CROPIX
OVO JE SIN VJETRA

NA MAKSIMIR JE STIGAO URAGAN! MODRI VRLO VJEROJATNO NIKAD NISU IMALI BRŽEG IGRAČA Suigrači ostali u čudu: 'Ma, ovaj je prebrz za Dinamo!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2017. 14:39

Marcos Guilherme jučer se na terenu predstavio treneru Petevu i svojim novim suigračima. Imali smo prvi put priliku vidjeti njegovo nogometno umijeće. Prije nego što ćemo kazati naš dojam, evo što veli trener Petev:

- Super je pratio naš trening, to me jako razveselilo! Bio mu je to prvi trening. Kad se prilagodi, držim da će nam na proljeće donijeti mnogo radosti.

Tako ga je vidio modri coach, koji naravno nije želio šire elaborirati dojmove o Guilhermeu. Ipak ga je vidio prvi put, treba vremena da bi se dala neka ozbiljnija analiza. Mi smo pak vidjeli iznimno brzog, munjevitog igrača! Odmah se može kazati da je sigurno najbrži u ovoj Dinamovoj momčadi, a vjerojatno je i jedan od najbržih igrača koji je ikad igrao u plavom dresu.

Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Je li, recimo, brži od Fernandesa koji je jučer potpisao za Alanyaspor? Naravno da nismo mjerili brzinu, ali čini nam se da jest. Čovjek je zaista prava munja.

Žao nam je što nismo za vrijeme treninga u gužvi na travnjaku čuli tko je to “ispalio”, ali netko je viknuo:

- Ovaj je prebrz za Dinamo!

Prebrz za Modre

Najbolje se to vidjelo kad je trener Petev uvježbavao kontru “tri na dva”. Guilherme, taj lagani igrač, neviđeno hitar, impresivno eksplozivnog prvog koraka u trenu se nađe na pravom mjestu. Izvrsno se ubacuje u prostor, ali toliko brzo da ga nekoliko puta suigrači nisu na vrijeme popratili.

Znate na koga nas najviše podsjeća? Na Igora Cvitanovića. Kako bi rekao Ćiro Blažević, u “frakciji sekunde” izbaci cijelu obranu, ubaci se u prostor i evo ga ispred vratara. Ako bude i zabijao kao nekad Cvitanović, onda je Dinamo zaista dobio bingo. Lijevom i desnom nogom igra gotovo na identičan način, može igrati i na lijevom i na desnom krilu. Dok se igralo na zgusnutom prostoru, bio je malo sramežljiviji, ali logično, tek je došao, treba se tek priviknuti na komunikaciju s igračima. Uglavnom, premijera Marcosa Guilhermea na prvom treningu s ostatkom momčadi je bila uspješna, sada ga čekamo na prvoj pripremnoj utakmici.

Linker
19. travanj 2024 01:10