Vladimir Dugandzic / Hanza Media / Hanza Media
PRVI VRATAR HAJDUKA

NAKON SJAJNE PARTIJE U DANSKOJ I 'KIKSA' U VINKOVCIMA SPREMAN DOČEKUJE BRONDBY NA POLJUDU 'Mogu li biti novi Pletikosa? Nebitno, važan je samo prolaz'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 11:42

Vinkovci mu u nedjelju nisu bili naklonjeni, dobio je gol kakav mu se ne smije dogoditi, no, srećom po njega i Hajduk, posljedice su bile nikakve. Dante Stipice već je potpuno okrenut Bröndbyju, Hajdukovu suparniku iz Danske, gdje je pak bio jedan od junaka dvoboja. Nije vratar Bijelih prošlog četvrtka imao puno posla, ali na svakoj je lopti bio čvrst, odlučan, siguran i samouvjeren.

Gledajući s vremenskim odmakom, kako 26-godišnjem Stipici danas izgleda danskih 0:0? Izgleda li bolje, doima li se kao realan rezultat? Ili se moglo napraviti više?

- Napravili smo dobar posao jer smo se tijekom susret držali dogovora iz svlačionice. Obrana je imala više posla nego u prethodnim utakmicama jer je takav protivnik bio s druge strane. Pitali ste je li mi žao što nismo postigli pogodak, jasno, uvijek poslije utakmice misliš da je šteta što nisi zabio. Ali bit će to dobro ako se u drugoj utakmici budemo držali plana - poručio je Hajdukov prvi čuvar mreže.

Nikad teži suparnik

Koji je plan, logično je pitanje.

- Plan je pobijediti - uz osmijeh odgovara čuvar mreže Bijelih.

Je li vas Bröndby čime iznenadio?

- Nije bilo iznenađenja. Dapače, bilo nam je lijepo igrati u ambijentu ugodnog stadiona, bila je prava nogometna atmosfera s navijačima s obje strane. Za takve utakmice živiš i zbog njih igraš nogomet.

Gdje je Bröndby u usporedbi s europskim protivnicima iz proteklih sezona?

- Jedan je od težih protivnika, a definitivno najteži u 3. pretkolu. Premda je teško precizno kazati, vjerujem da su u rangu Maccabi Tel Aviva i Slovan Libereca.

Tjelesna nadmoć Danaca omogućila je njihov pritisak i dovela do povlačenja Hajduka.

- Nisu nas pritisli, već smo im pružili mogućnost da igraju po svome, što je i nama odgovaralo. Velik je posao napravio Futacs s crvenim kartonom Finca Arajuurija za uzvrat. “Istukao” je Finac Marka u puno dvoboja, nije bilo ugodno gledati kako mu ulazi koljenima, laktovima s leđa. Međutim, primarno želim naglasiti da nije lako ostati čiste mreže na stadionu Bröndbyja.

Doista nije, u dva domaća susreta koja su prethodila Hajduku postigli su ukupno šest zgoditaka kontra VPS Vaase i Midtyjllanda, u nedjelju su pak zabili pet Lyngbyju. Uzvrat se, međutim, očekuje u sličnom izdanju kao i prvi dvoboj. Malo prilika, tvrda, tjelesno zahtjevna i, nadasve, oprezna utakmica.

- Oprez je očekivan s jedne i druge strane jer pogreške skupo koštaju. Trebamo se samo držati svojih dogovora, biti disciplinirani do kraja.

Četiri je puta Hajduk s 0:0 u gostima došao na poljudski uzvrat, ali samo je jednom prošao u sljedeće kolo. Junak je u raspucavanju kaznenih udaraca bio vratar, može li Dante Stipica biti “novi Pletikosa” 16 godina kasnije?

- Hoće li momčad izbaciti napadača, vratara, veznog ili obrambenog, nije uopće bitno. Samo je prolaz važan. Ne sjećam se te utakmice s Ferencvarosem, imao sam 10 godina.

Najteže je obiteljima

Kako se bilo koncentrirati na Vinkovce usred dva dvoboja golemog uloga s Bröndbyem? Ukupno su tri važne utakmice u osam dana...

- Trošimo se psihički i fizički, raspored je zaista naporan i zahtjevan. Najteže je našim obiteljima. Čim se vratimo s puta, odmah uskačemo u novi avion.

Kako se nosite s pritiskom, svaki je dan sve veće opterećenje...

- A tko danas u svom poslu nema opterećenje? Volim svoj posao i sve sam godine trenirao za ovakvo lijepo razdoblje, samo da bude bez ozljede i sve je na nama. Zadovoljstvo je imati ovakve dane s nizom važnih utakmica - podvukao je Stipica

Linker
19. travanj 2024 08:52