REUTERS
MOĆAN I HRABAR ODABIR

NAJVEĆA ZVIJEZDA FRANCUSKOG USPONA NA TRON IZABRALA FAVORITE ZA OSVAJANJE ZLATNE LOPTE Modrić bez ikakve dvojbe na popisu s jednim veliki iznenađenjem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2018. 20:45

Kylian Mbappé, najbolji mladi igrač nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji, razgovarao je s France Footballom i pritom izabrao svojih pet favorita za Zlatnu loptu koja će pripasti najboljem nogometašu godine.

19-godišnja zvijezda krenula je redom nabrajati po svom mišljenju idealne kandidate i tako spomenula Cristiana Ronalda, Luku Modrića, Neymara, Raphaela Varanea i za kraj - 'Mislim da bih tu uvrstio i sebe", samopouzdano je poručio Mbappé.

Dok su odabir Ronalda, Modrića kao najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, Neymara, pa čak i njega samog, u potpunosti opravdani, ono što iznenađuje je izostanak Lea Messija umjesto kojeg je Mbappé uvrstio svog sunarodnjaka Varanea, iako moramo priznati da je branič Real Madrida bio maestralan u francuskom pohodu na titulu svjetskih prvaka.

Soccer Football - World Cup - Group D - Nigeria vs Argentina - Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg, Russia - June 26, 2018   Argentina's Lionel Messi celebrates their second goal with coach Jorge Sampaoli    REUTERS/Toru Hanai
REUTERS/Toru Hanai

Podsjetimo, u ovom izboru posljednjih 10 godina upravo dominiraju Argentinac i njegov vječiti rival Ronaldo. Njih su dvojica u ovim trenucima izjednačeni s po pet osvojenih Zlatnih lopti u tom razdoblju.

Što se tiče pak Mbappéa, on se nada kako će na ovogodišnjem izboru proći bolje nego prošle godine kada je zauzeo sedmu poziciju.

Linker
21. travanj 2024 23:31