Screenshot HNTV
ANALIZA HNTV-A

VIDEO: STRUČNA ANALIZA SPORNE SITUACIJE IZ VELIKOG DERBIJA DINAMA I HAJDUKA Sudački ekspert jasno poručio: 'Za mene ovdje nema nikakve sumnje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2018. 20:42

Dinamo je pobjedom zaključio polusezonu, a najsvježija tri boda su aktualni lideri prvenstva osvojili protekle nedjelje kada su u velikom derbiju na Maksimiru s 1:0 srušili Hajduk.

Modri su slavili zahvaljujući golčini Kadziora u 49. minuti, no presudni pogodak podigao je puno prašine, pogotovo u redovima gostiju koji su smatrali da je slobodni udarac izboren nakon nepostojećeg prekršaja.

"Kleo sam se sucu životom kako suparničkog igrača nisam sapleo! Pitao sam suca već ranije što to radi s tim pustim sviranjem nekih mini-prekršaja?! Na žalost, to je presudilo. Nadam se da nije namjerno pogriješio, nego da je loše vidio. A uvjeren sam da je slobodni udarac bila njegova pogreška", tvrdio je nakon dvoboja Božo Mikulić, stoper Bijelih koji je u 47. minuti srušio Kadziora na dvadesetak metara od gola.

Dan nakon derbija, stručnu analizu sporne situacije dao je sudački ekspert, a ujedno i član Komisije nogometnih sudaca HNS-a - Draženko Kovačić.

"Mislim da poslije ovakvog suđenja na derbiju ne bi trebalo pričati o sucima. U ovoj situaciji vidimo da se radilo o prekršaju povlačenjem, a obratite pozornost i na lijevo koljeno igrača Hajduka i vidjet ćete da dolazi i do udarca u zadnju ložu igrača Dinama. Za mene ovdje nema nikakve sumnje, a sudac Bebek je svega na tri-četiri metra i sve je jasno vidio. Po meni ispravno dosuđen prekršaj", izjavio je Kovačić za HNTV.

"Apsolutno se slažem. Još ću samo dodati da smo previdjeli lijevu ruku igrača Hajduka", nadovezao se predsjednik Komisije za suce HNS-a Ante Kulušić.

Tema razgovora je bila i još jedna situacija iz 61. minute, o kojoj možete više pogledati u videu HNTV-a.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 12:51