Ugljan, Ceprljanda, 020716.
Skupina od sest mladica jucer je kamenjem gadjala luksuznu vilu u kojoj je boravio Ivan Rakitic s obitelji. Razbili su nekoliko prozora i vrata te pobjegli u nepoznatom smjeru. Rakitic je s obitelji u roku od pola sata gliserom napustio otok.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Misković / CROPIX/Instagram

NIKOME NIJE JASNO

MINISTAR SE ISPRIČAO RAKITIĆU, BIVŠI VATRENI ŠOKIRANI 'Zgrožen sam onim što se dogodilo'

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 02.07.2016. u 18:11

 • Dan nakon incidenta na Ugljanu gdje je nepoznati počinitelj razbio prozor u vili u kojoj je ljetovao Ivan Rakitić stižu brojne reakcije.

   

  Jedan od onih koji se oglasio bio je i ministar turizma Anton Kliman koji je zatražio hitnu istragu incidenta koji je donio silno negativan publicitet Hrvatskoj kao turističkoj zemlji.

  "Sramota je da pojedinci nanose ovakvu štetu ugledu naše zemlje pa očekujem da će ih se strogo sankcionirati. Kao ministar se ispričavam Ivanu Rakitiću i njegovoj obitelji zbog nemilog događaja", rekao je Kliman.

  Oglasili su se i bivši hajdukovci i bivši hrvatski reprezentativci Ivica Mornar i Ardian Kozniku.

  "To je žalosno i tužno, da ne upotrijebim neku težu riječ. Stvarno mi je neshvatljiv napad na jednog takvog pravog momka, ma neshvatljivo mi je na bilo koga. Ako se ne možeš na miru odmarati u zemlji svojih predaka, onda je to strašno. Rođen je u Švicarskoj, oženio je Španjolku, a Hrvatsku voli iznad svega. To je odraz društva u kojem živimo, evo slušam komentare na kavi, ljudi su razočarani. Ne znam što je potrebno da nekoga ponuka na nešto tako. Neće to djelovati na njega, on je jak", rekao je Mornar.

   

  "Frapiran sam i šokiran onim što se dogodilo. Ne znam jesu li napadači to napravili svjesno ili nesvjesno, jesu li znali čiju kuću napadaju. Zgrožen sam stvarno, osuđujem takav napad. Osudio bih i da se radi o bilo kome drugome, a pogotovo našem reprezentativcu koji je predstavlja našu državu. Žao mi je Rakitića, njegove supruge i djece što su morali proći takav stres. Ne znam kakav čovjek mora biti da bi napravio nešto takvo. Ne daj Bože da se dogodi nekome nešto slično. Nadam se da će počinitelji biti uhvaćeni", izjavio je Kozniku.

  Iz drugih medija