Foto: Marko Todorov / CROPIX
INTERVJU ZA HRT

MODRIĆ NAKON GODINE IZ SNOVA U KOJOJ JE OSVOJIO SVE NAGRADE PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI U REPREZENTACIJI 'Odlučio sam sa srcem, bit ću tu dok me trebaju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2018. 22:47

Iza Luke Modrića sezona je iz snova u kojoj je osvojio sve moguće nagrade koje se praktički osvojiti moglo.

Nakon osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvaka Europe s Realom i finala SP-a s hrvatskom reprezentacijom Modrić je imenovan najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e, UEFA-e, France Footballa, Guardiana, SN-a, a proglašen je i najboljim igračem Mundijala. Nakon primitka nagrade SN-a i svečane dodjele u studiju Anton Marti u Zgarebu Modrić je dao intervju za HRT.

Na početku je progovorio o silnim nagradama koje je osvojio i otkrio gdje ih drži.

"Imam svoju stalažu u kući koju ću morati malo proširiti, ali neće mi biti teško. Svaka nagrada je posebna, ima svoju priču. S ovom danas nagradom zaokružio sam 2018. godinu na najbolji način. Svaka mi je stvarno posebna", rekao je Modrić.

O motivima...

"Znate da svi volimo osvajati trofeje, kako momčadske tako i pojedinačne. Motiva neće nestati jer želite sve to opet proživljavati. Mogu biti samo i veći".

Ostaje li u reprezentaciji, ima li još energije i motiva da vodi Vatrene?

"Moram biti iskren, ja sam odlučio sa srcem. Mnogi su razmišljanja da je ovo bio idealan trenutak da se oprosti od reprezentacije, gledajući na tu reprezentativnu karijeru. Ali ja to ne gledam tako. Srebro iz Rusije ništa ne može potamniti. Uživam igrati za reprezentaciju i bit ću tu dok god budem mogao, dok god osjećam da mogu pomoći, dok ljudi ili izbornici koju budu vodili reprezentaciju misle da me trebaju", objasnio je Modrić.

Linker
20. travanj 2024 12:05