Rijeka, 230316.
Kvalifikacijski elitni turnir za UEFA Europsko prvenstvo u 19 reprezentacija. Utakmica Hrvatska - Bugarska.
Na fotografiji: Ferdo Milin.
Foto: Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX / CROPIX

OPTIMIZMA NE MANJKA

MLADI VATRENI PUTUJU U NJEMAČKU NA EURU Nakon Vatrenih, sada i klinci kreću kreirati senzaciju!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.07.2016. u 13:47

 • Nakon seniorskog europskog prvenstva koje završava u nedjelju finalnom utakmicom između Francuske i Portugala, idućeg tjedna u Njemačkoj počinje i europsko U-19 prvenstvo na kojem će nastupiti i mladi hrvatski nogometaši.

  Odabranici izbornika Ferde Milina na prvenstvu će nastupiti u skupini B zajedno s reprezentacijama Nizozemske, Francuske i Engleske, a u skupini A su Njemačka, Portugal, Italija i Austrija.

  - Spojili smo dvije dobre generacije, 1997. i 1998. godište, no imamo jako tešku skupinu na Euru. Znamo da su Paris Saint-Germain i Chelsea u ovoj generaciji igrali finale Lige prvaka, no i Nizozemci su dosta jaki. Mi ćemo dati sve od sebe i trebamo se pokazati u što boljem svjetlu - kazao je reprezentativac Nikola Moro, dok je Davor Lovren dodao:

  "Skupina je izuzetno teška, no dat ćemo sve od sebe da se dobro pripremimo, da budemo što bolji te da ostvarimo što bolji plasman u skupini, a potom ćemo vidjeti što će biti."

  Na otvaranju turnira Hrvatska će 12. srpnja u Ulmu odmjeriti snage protiv Nizozemske. Tri dana kasnije u Aalenu je ogled protiv Francuske, a 18. srpnja u Heidenheimu slijedi dvoboj protiv Engleza.

  - Odradili smo prvo nešto teže treninge, no dobro smo analizirali Nizozemsku i sada se pripremamo i fokusiramo na prvu utakmicu na Euru. Mislim da stoga neće biti problema u prvome susretu - kazao je mladi Vatreni Vinko Soldo dodavši: - Neće biti lako ni u susretima s drugim protivnicima u skupini, no po meni je prva utakmica uvijek najvažnija. Moramo je odraditi što bolje i ostvariti što bolji rezultat, a poslije je sve moguće.

   

  Napadač Club Bruggea Fran Brodić smatra kako nikome neće biti lako protiv 'vatrenih'.

  - Atmosfera je izvrsna i siguran sam da će biti još bolja prije nego što krenemo za Njemačku. Uživamo i nije nam dosadno. Naravno da nam neće biti lako niti s jednim od sva tri suparnika, ali jednako sam uvjeren da neće ni njima biti lako s nama. Dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici, počevši s Nizozemskom - rekao je Brodić.

  Hrvatskim nogometašima je cilj izboriti jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode u polufinale, ali i osiguravaju plasman na svjetsko prvenstvo 2017. u Južnoj Koreji. Za još jednu vizu za 'World Cup' borit će se i trećeplasirane ekipe.

  - Jedan od ciljeva na Europskom prvenstvu jest i osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sigurno da želimo i proći skupinu, no ako i budemo treći u skupini imamo priliku za plasman. Međutim, želja nam je osigurati polufinale te da doguramo što dalje na Euru. Imamo stvarno odličnu generaciju i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat - dodao je Soldo.

   

  Europsko prvenstvo će otvoriti Njemačka i Italija utakmicom u Areni Stuttgart 11. srpnja, a finale je 24. srpnja na stadionu bundesligaša Hoffeinheima.

  Posljednji naslov prvaka Europe u ovom uzrastu osvojili su Španjolci koji su zapeli u kvalifikacijama za ovo prvenstvo.

  Iz drugih medija