screenshot youtube
POOŠTRAVANJE PRAVILA

NAKON SLUČAJA 'ŠETNJA S PIŠTOLJEM' NASTAVLJA SE GRČKO PRVENSTVO Stižu nova pravila! Kratko i jasno: imaš li triput problem s nasiljem - letiš iz lige!

Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2018. 19:43

Grčka vlada ukinula je suspenziju Prve nogometne liga te zemlje nakon što su klubovi preuzeli obvezu da uvedu dodatne i stože mjere protiv nasilja na stadionima.

Grčki prvoligaši nastavit će s prvenstvom sljedećeg vikenda nakon stanke od dva tjedna i izgreda kada je predsjednik PAOK-a Ivan Savvidis na utakmici protiv AEK-a 11. ožujka izašao na teren s pištoljem za pojasom. Na toj utakmici sudac je zbog zaleđa poništio gol solunske momčadi, a nakon Savvidisova ulaska nastao je kaos i prekid. Dan kasnije zamjenik ministra sporta Jorgos Vasiliadis je odlučio suspendirati ligu.

Grci nastavljaju s prvenstvom i zbog prijetnje Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) koja bi u slučaju dužeg prekida Grčku izbacila iz svih međunarodnih natjecanja. Grčki mediji navode neke mjere, a među njima je i ona o automatskom ispadanju iz lige svakog kluba koji će imati problem s nasiljem triput u jednoj sezoni, a predviđene su i vrlo stroge kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama potiču na nasilje

Klubovi će odsad biti u cjelosti odgovorni za sigurnost utakmica na kojima su domaćini, a policija će u većem broju biti na stadionima.

Linker
18. travanj 2024 15:01