Tom Dubravec/Cropix
OSTAO BEZ POSLA

'MOJ JE KLUB ODLUČIO NE DATI MI NOVI UGOVOR! SAD MORAM ČEKATI I NADATI SE NEKIM BOLJIM VREMENIMA' Poslodavci nisu imali milosti za bivšeg hajdukovca

ZVONIMIR KOŽULJ Nekadašnji veznjak splitskog Hajduka odlukom čelništva poljskog Pogona ostao bez produljenja ugovorne obveze
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. travanj 2020. 16:10

Zvonimir Kožulj (26) više nije igrač Pogona iz Szczecina, glasila je osnovna vijest koju je trebalo provjeriti, istražiti o čemu se radi. Nekadašnji igrač Hajduka bio je važan faktor u igri Pogona, no čelnici kluba odlučili su ne produljiti ugovor s njim.

Javio se Kožulj iz Poljske te pojasnio detalje iznenadnog raskida ugovora.

- Odluka da mi se ne produljuje ugovor bila je isključivo klupska, imao sam ugovor na dvije plus jednu godinu po kojemu su me oni do kraja ožujka trebali obavijestiti produljuje li se ugovor na još jednu. Međutim, zbog novonastale situacije klupska se politika u posljednja dva tjedna promijenila, oni misle na budućnost, a činjenica da se ne igraju utakmice sve je, zapravo, ubrzala. Došli smo do zajedničke odluke da se rastajemo, da postajem slobodan igrač, a 50 posto preostalih plaća do kraja ugovora sam se odrekao. To je, zapravo, epilog na obostrano zadovoljstvo - kazao nam je Kožulj.

Split, 060517.
Stadion Poljud.
Utakmica 1. HNL, 32. kolo izmedju HNK Hajduka i NK Osijeka.
 Na fotografiji: Zoran Nizic, Zvonimir Kozulj, Marko Cosic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ostaje dojam da je jedan od prvih ovakvih slučajeva u nogometu u novonastaloj situaciji koji je bio prisiljen na rastanak s klubom, a takvih bi diljem svijeta uskoro moglo biti još. Igrao je Kožulj jako dobro za Pogon, a opet je morao otići... Za Pogon je, najčešće na mjestu ofenzivnog veznog, odigrao 56 utakmica u Ekstraklasi, upisavši pritom 12 golova i 11 asistencija, a nerijetko je završavao u momčadi kola te bio biran za igrača mjeseca.

- To koliko sam odigrao u dvije sezone u Pogonu te ono što govore izvješća trenera Koste Runjaića malo se kosi s ovom odlukom, koja je, ponavljam, isključivo njihova. No nisam ekspert za financije, oni su donijeli odluku koju moram poštovati.

Kožulj se vraća u rodnu Hercegovinu i tamo će raditi kako bi što spremnije dočekao novi angažman, što ne bi trebalo biti problem s obzirom na to da je za njega dok je igrao u Poljskoj bilo interesa.

- Treba pričekati i nadati se da će situacija popraviti, a dotad ću raditi na sebi, održavati formu da bih bio spreman, ali pritom moramo biti i strpljiv.

Linker
17. travanj 2024 07:19