Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
RIJEKA ZABILA ČAK DEVET GOLOVA

FOTO: DINAMO USPIO PROBITI SLOGU U MRAVINCIMA Mario Budimir zabio s bijele točke uz velike prosvjede domaćina: 'Ne želim više igrat!'

Nogometaši Dinama, Hajduka i Rijeke plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što su u utakmicama šesnaestine finala u gostima pobijedili četvrtoligaše Slogu Mravince, Vrapče i Radnik iz Križevaca.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. rujan 2018. 13:27

SLOGA - DINAMO 0:1 (Budimir 80')

Sloga: Vladović - Juričić, Andabak, Borozan, Gusić - Mikelić, Caktaš, Boko, Barać - Katić, Marović

Dinamo: Zagorac - Moharrami, Rrahmani, Lešković, Musa - Doumbia - Menalo, Ademi, Petković, Kadzior - Budimir

Dinamo je teškom mukom prošao Slogu u Mravincima, za pobjedu je zabio Mario Budimir u 80. minuti iz penala. Sloga je pružila odličan otpor Dinamu, vlasniku dvostruke krune iz prošle sezone i aktualnom sudioniku Europske lige.

Na samom startu dvoboja morao je Zagorac glavom intervenirati ispred Marovića, a onda se malo igra primirila. Dinamo je imao dva udarca u 14. i 15. minuti. Prvi je zaprijetio Menalo, a onda je nakon toga pucao Ademi, ali je Vladović lako uhvatio. Na drugoj strani su domaći imali obećavajući napad preko Marovića, ali on nije uspio ubaciti u sredinu.

Dinamo je potom još jednom zaprijetio, ali je udarac Budimira iz okreta opet lako uhvatio Vladović. Veliku prigodu u 27. minuti imao je Lešković nakon kornera Kadziora, ali na njegov udarac glavom odlično je reagirao Vladović. Dinamo je opet u dvije minute stvorio dvije šanse. Prvo je Ademi pucao, ali bez promjene rezultata, a onda je nakon toga Caktaš s gol-crte stigao ispred Menala. Odmah nakon toga Budimir je sve dobro napravio, ali je nakon serije finti pucao preko gola.

Dinamov pritisak sve je više rastao, tako su Zagrepčani imali još jednu priliku, ali Menalo nije uspio zabiti. U dobroj situaciji bio je i Menalo u samoj završnici prvoga dijela ali Menalo nije pogodio pucajući glavom.

U nadoknadi je i Sloga bila blizu prigode, ali ubačajem Borozan nije uspio nikoga pronaći. Uglavnom, Sloga je bez obzira na Dinamove prilike uspjela protiv aktualnoga pobjednika Kupa izdržati prvo poluvrijeme čistu mrežu.

Na samom startu drugoga dijela Marović je ukrao loptu obrani Dinama, a onda dodao do Mikelića koji se nije najbolje snašao jer mu je lopta pobjegla pa je Zagorac pravovremeno intervenirao. Dinamo je imao izgleda doći u vodstvo u 60. minuti, ali je slobodni udarac Petkovića sa 22 metra otišao preko gola. Petkoviću malo nakon toga nije uspjelo ni iz igre, udarac je zaustavio Vladović. Sloga je nakon toga mogla povesti, ali dinamovci su nekako obranili udarce Mikelića i Karduma koji je svojevremeno bio u Maksimiru. Uzbuđenje je raslo, pa je tako u sljedećem napadu Ademi pogodio vratnicu.

Dinamo je poveo iz kaznenog udarca koji je igrajući rukom skrivio Juričić. Jedan od igrača Sloge napucao je u ruku Juričića koji je ležao na petercu i sudac Kulušić je pokazao na bijelu točku. Mario Budimir je zabio s bijele točke za prolaz Modrih.

Domaćini su žustro prosvjedovali tražeći prekršaj na Juričiću koji je potpuno izgubio živce te je odjurio do svoje klupe i tražio zamjenu, odbivši ući u igru.

