REUTERS
SUIGRAČ PROGOVORIO

NAKON 18 GODINA OTKRIVENO ZAŠTO I KAKO SE DOGODILA JEDNA OD NAJVEĆIH NOGOMETNIH 'IZDAJA' On nije htio prijeći u Real, ali prijetila mu je velika kazna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2018. 00:19

Jedan od najboljih portugalskih igrača svih vremena, Luis Figo, vjerojatno je najpoznatiji široj nogometnoj publici ostao po prelasku iz Barcelone u Real Madrid kada je na sebe navukao veliki bijes navijača katalonskog diva koji ga i dalje smatraju najvećim izdajnikom.

Iako je prošlo 18 godina od tog prelaska, njegov čin je i dalje nešto o čemu se priča, pogotovo među ljubiteljima španjolskog nogometa. Međutim, iako navijači Barce transfer smatraju izdajom, najnovije informacije govore kako se sve skupa malo drugačije odigralo.

Paulo Futre, Figov suigrač iz portugalske reprezentacije ispričao je kako Figo zapravo uopće nije želio otići iz Barce u Real.

"Figo je u to vrijeme definitivno bio jedan od najboljih igrača Barce, ali ujedno i jedan od najslabije plaćenih, zbog čega je bio ljutit na predsjednika", rekao je Futre.

Negdje u tim trenucima počinjali su i izbori za novog predsjednika Reala, a jedan od kandidata bio je i Florentino Perez koji je u kandidaturi obećao da će dovesti jednog od najboljih igrača Barce. Nitko nije Perezu davao prevelike šanse za pobjedu na tim izborima pa tako ni Figo koji mu je u trenutku bijesa obećao kako će doći u Real, ako ovaj pobijedi na izborima. Na sveopće iznenađenje Perez je i pobijedio i nastali su problemi.

"Figo je čak i rekao svom menadžeru da ne želi u Real, no u predugovoru koji je potipsao stajalo je kako u slučaju da otkaže transfer mora platiti odštetu od 35 milijuna eura madridskom klubu. On je u tom trenutku bio na Sardiniji s obitelji i nije htio u Madrid. Čak je udario fotografa koji mu je slikao sina zbog cijele situacije koja je nastala i žestokih protesta navijača u Barceloni koji su počeli prijetiti njemu i njegovoj obitelji", rekao je Futre pa dodao:

"Probajte se staviti u njegovu poziciju. Bio je jedan od najboljih igrača, a jedan od daleko najslabije plaćenih. Real mu je nudio šest puta više novca! Nije bilo izlaza. Mogao je ili preći u Real ili platiti 35 milijuna eura odštete", pojasnio je Futre.

Linker
21. travanj 2024 14:08