Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images
ZA SVAKU POHVALU

MOMČAD KOJA JE ODUŠEVILA SVIJET PO REKORDNI 34. PUT POSTALA PRVAK Čudesni Ajax do vrha napunio mrežu domaćina i nakon Kupa uzeo i prvenstvo!

Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2019. 23:48

Nogometaši Ajaxa rekordni 34. put u povijesti postali su prvaci Nizozemske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili De Graafschap sa 4-1 i završili prvenstvo s tri boda više od PSV Eindhovena.

Uoči posljednjih 90 minuta sezone 'kopljanici' su imali tri boda više od PSV-a te 14 golova bolju razliku pogodaka i bilo je jasno kako to ne mogu ispustiti.

Na koncu Ajax je uvjerljivo slavio, dok je PSV na svom travnjaku porazio Heracles sa 3-1.

Golove u pobjedi Ajaxa zabili su Lasse Schone (37), Nicolas Tagliafico (44) i Dušan Tadić (67-11m, 87), dok je pogodak za domaćine zabio Youssef el Jebli (40).

DOETINCHEM, NETHERLANDS - MAY 15: Players of Ajax celebrate winning the Eredivisie following the Eredivisie match between De Graafschap and Ajax at Stadion De Vijverberg on May 15, 2019 in Doetinchem, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images

Za momčad Erika ten Haga to je prva titula u posljednjih pet godina nakon što je u posljednje četiri sezone tri puta slavio PSV, a jednom Feyenoord.

Ajax je rekorder sa 34 naslova prvaka "Eredivisie", PSV ima 24, a Feyenoord 15 titula prvaka.

Momčad iz Amsterdama je ove sezone osvojila i nizozemski Kup pobijedivši u finalu Willem II sa 4-0, a sekunde su je dijelile od plasman u finale Lige prvaka i borbe za još jednu 'kantu'.

---------------------------------------------------------------------

REZULTATI:

Utrecht - Heerenveen 3-1

NAC Breda - PEC Zwolle 0-0

PSV - Heracles 3-1

Fortuna Sittard - Feyenoord 1-4

Excelsior - AZ 4-2

De Graafschap - Ajax 1-4

VVV - Vitesse 1-3

ADO Den Haag - Willem II 6-2

Emmen - Groningen 1-0

---------------------------------------------------------------------

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 23:57