Screenshot: Twitter
'ZNAO SAM DA ĆU OPALITI'

MLADI HRVAT UKRAO ŠOU, PA OTKRIO 'TAJNU' I POSVETU GOLA ZBOG KOJEG JE POSTAO PRIČA DANA 'Nisam se uopće dvoumio i konačno je ušla'

KRISTIJAN BISTROVIĆ Mladi hrvatski reprezentativac zabio je sjajan gol za moskovski CSKA
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. rujan 2019. 18:13

Kristijan Bistrović u nedjelju je bio priča dana u Rusiji. Mladi hrvatski reprezentativac koji je u siječnju 2018. iz Slavena Belupa stigao u CSKA postao je junak Moskovljana, postigao je prekrasan pogodak koji je njegovoj momčadi otvorio put prema pobjedi na gostovanju kod Tambova. Utakmica je odigrana na zamjenskom stadionu u Saransku, a Bistrović je u igru ušao u 84. minuti kao treća i posljednja zamjena trenera Gončarenka.

Nakon samo desetak sekundi provedenih na travnjaku mladić iz Imbriovca pokraj Koprivnice poslao je pravu bombu u lijeve rašlje suparničkih vratiju za vodstvo CSKA, da bi pobjedu u 4. minuti sudačke nadoknade potvrdio Magnusson.

- Ne znam ni sam koliko je točno vremena prošlo od mog ulaska, neki kažu osam, neki 12. Nije to ni toliko važno, no u svakom slučaju je to moj najbrži gol u karijeri. Nisam ih puno zabio, pa mogu biti siguran u to - smije se Bistrović, koji nam se javio nakon jučerašnjeg popodnevnog treninga.

Prošle sezone ovaj 21-godišnji defenzivni veznjak zabio je dva gola u ruskoj Premier ligi, ovo mu je bio prvijenac u aktualnom prvenstvu.

- Nikako nismo uspijevali probiti suparnika, čak smo i jedanaesterac promašili. Kad sam ulazio, trener je rekao neka probamo što više pucati izvana. Lopta mi se baš idealno odbila, nisam se uopće dvoumio, znao sam da ću opaliti. Puno radim na udarcu u posljednje vrijeme, sad je konačno ušla.

Bio je to gol kakav se ne viđa često, začas je Kiki ‘zapalio’ portale i društvene mreže.

- Dobio sam puno poruka i puno čestitki, isto tako je bilo puno označavanja na svim društvenim mrežama... Trener i suigrači su mi, naravno, također čestitali, zahvalili su mi na tom golu koji je ipak bio prekretnica i odveo nas do pobjede.

Možda mu i ovaj gol pomogne da se vrati u početni sastav?

- Bio sam standardan na početku, počeo sam svih pet utakmica i igrao jako dobro, baš sam bio zadovoljan. Onda smo jednu utakmicu kiksali, trener je mijenjao taktiku, a ja sam ispao iz sastava. U potpunosti sam koncentriran na rad, radim maksimalno na treninzima u klubu, isto tako i dodatno, kako bih se što prije vratio u početnu postavu.

Gol ima i posebnu posvetu.

- U izjavi za ruske medije rekao sam da je to bio gol za naše navijače. Mislim da imamo najbolje navijače u Rusiji, idu na svako gostovanje, na svakoj utakmici su naš 12. igrač. Često zbog njih u gostima imam osjećaj da igramo doma.

CSKA je nakon važne pobjede treći na ljestvici s 19 bodova, i ima samo bod manje od vodećih Krasnodara i Zenita.

- Prošle sezone otišlo je puno igrača, puno ih je i došlo, gradili smo novu ekipu i sve je završilo u realnim očekivanjima. Bili smo četvrti, dvaput smo u Ligi prvaka pobijedili Real. Bila je to sezona za stjecanje iskustva i izgradnju nas kao igrača. Ovog ljeta nismo puno mijenjali, ali smo jači i iskusniji, imamo jači karakter, vidjelo se to od samog početka prvenstva. CSKA uvijek ima isti cilj, to je osvajanje naslova prvaka ili barem ulazak u Ligu prvaka, i to je primarno. Jako mi se sviđa takvo razmišljanje, to te gura prema naprijed, gradiš pobjednički mentalitet. Prije svega ćemo nastojati izboriti Ligu prvaka.

Igrate i Europsku ligu, suparnici u skupini su Espanyol, Ludogorec i Ferencvaros.

- O Europskoj ligi nismo previše razgovarali dosad. Naravno, s obzirom na to da smo nositelji, cilj je pokušati izboriti prolaz. Euroliga je jako izjednačena, tu nema loših momčadi i sve su utakmice jako teške. Ferencvaros sam gledao protiv Dinama i najbolje ga poznajem. Espanyol je sigurno jako moćan ako je u jakoj Primeri izborio Europu, dok je Ludogorec tradicionalno jako dobar i nezgodan. Zasad još ne znam hoću li igrati u četvrtak u Bugarskoj, dosta je ozlijeđenih, a sad ulazimo u ritam od dvije utakmice tjedno...

I umorni Vlašić naš daleko najbolji igrač

Nikola Vlašić glavni je igrač u CSKA, dosad je bio maksimalno opterećen.

- Počeo je igrati standardno i za reprezentaciju, zabio je gol Slovačkoj, u sjajnoj je formi. Jedino nas brine da ga ne uhvati umor, jer stalno igra po 90 minuta. No, on i umoran pokazuje kakva je klasa, uz Fernandesa je naš najbolji igrač.

Kristijanu se ljetos u Moskvi priključio i stoper Zvonimir Šarlija, bivši suigrač iz Belupa.

- Dosta brzo se adaptirao na sve, bilo mu je puno lakše zbog nas koji smo od ranije tu. Vlašić, Slovenac Bijol i ja pokušali smo mu pomoći što smo najviše mogli. Skupio je već jako puno minuta, ni sam nije to očekivao, i svakim danom je sve iskusniji.

Na kraju malo i o mladoj reprezentaciji. Bistrović je u Šibeniku ušao u završnici, Škotska je iznenađujuće slavila s 1:2, a posljedica je odlazak izbornika Nenada Gračana.

- Šteta zbog ovog poraza, mislim da smo bili osjetno bolja ekipa. Trebali smo možda riješiti utakmicu puno prije, zabiti još gol ili dva, a ne se dovesti u takvu situaciju. To sad treba zaboraviti, moramo se okrenuti sljedećim utakmicama. Nositelji smo u našoj skupini i idemo izboriti Euro - poručio je Kristijan Bistrović.

Linker
19. travanj 2024 01:38