Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PRVA HNL

VIDEO: VELIKA POBJEDA HAJDUKA! NOVI TRENER JE MALO DRUGAČIJE POSLOŽIO MOMČAD, I KRENULO JE Bijeli se u novom izdanju poigrali s najslabijom momčadi

Prošetao se Hajduk igralištem u Kranjčevićevoj u 16. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva i s 4:0 protiv Rudeša učvrstio na čelu donjeg doma ljestvice, pogurnuvši domaće još dublje prema ponoru druge lige…
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 01. prosinac 2018. 15:21

RUDEŠ - HAJDUK 1:4 (Tomičić 82' / Obanor 7' ag., Caktaš 24', Jairo 64', 69')

RUDEŠ (4-3-3): Banić - Filipović, Olujić, Obanor, M. Vojković - Jukić (od 55. F. Vojković), Joao Erick (od 55. Klepac), Kalik - Mrkonjić, Kovačec (od 79. Tomičić), Barić. TRENER: Marko Lozo

HAJDUK (4-2-3-1): Ljubić - Juranović, Ismajli, Vučur, Bradarić (od 68. Tudor) - Nejašmić, Palaversa - Jairo (od 70. Gyurcso), Caktaš, Jradi - Ivanovski (od 74. Šego). TRENER: Siniša Oreščanin

ZAGREB Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 600. Sudac: Marko Matoc 7 (Zaprešić)

I novi travnjak na nekadašnjem Zagrebovu stadionu i demoralizirani "fenjeraš" kao suparnik sjeli su kao naručeni novom treneru "bijelih" Siniši Oreščaninu za debitantsku pobjedu i još više demonstraciju željene igre; nekadašnja "oranica" ne bi bila saveznik njegovoj momčadi, a ovako se mogla nametnuti, dominirati, kontrolirati sve faze igre…

Oreščanin je startao s najavljenim rombom u sredini, formacijom za kontrolirani nogomet, posjed lopte, kojem su se ne tako davno mnogi današnji analitičari rugali Kruni Jurčiću. Marko Lozo, inače Oreščaninov prethodnik u Hajduku II, tome se morao prilagoditi s 4-1-4-1, gdje je onaj prvi "jedan" pazio na Caktaša "između linija".

No slab je to bio otpor Rudešana, bez pravog duela, sve u nekoj zoni, a prema naprijed na duge lopte, kao naručeno za Hajdukove stopere. I vezli su Splićani igru "od noge do noge", s lakoćom stvarali višak iako su formalno domaćini na bokovima trebali biti "2 na 1".

Shodno svojoj ideji da mu igra počinje iz zadnje linije, od vratara, Oreščanin je "jedinicu" povjerio Ljubiću, koji je debitirao u HNL-u još u 1. kolu kad se bio ozlijedio Duka. U sredini su bila dva juniora, Nejašmić kao najdefenzivniji te već ove sezone prekaljeni Palaversa, a trokut s njima po lijevoj je strani zatvarao 18-godišnji Bradarić, koji je na ovom stadionu već debitirao - i svidio se! - nedavno protiv Lokomotive.

Pritisak gostiju urodio je plodom već u 7. minuti kad se baš spomenuti Bradarić s lakoćom oslobodio Filipovića, a oštri niski centaršut Obanor mu skrenuo u svoju mrežu, da bi nakon Caktaševa pogotka u 24. minuti, lijepe akcije kroz sredinu i duplog pasa s Ivanovskim, bilo prilično jasno da će teško biti iznenađenja ove hladne zagrebačke prosinačke večeri.

U nastavku su, doduše, domaći krenuli žustrije, ubrzo je Lozo napravio dvostruku izmjenu, Kalika pomaknuo na stražnjeg veznog, no već nakon nekoliko minuta sijevnula je polukontra gostiju, Caktaš za Jaira i 0-3, a ubrzo je nakon slične akcije Brazilac iz drugog pokušaja iz blizine zakucao za 0-4.

U 82. minuti, iz drugog udarca na vrata domaćih, netom ušli Tomičić je nakon nabacivanja Frane Vojkovića, uz pomoć bloka, pogodio glavom za 1-4. I nije slavio gol, i strijelac i asistent su Hajdukova "dica". U 89. je još Ljubić obranio zicer Mrkonjiću, i to je bilo to...

Rezultati by SofaScore

RUDEŠ - HAJDUK 1:4 (Tomičić 82' / Obanor 7' ag., Caktaš 24', Jairo 64', 69')

RUDEŠ: Banić - M. L. Vojković, Barić, Obanor, Kalik - Kovačec, Mrkonjić, Filipović - Marques, Oluić, Jukić

HAJDUK: Ljubić - Juranović, Ismajli, Vučur, Bradarić - Jradi, Palaversa, Caktaš - Jairo, Nejašmić - Ivanovski

------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

89' - Kakva prilika za Rudeš! Vojković je ubacio s lijeve strane za Mrkonjića koji puca isprve s desetak metara, a Ljubić refleksno brani tu veliku šansu domaćih!

87' - Prilika za Hajduk. Nejašmić je opalio s dvadesetak metara, a Banić brani i taj pokušaj.

82' - GOOOL! Vojković je ubacio u peterac, lopta se odbila od Tudora i promijenila smjer, a Tomičić je ostao potpuno sam pred Ljubićem i glavom pogodio mrežu s tri metra za počasni pogodak Rudeša!