"Ne želim više igrat!", vikao je bijesni Juričić, a minutu poslije je i zamijenjen.

RIJEKA ZABILA ČAK DEVET KOMADA!

Rijeka je vrlo dominatno došla do osmine finala pobjedom kod četvrtoligaša Radnika iz Križevaca s čak 9-0.

Riječani su već nakon prvog dijela vodili s 5-0, a u nastavku su zabili još četiri gola. Četverostruki strijelac je bio Antonio Čolak (18, 29, 75, 81), triput je pogodio Darijo Čanađija (43, 79, 89), a po jednom Bušnja (35) i Pavičić (40).

U osminu finala se probio i drugoplasirani sastav HNL-a Lokomotiva koja je u Biogradu svladala Primorac s 1-0 pogotkom Datkovića u 10. minuti.

REZULTATI 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Radnik Križevci - Rijeka 0:9

Sloga (NG) - Istra 1961 2:4

Primorac (B) - Lokomotiva 0:1

Marsonia - Zagreb 3:0

Krk - Cibalia 1:0

Zelina - GOŠK Dubrovnik 1919 2:0

Nehaj - Šibenik 2:3 (produžeci)

Jadran LP - Split 3:1

Slavija - Vinogradar 0:4

Varaždin - Međimurje 2:0

SLOGA - DINAMO 0:1 (Budimir 80')

Sloga: Vladović - Juričić, Andabak, Borozan, Gusić - Mikelić, Caktaš, Boko, Barać - Katić, Marović

Dinamo: Zagorac - Moharrami, Rrahmani, Lešković, Musa - Doumbia - Menalo, Ademi, Petković, Kadzior - Budimir

----------------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

Budimir je jednim pogotkom s bijele točke odveo Dinamo u šesnaestinu finala

80' - GOOOL! Dinamo je deset minuta pije kraja regularnog dijela uspio probiti Slogu u Mravincima! Zabio je Mario Budimir iz jedanaesterca, ali uz velike prosvjede domaćina. Juričić je igrao rukom, a sudac Kulušić pokazao je na bijelu točku uz žestoke prosvjede domaćina i uvrede s tribina.

68' - Trese se vratnica! Kakva majstorija Dinamovog kapetana. Nanizao je Ademi nekoliko igrača, pucao s 10 metara, ali okvir gola sprječava slavlje Modrih.

63' - Petkovićev pokušaj iz slobodnog udarca odlazi preko gola! Pokušao je igrač Dinama s 25 metara.

47' - Umalo šok za Dinamo! Sloga je propustila povesti protiv aktualnog prvaka Hrvatske. Katić je izbio sam pred Zagorca, ali lopta mu bježi u ključnom trenutku!

45' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Kraj prvog poluvremena! Sloga može biti jako zadovoljna stanjem na semaforu, dok će Bjelica sigurno imati što za reći svojim igračima.

44' - Nevjerojatan promašaj Dinama! Još je jednom ključnu ulogu odigrao Kadzior sa svojim ubačajem iz slobodnog udarca s gotovo pa 40 metara. Vladović je otišao u prazno, a Petković glavom promašio prazan gol!

36' - Velika priika za Dinamo! Menalo prolazi Vladovića, no sjajnom reakcijom ispred same crte loptu čisti Caktaš! Domaći i dalje drže za njih sjajnih 0:0.

34' - Sjajno igra Kadzior koji se pokazuje kao najraspoloženiji igrač Modrih, no njegove ubačaje Ademi i Budimir šalju ravno u golmana domaćina.

20' - Još uvijek se igra bez golova. Uglavnom najviše opasnosti dolazi nakon prekida, ali niti jedni niti drugi ne koriste kornere na najbolji mogući način.

1' - Počela je utakmica između Sloge i Dinama!

----------------------------------------------------------------------------------

15.00 - Stigli su sastavi! Bjelica je za Kup po prvi puta kao startera nakon ozljede vratio kapetana Modrih Arijana Ademija.

Linker
17. travanj 2024 15:53