Damir Krajac / CROPIX
A SAD - FINALE!

MLADI DINAMO SE VRATIO U ZAGREB NAKON VELIKE POBJEDE NA OTOKU 'Presudila je motivacija! Prije tjedan dana smo doživjeli neugodno iskustvo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2019. 00:07

Mlada momčad Dinama srušila je u srijedu navečer Southampton s 3:1 te se plasirala u finale Premier League International Cupa gdje ih čeka njemački Bayern. Modri predvođeni trenerom Igorom Jovićevićem vratili su se danas u Zagreb i iznijeli prve reakcije.

"Ovaj uspjeh je značajan za klub, njegov imidž i reputaciju. Došlo je ovo kao jedna potvrda pravog, vrhunskog djelovanja kluba kao institucije. Za nas je ovo veliki poticaj. Prošli tjedan smo doživjeli jednu veliku sportsku tugu nakon koje smo se fenomenalno vratili uz jednu vrhunsku predstavu. To je potvrda kvalitete i karaktera ekipe, odnosno ove generacije koja puno obećava", izjavio je trener Jovićević nakon slijetanja u Zagreb.

Što je presudilo?

"Sigurno je u pripremi utakmice presudio motivacijski faktor. Kažem još jednom, prije tjedan dana smo doživjeli jedno neugodno iskustvo koje nas jača i jača za budućnost i sigurno nam je to dalo temelje za utakmicu koja se odigrala u srijedu."

Podsjetimo, za mladi Dinamo su u polufinalu pogotke postigli Šipoš (10.), Gjira (54.) i Čuić (82.), dok je za domaćine jedini gol zabio Hamblin u 23. minuti.

Ovo natjecanje otvorile su 24 momčadi. 12 otočkih te 12 momčadi iz kontinentalnoga dijela Europe. I dok su otočki klubovi morali izboriti nastup putem engleske lige za igrače do 23 godine starosti, preostalih 12 europskih sastava došlo je na poziv organizatora. Pozivnicu dobivaju klubovi koji, sukladno procjeni vodstva engleske Premier lige, predstavljaju najbolje nogometne škole u Europi.

Termin finalne utakmice bit će određen naknadno.

Linker
27. travanj 2024 06:53