REUTERS/Peter Cziborra
PIŠE INDEPENDENT

MODRIĆ POSLUŽIO KAO PRIMJER ZA OBRANU NAJSKUPLJEG NOGOMETAŠA U POVIJESTI BRITANSKOG NOGOMETA Zašto je sjajni veznjak žrtva jedne velike opsesije?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2019. 16:24

Paul Pogba našao se ponovno na udaru engleskih medija. Nakon niza užasnih rezultata Manchester Uniteda francuski veznjak našao se na meti kritičara i sve se glasnije spominje da bi na ljeto trebao napustiti Old Trafford. Nova destinacija? Najglasnije se spominje Real Madrid.

Engleski Independent u tekstu pod naslovom 'U obranu Paula Pogbe: Zašto je veznjak Manchester Uniteda djelomično žrtva engleske opsesije da veznjak mora raditi sve', na primjeru Luke Modrića objašnjava svoju tezu.

"Nijedan veznjak, pa čak i osvajač Zlatne lopte, ne može raditi sve. Pa zašto bi onda morao Paul Pogba? Luka Modrić ne zabija. Aktualni vlasnik Zlatne lopte nije zabio više od tri gola po sezoni još od dana iz Tottenhama. On niti ne asistira koliko bi mnogi mislili, upisao ih je 39 u sedam sezona u Realu u svim natjecanjima. Modrić je briljantan igrač, ali od njega nitko ne očekuje bombardiranje u šesnaestercu", piše novinar Jonathan Liew.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 09:  Ole Gunnar Solskjaer, Interim Manager of Manchester United talks with Paul Pogba of Manchester United during the Premier League match between Fulham FC and Manchester United at Craven Cottage on February 9, 2019 in London, United Kingdom.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Clive Rose/Getty Images

U nastavku teksta Liew spominje brojne druge slavne veznjake, Kevina De Bruynea, Thiaga Alcantaru, Tonija Kroosa, Marca Verrattija, Miralema Pjanića, N'Gola Kantea i na svima objašnjava da su sjajni igrači, ali da nitko ne radi apsolutno sve na travnjaku. Onda je došao red na Pogbu.

LEGANES, SPAIN - APRIL 15: Luka Modric of Real Madrid in action during the La Liga match between CD Leganes and Real Madrid CF at Estadio Municipal de Butarque on April 15, 2019 in Leganes, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

"Poput svih ranije spomenutih veznjaka Paul Pogba nije savršen. Njegove igre u obrani često su mu boljka. Dok je dobar u osvajanju lopte u situacijama jedan na jedan njegova neučikovitost u pokrivanju igrača znači da zapravo ne ulazi često u te duele, bar ne koliko bi se očekivalo od igrača na njegovoj poziciji. A i njegov učinak u velikim utakmicama za United je šarolik. Ali usprkos tome, on je kompletniji veznjak od bilo kojeg u elitnoj utakmici. Koliko igrača gore spomenutih je jako u duelu i fizičkom kontaktu kao Pogba? Koliko ih ima njegovu brzinu i koliko ih je sposobno prijeći suparničkog igrača ili izvući se iz nemoguće situacije kao Pogba? A zadnje, a možda i najvažnije. Koliko takozvanih sjajnih centralnih veznjaka u svjetskom nogometu se može pohvaliti Pogbinim brojkama? Stavimo stvari u perspektivu. Najomraženij nogometaš u povijesti postfergusonoj eri Manchester Uniteda je zabio 13 ligaških golova ove sezone. Najbolji je strijelac, a igra na poziciji centralnog veznnjaka. Brojke mu osjetno podižu penali, ali on je ujedno i najbolji asistent s devet dodavanja za gol. Po svakom konvencionalnom mjerilu nogometa Pogbina sezona 2018/19 u Manchester Unitedu bila bi u najmanju ruku okarakterizirana kao uspješna. Problem je taj što se najskupljeg igrača u povijesti britanskog nogometa ne sudi prema konvencionalnim mjerilima", zaključuje se u tekstu.

Linker
20. travanj 2024 13:38