Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018 Croatia coach Zlatko Dalic celebrates with Marcelo Brozovic after the match REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS/Jason Cairnduff / REUTERS

EKSKLUZIVNO U SN

NA DAN UTAKMICE MEĐU VATRENIMA SE ODVIJALA PRAVA DRAMA Liječnik: To što Dalić o tome nije rekao niti riječ dokaz je koliko je veliki trener!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2019. u 08:16

 • Hrvatska je odigrala lošu utakmicu u Bakuu, ali tek dan kasnije procurio je u javnost jedan od bitnih razloga. U reprezentaciji su čuvali kao stogu tajnu da je na dan utakmice momčad zahvatila viroza, da je taj problem imalo čak osam igrača, od toga sedmorica koji su igrali u početnoj postavi.

  Radi se o virozi koja traje 24 sata, iscrpljuje organizam, izaziva visoku temperaturu i proljev. Liječnička služba Vatrenih, doktori Zoran Bahtijarević i Eduard Rod imali su pune ruke posla da igrače osposobe za nastup. Jasno je da nisu bili u idealnom stanju i nisu mogli nadati najbolje od sebe. To nešto govori i zašto su tako pali tijekom utakmice. Prvo smo čuli da je Marcelo Brozović bio gotovo cijeli dan pod temperaturom i svako malo na WC-u, a kasnije se otkrilo da je to bio problem mnogo više igrača.

  Doktor Zoran Bahtijarević nam je na tu temu kazao:

  - Činjenica da Zlatko Dalić nije riječ rekao o virozi i temperaturu koja je uzela dobar dio snage igračima još jednom pokazuje koliko je veliki trener i ponizan čovjek koji ne traži alibije.

  Baku, Azerbajdzan, 090919.
Stadion Backell Arena. Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 5. kolo, Azerbajdzan - Hrvatska. Na fotografiji: zagrijavanje hrvatskih igraca prije pocetka utakmice, Borna Barisic, Marcelo Brozovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX
   

  Pitali smo iskusnog liječnika Vatrenih što su poduzeli da igrači budu na terenu.

  - Pomogli smo im koliko je bilo moguće. Čak sam prije utakmice upozorio suca Schärera, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. Kazao sam mu to da ne bi bio iznenađen i davao kazne.

  Tako je HNS rezervirao WC ako nekome zagusti. Srećom, nije trebalo. No, kako se dogodila viroza?

  - Nema potrebe za istragom. Netko ju je pokupio, drugi dobili od njega. Nema to veze s Bakuom i hranom, uostalom imali smo svojeg kuhara i bili i vrhunskim hotelu. Ali kad prvi prijavi da ima taj problem, onda je već kasno. Samo se širi…

  Ostali padaju domino efektom. Događaj iz Bakua podsjetio je na prijateljsku utakmicu s Poljskom u Wolfsburgu 2006. godine, prije SP-a u Njemačkoj, kad je također viroza poharala Vatrene. Ovaj su put šutjeli. nisu tražili opravdanje za remi, ali sigurno im je uzelo energije.

  Iz drugih medija