80' - Zamjena kod Rudeša. Izašao je Kovačec, a ušao Tomičić.

77' - Sjajna prilika za Hajduk! Gyurcso je prošao pored Obanora kao da ga nema, ušao u šesnaesterac i poslao povratnu do Caktaša koji izvrsno puca, no Banić se još jednom istaknuo fantastičnom intervencijom!

76' - I opet prijete hajdukovci! Dva puta je pucao Šego nakon kornera, glavom pa nogom, prvi put je lopta zapela u bloku, drugi put je vratar Banić odbio u korner.

73' - Oreščanin je napravio sve tri zamjene. Iz igre je izvadio Ivanovskog, a priliku dobiva Michele Šego.

70' - I druga zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je dvostruki strijelac Jairo, a zamijenit će ga Adam Gyurcso.

69' - GOOOL! Drugi pogodak Jaira. Jradi je sjajno proigrao Jaira čiji prvi udarac brani Banić, ali lopta se opet odbija do Brazilca koji iz drugog puta nepogrešivo pogađa.

68' - Prva zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je Bradarić, a mijenja ga Tudor.

64' - GOOOL! Caktaš je sjajno uposlio Jaira u šesnaestercu, a veznjak Hajduka s desetak metara neometan puca i pogađa za 3:0!

60' - Izveo je Palaversa udarac iz kuta, Vučur je pucao glavom iz dosta teške pozicije, a udarac je otišao preko vrata.

55' - Prva promjena u sastavu Rudeša, ušao je Vojković umjesto Jukića.

50' - Prilika za Hajduk. Opalio je Jradi s dvadesetak metara, ali udarac odlazi preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajdukovci su puno agresivnije ušli u susret i uvjerljivom igrom došli do brze prednosti od 2:0 koju su zadržali do kraja poluvremena. U 7. minuti branič Rudeša Obanor šalje loptu u vlastitu mrežu nakon sjajnog prodora Domagoja Bradarića. Na 2:0 igrači novog trenera Siniše Oreščanina povisili su u 24. minuti kada su Ivanovski i Caktaš izbacili 'pola obrane' domaćih, a Caktaš poentirao za novo vodstvo Bijelih. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su se redale prilike na obje strane.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Matoc šalje igrače u svlačionicu.

43' - I opet prijete Bijeli! Sada je Bradarić pucao s ruba šesnaesterca, no njegov udarac odlazi pored vratnice.

41' - Još jedna šansa za Hajduk! Jairo je opalio s vrha šesnaesterca, no Banić to bez poteškoća hvata.

37' - I opet prijeti Rudeš. Ubačaj s desne strane za Oluića čisti Ismajli i izbacuje loptu u korner.

31' - Prilika za Rudeš. Pao je Kovačević u opasnoj zoni ispred šesnaesterca Hajduka. S otprilike 18 metara iz slobodnog udarca pucao je Mrkonjić, ali lopta se od živog zida odbila u korner - prvi za domaću momčad.

27' - I opet prijeti Hajduk! Jradi je opalio s vrha šesnaesterca, a Banić još jednom sjajno brani i izbacuje loptu u korner. Nakon kornera Ivanovski tuče glavom, no njegov udarac odlazi preko grede.

26' - Još jedna prilika za Bijele! Juranović je ubacio s desne strane, Jairo je potpuno sam s desetak metara pucao po golu, a Banić sjajno obranio taj pokušaj!

24' - GOOOL! Caktaš i Ivanovski su duplim pasom lijepo izigrali cijelu obranu Rudeša, Caktaš je izbio sam pred Banića i bez problema poentirao za 2:0!

20' - I opet prijete hajdukovci! Izveli su korner s lijeve strane, nakon odbijanja lopta je došla do Jradija koji s desetak metara puca preko grede!

15' - Potpuna dominacija Hajduka. Posjed lopte je 70 % - 30 % u korist Splićana.

11' - Još jedna prilika za Hajduk! Caktaš je zaprijetio iz slobodnog udarca, a Banić je uz manje poteškoće uspio izbaciti loptu izvan kaznenog prostora.

7' - GOOOL! Bradarić je probio po lijevoj strani, lijepo je prošao Filipovića i poslao oštru loptu u peterac, a ondje je Obanor nespretno reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu.

7' - Prilika za Rudeš. Igrači Rudeša napravili su izglednu situaciju ispred vrata Hajduka, no Marin Ljubić je pravovremenim istrčavanjem spriječio zgoditak.

4' - Prvi žuti karton dobio je Anthony Kalik zbog oštrog prekršaja na Jradiju. Sudac Matoc je bez razmišljanja odmah pokazao žuti karton igraču Rudeša.

2' - Prvu priliku na utakmici imao je Hajduk, Juranović je opalio s vrha šesnaesterca, no lopta je otišla visoko iznad grede.

1' - Počela je utakmica u Zagrebu!

------------------------------------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na travnjak u Kranjčevićevoj. Glavni sudac utakmice je Marko Matoc iz Zaprešića. Sve je spremno za početak!

16.30: Objavljeni su službeni sastavi. Novi trener Siniša Oreščanin dao je priliku na golu Marinu Ljubiću koji je dosad bio ozlijeđen, a na klupi je ostao iskusni Goran Blažević.

Na klupi će također ostati Gyurcso, jedan od najboljih Hajdukovih igrača prošle sezone, a od prve minute zaigrat će 19-godišnji Darko Nejašmić.

Linker
23. travanj 2024 09:45