciju odigrao tek u 24. minuti kada su "dupli pas" izmijenili Ivankovski i Caktaš uz petljanje u završnici, a minutu kasnije isti je tandem opet na sceni. Ivanovski u ulozi asistenta, ali je Caktaš previše oklijevao, namještao se na šut na 15-ak metara od gola i Pušić u klizećem startu ušao u blok. Caktaš je tražio igranjem rukom Pušića, ali Bebek je pokazao da se igra nastavi. Osijek je u finišu prvog dijela bolju igru naplatio pogotkom koji je došao uslijed neopreznosti zadnje linije Bijelih koja je ostavila Bobana samog sa Vučurom na širokom prostoru.

Blijedi Hajduk iz prvog dijela krenuo je Vulić osvježiti s dvije izmjene na poluvremenu. Ostavio je u svlačionici Ivanovskog i Palaversu čija su mjesta zauzeli internacionalci Said i Jradi. Pritisnuo je Hajduk goste pred kazneni prostor, stvorio mini pritisak. Prvu pravu intervenciju na utakmici vratar Malenica imao je u 55. minuti kada je uklizao na udarac Caktaš poslije pogreške obrane Osijeka. Poništio je Bebek na intervenciju pomoćnika Crnčića pogodak Saida u 58. minuti. Glavom je pucao Jradi, vratar Mlaenica kratko odbio loptu koju je Said iz blizine pospremio u mrežu. Kada se učinilo da je Hajduk na pragu poravnanja, došlo je rješenje utakmice, drugi zgoditak Osijeka po identičnom receptu kao i prvi. Hajduk je poslije zgoditka Marića morao krenuti "va banque", sa puno rizika. Takav je pristup bio nužan u hvatanju rezultata, ali ništa nismo zapisali. Hajduk je napadao, ali bez ozbiljne opasnosti po vrata Malenice.

Osijek je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama, a jednim više od treće Lokomotive. Hajduk je sedmi sa 11 bodova, jednim manje od šestog Slavena Belupa, a jednim više od osmog Intera iz Zaprešića.

Rezultati by SofaScore

HAJDUK - OSIJEK 0:2 (Boban 36', Marić 60')

Hajduk: Posavec; Juranović, Vučur, Lopez, Filip; Hamza, Palaversa, Caktaš, Jairo, Gyurcso, Ivanovski.

Osijek: Malenica: Čavar, Janža, Tomelin, Škorić, Pušić, Grgić, Boban, Kamenar; Hajradinović, Marić.

--------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - Posljednja zamjena i kod Osječana. Izlazi Haris Hajradinović, a ulazi Tomislav Štrkalj.

80' - Posljednju promjenu radi Vulić. Iz igre vadi Adama Gyurcsa, a ušao je Fran Tudor.

78' - I druga zamjena kod Osječana. Izašao je Marijan Ćavar, a priliku dobiva Danijel Lončar.

75' - U potpunosti je pao agresivan tempo s početka drugoga dijela, čini se da je ovaj Marićev pogodak prilično obeshrabrio hajdukovce.

71' - Prva promjena i u redovima Osječana. Izlazi Karlo Kamenar, a zamijenit će ga Marin Pilj.

65' - Prema službenim brojkama na Poljudu je danas 8545 gledatelja.

62' - Neugodan udarac Hajradinovića s 20 metara obranio je Posavec.

60' - GOOOL! Boban je pobjegao obrani Hajduka po lijevoj strani, prošao je Juranovića i zatim sjajno uposlio Marića, a Borja Lopez je neobjašnjivo propustio loptu i pustio napadača Osijeka da poentira pored nemoćnog Posavca.

58' - Poništen pogodak Hajduku! Jairo je pokušao glavom, Malenica je taj udarac obranio, a na odbijenu loptu dolazi Said i zabija pogodak, no suci su procijenili da je Said pritom bio u zaleđu!

56' - Opet prijete hajdukovci! Pucao je sada Caktaš iz blizine, ali još jednom su Osječani to blokirali. Steže se sada obruč ispred vrata gostiju.

55' - Još jedna prilika za Bijele i opet je Said u glavnoj ulozi! Zagužvalo se u šesnaestercu Osijeka, Said je dvaput pucao po golu i dvaput mu je obrana Osječana blokirala udarac.

51' - Prilika za Hajduk! Said je odmah pokazao koliko je opasan, opalio je s vrha šesnaesterca i uspio izboriti korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Vulić je u svlačionici ostavio Ivanovskog, a umjesto njega u igru će Said. Također, u igri više nema Ante Palaverse, a zamijenit će ga Bassel Jradi. U momčadi Osijeka nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica je bila prilično izjednačena i vodila se velika bitka na sredini terena sve dok Gabrijel Boban nije uzeo stvar u svoje ruke. U 36. minuti sjajnim je pogotkom utišao poljudske tribine, a hajdukovci se do kraja prvog dijela nisu uspjeli pribrati nakon početnoga šoka. Vulić je poslao Saida na zagrijavanje i nesumnjivo će krenuti po pogodak u drugome dijelu.

45' - Čuju se prvi zvižduci na Poljudu. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - Zoran Vulić je odmah reagirao i poslao Saida na zagrijavanje. Hajdukovce je prilično uzdrmao ovaj Bobanov pogodak.

36' - GOOOL! Hajradinović je dao sjajnu dugu loptu u prostor, Gabrijel Boban je pobjegao obrani Hajduka i izašao sam pred Posavca koji je pokušao skratiti kut i uzeti loptu napadaču Osijeka, no Boban prolazi i njega i Vučura te od grede fantastično pogađa za 1:0 na Poljudu!

30' - Još jedna šansa za Osječane! Oštro je ubacio Grgić za Hajradinovića koji puca iz teške pozicije, ali udarac odlazi pored vrata.

26' - DVOJBENA SITUACIJA! Pucao je Caktaš po golu s vrha šesnaesterca, Pušić je bio u bloku i čini se da je loptu zaustavio rukom, no sudac Bebek nije reagirao na prosvjede hajdukovaca i pustio je da se igra dalje.

25' - Isprobao je Boban svoj udarac s dvadesetak metara, ali je udarac bio preslab i Posavec to bez problema hvata.

20' - Još jedna prilika za Hajduk! Juranović je ubacio za Ivanovskog, a Škorić je u zadnji trenutak uspio glavom izbiti loptu ispred napadača Bijelih.

14' - Šansa za Osijek! Kamenar je tukao s 11 metara nakon ubačaja Marića s lijeve strane, ali lopta je otišla preko vrata.

10' - Prilika za Hajduk! Ubacio je Jairo, a Grgić je u posljednji trenutak izbio loptu ispred Gyurcsa.

9' - Odvija se velika bitka na sredini terena, ali zasad nema izglednijih prilika.

3' - Filip je pokušao pronaći Jaira, ali je lopta ipak bila prejaka.

1' - Počela je utakmica na Poljudu!

--------------------------------------------

18.55: Momčadi su istrčali na poljudski travnjak. Sudac je Riječanin Ivan Bebek. Sve je spremno za početak!

18.50: Navijači Hajduka opet su u velikom broju pristigli na Poljud.

18.00: Objavljeni su službeni sastavi.

17.30: Nogometaš Osijeka Gabijel Boban bio je optimističan uoči dvoboja s Hajdukom:

17.00: Dan uoči utakmice trener Bijelih Zoran Vulić dao je izjavu za medije:

Linker
25. travanj 2024 04:26