Ognjen Mudrinski
 Micha Will/Bongarts/Getty Images / Micha Will Bongarts/Getty Images
TRAŽILA GA JE I RIJEKA

NAPADAČ IZ SRBOBRANA I 'KRALJ DEBIJA' KOJI JE ISPISAO POVIJEST CRVENE ZVEZDE STIGAO U HRVATSKU Ako nastavi po starom, Tudoru i Hajduku se loše piše

GORICA Iskusni napadač iz Srbobrana pravi je nasljednik devetke Lukasza Zwolinskog, a zovu ga i “kraljem debija”
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. veljača 2020. 09:01

U posljednjim satima zimskog prijelaznog roka, Gorica je uspjela dovesti dva igrača za dvije kritične pozicije poslije odlazaka Lukasza Zwolinskog u Lechiju i Marija Marine u Sabah. Tako je novi centarfor, koji od Zwolinskog i preuzima broj 9 na dresu, postao Ognjen Mudrinski (28), dok je konkurenciju na mjestu zadnjeg veznog pojačao Anthony Kalik (22).

Australski Hrvat koji dolazi iz Hajduka dobro je poznat nogometnoj javnosti, a Kalik je potpisao s Goricom 3,5-godišnji ugovor do ljeta 2023. godine, dok je Srbin Mudrinski poznato ime u susjednoj državi, iako nikad nije oblačio dres njezine seniorske reprezentacije (imao je šest nastupa za vrstu U-21 i tri pogotka).

Mudrinski je zato sa 65 golova najbolji strijelac 1. lige Srbije od njezinog početka 2006. kada je bilo razdruživanje sa Crnom Gorom, a između ostalog je u sezoni 2012./2013. nosio dres najtrofejnijeg srpskog kluba Crvene zvezde. U Goricu dolazi iz poljskog kluba Jagiellonia iz Bialystoka u koju je prešao prošlog ljeta iz beogradskog Čukaričkog, ali aktualni trener i bivši strateg Dinama Ivajlo Petev ove ga je zime prebacio u drugu momčad. Bio je to znak da treba promijeniti sredinu, a Gorica je dobila bitku za njegovu posudbu do kraja ove sezone u sudaru s nekoliko zainteresiranih klubova, među kojima je bila i Rijeka.

“Ako je fit, Mudrinski će biti veliko pojačanje za Goricu” - poslao nam je poruku jedan odlični poznavatelj prilika u srpskom nogometu čim je čuo za ovaj transfer, što bi značilo da je sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius opet povukao dobar potez.

Rođen u vojvođanskom gradu Srbobranu, Mudrinski je robusni napadač visok 186 centimetara, a Gorica mu je već 11. klub u karijeri. Poznat je po tome što je u većini debija postigao pogodak, pa je tako s nepunih 19 godina u prvoj utakmici za novosadsku Vojvodinu bio strijelac protiv OFK Beograda.

Drugi klub mu je bio Hajduk iz Kule, a treći Jagodina za koju je u prvom nastupu zabio dva gola. Iz Jagodine je ljeta 2012. dočekao priliku života kada je prešao na Marakanu. I krenulo mu je fantastično. Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković dao mu je prvi put priliku u dvoboju protiv niškog Radničkog, a Mudrinski je postigao hat-trick.

Nitko u povijesti Zvezde prije njega to nije napravio u debiju, ali ni to, ni naslov najboljeg strijelca kluba u prvom dijelu sezone, nije mu pomoglo kada je trenersko kormilo preuzeo Portugalac Ricardo Sa Pinto, koji ga je držao na klupi. Stoga je ljeta 2013. ostvario prvi inozemni angažman prešavši u njemački Greuther Fürth, a potom i u švicarski Aarau. Iz njega se opet vraća u Srbiju, točnije u subotički Spartak, a onda u Čukarički u čijem dresu dolazi do rekorda lige u postignutim golovima (prestigao Andriju Kaluđerovića, koji je također igrao i u Hrvatskoj za Inter iz Zaprešića) i prošloljetnog odlaska u Poljsku. Jedinu težu ozljedu imao je 2017. kada je zbog loma potkoljenice pauzirao četiri mjeseca.

Sada će do ljeta nositi dres Velikogoričana, a debitirati može već u subotu na Poljudu protiv Hajduka. Za bivšeg zvezdaša, kakav bi to start bio da pred Torcidom zatrese mrežu Hajduka...

Linker
24. travanj 2024 06:02