Vedran Djulic / CROPIX
JEDNOSTAVNO GA JE ODUŠEVIO

'MODRIĆ JE IZGLEDAO KAO DA JE SVJETLOSNIM GODINAMA ISPRED SVIH' Legenda otkrila zanimljivu anegdotu i trenutak kada je otkrio kapetana Vatrenih

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2019. 14:20

Ally McCoist, legenda Glasgow Rangersa, otkrio je medijima kako je savjetovao svom klubu da dovede Luku Modrića.

Bilo je to 2008. godine neposredno uči Modrićevog transfera iz Dinama u Tottenham.

Tadašnji menadžer Rangersa Walter Smith poslao je McCoista da prati najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka. Poslao ga je zapravo da prati izvedbu Vedrana Ćorluke a ovaj je bio oduševljen izvedbom današnjeg kapetana Vatrenih i savjetovao je čelnicima kluba da ga dovedu na Ibrox.

"Dinamo je igrao protiv Hajduka i Walter me poslao da gledam Ćorluku. I tako sam otišao, pogledao utakmicu. Ćorluka je bio dobar, a Walter me pitao kako je sve prošlo. Rekao sam mu da je Ćorluka dobar igrač i da bih ga odmah uzeo, ali isto sam mu rekao: 'Ne znam koliko novca imamo na računu, ali ima jedan momak koji je igrao u sredini veznog reda - Luka Modrić. Izgledao je kao da je svjetlosnim godinama ispred svih na travnjaku. Trebaš ga pogledati, ne možeš mu naći manu'".

GLASGOW, SCOTLAND - AUGUST 23:  Rangers manger Ally McCoist during the Scottish Championship League Match between Rangers and Dumbarton, at Ibrox Stadium on August 23, 2014 Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images
Ally McCoist

"Uglavnom, Walter je nazvao u klub i rekao mi da je to previsoka svota za nas. Ne sjećam se točne brojke, ali je rekao da je to previše", objasnio je bivši škotski napadač za talkSport.

Ta svota je iznosila 16.5 milijuna funti, a Modrić je u Tottenhamu ostavio dubok trag u četiri godine i 2012. ostvario je veliki transfer u Real Madrid.

Linker
24. travanj 2024 15:57