Sergio Perez / REUTERS
SUDAČKA EKSPERTIZA

NA NIZOZEMCA SA ZVIŽDALJKOM SE NEMA TKO LJUTITI Imao je dva detalja i u oba je bio u pravu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. lipanj 2016. 02:07

Odlično je zadaću obavio Bjorn Kujpers, 43-godišnji Nizozemac, sudac s iskustvom arbitraže u finalima europskih klupskih natjecanja. Imao je dva bitna detalja, u oba slučaja dobro je procijenio. Dosudio je kazneni udarac za Španjolce nakon što se Vrsaljko tijelom naslonio na Davida Silvu, a prethodno je odlično procijenio i pad Marka Pjace u kaznenom prostoru Španjolske u 64. minuti.

Nije pritom pokazao na bijelu točku i dobro je učinio. Ma koliko je u prvi tren izgledalo da je hrvatski napadač zaustavljen prekršajem, jasno se na snimci moglo uočiti da je intervencija obrane bila pravovremena. Čvršću kontakt-igru puštao je Kujpers, bio je neprimjetan veći dio susreta, a kao jedinu zamjerku možemo dodati da je u 35. minuti žutim kartonom mogao nagraditi Moratu nakon što je nesportski reagirao u dvoboju s Jedvajem.

Ali, u konačnici, za Kujpersa se može reći da je opravdao status suca visokog ranga. Kujpers se potvrdio pravim odabirom za važnu utakmicu koja je odlučivala o prvaku skupine D.

Igrač utakmice protiv Španjolske

Tko je. po vama, bio igrač utakmice u velikoj pobjedi protiv Španjolaca?

Ivan Perišić

Nikola Kalinić

Ivan Rakitić

Danijel Subašić

Svi su jednako zaslužni za pobjedu

Linker
25. travanj 2024 14:38