Zagreb, 141217.
HNK.
Prezentacija otkupljenih prava na emitiranje UEFA Lige prvaka u sezonama od 2018. do 2021 od strane Vipneta. Liga prvaka ce se emitirati na novim programima u sklopu Vip i B.net tv-a.
Na fotografiji: Igor Biscan.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

POVRATAK U SUSJEDSTVO

NASLJEDNIK IGORA BIŠĆANA U OLIMPIJI JE HRVAT Novog trenera Mandarić je pronašao ni manje ni više nego u - Dinamu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.06.2018. u 11:47

 • SLOVENIJA Vlasnik Milan Mandarić je novog trenera ljubljanskom klubu pronašao u Dinamu II nakon raskida s hrvatskim strategom

  Igor Jovićević (44) novi je trener ljubljanske Olimpije! Tako su jučer izvijestili slovenski mediji. Tako je dojučerašnji trener druge momčadi Dinama postao nasljednik hrvatskog trenera Igora Bišćana, koji je s Olimpijom u nedavno završenoj sezoni osvojio dvostruku krunu, slovensko prvenstvo i Kup, ali je zbog nesuglasica s predsjednikom Milanom Mandarićem napustio klub.

  Nakon odlaska Bišćana, špekuliralo se da bi trener Olimpije trebao postati Slaviša Stojanović, ali na kraju on nije prihvatio Mandarićevu ponudu, pa je izbor pao na Jovićevića.

  Tako se Jovićević vraća u Sloveniju, gdje kao trener prvoligaša Celja u sezoni 2016/2017. nije imao pozitivnih iskustava. Iako je u kratkom boravku u Celju ostvario dobre rezultate, čelni ljudi kluba nad njime su vršili klasičan mobing, nisu mu isplaćivali plaće, nisu mi uplaćivali stanarinu te nisu poštovali niti neke druge stavke iz njegova ugovora.

  Igor Jovićević
  Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

  Igor Jovićević

   

  Na kraju je ta celjska priča ispala jako loše za Jovićevića, valjda će sada biti uspješnija u Ljubljani. Makar, ono što se zbivalo s Igorom Bišćanom, treba tjerati na oprez i Jovićevića...

  Tako je Dinamo 2, s kojim je Igor Jovićević prošle sezone osvojio treće mjesto u Drugoj HNL, ostao bez trenera, ali vrlo brzo će u Maksimiru objaviti ime novog trenera svoje druge momčadi.

  Jovićević je inače kao 17-godišnji mladić bio iznimno talentirani nogometaš, kojeg je Predrag Naletilić odveo u madridski Real. U ugovoru je bila zanimljiva klauzula - ukoliko Igor zaigra i jednu minutu za prvu momčad ovog velikana, klub mu mora dati novi ugovor od 5 milijuna eura. Svijet nije idealno mjesto, pa pretpostavljate da Jovićević za prvu momčad Kraljevskog kluba nije odigrao tu famoznu minutu.

  Kasnije se kao igrač selio s jednog kraja svijeta na drugi, a dva puta su mu pukli križni ligamenti. Nakon druge teške ozljede završio je nogometnu karijeru, ali se posvetio trenerskoj, koju sada nastavlja u glavnom gradu Slovenije.