REUTERS
ZACEMENTIRAN NA KLUPI

NAVIJAČI ARSENALA DRŽ' TE SE, OVO NIJE KRAJ, ČEKA VAS JOŠ PATNJE Trener otkrio: 'Wenger odlazi? Bio bih iznenađen jer mi je rekao da će ostati'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. ožujak 2017. 17:26

Svako zlo za neko dobro, uzrečica je koje su se vjerojatno nakon poraza od WBA prisjetili oni navijači Arsenala koji žestoko zagovaraju odlazak Arsenea Wengera. Debakl protiv Bayerna u Ligi prvaka (dva poraza po 5:1) i još jedna sezona u domaćem natjecanju u kojem su vodeće pozicije daleko, a sve više izmiče i četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, razlog je zbog kojeg navijači na Emiratesu poprilično glasno zagovaraju Wengerov odlazak.

To je i razlog zbog kojeg im onih 3:1 protiv WBA vjerojatno nije toliko teško palo, misleći da je to korak bliže kraju vladavine 66-godišnjeg Francuza. Međutim, po svemu sudeći njihovo je veselje zbog Wengerove pozicije, koja je ovim posljednjim porazom morala biti dodatno poljuljana, bilo kratkog vijeka. Zaslužan je za to Tony Pulis, menadžer WBA, koji je na pitanje o Wengeru istaknuo:

- Bio bih iznenađen Wengerovim odlaskom budući da mi je rekao da ostaje - rekao je Pulis i razočarao sve navijače Arsenala, koji su se nadali promjeni na klupi.

Football Soccer Britain - Watford v Arsenal - Premier League - Vicarage Road - 27/8/16
Arsenal manager Arsene Wenger 
Reuters / Hannah McKay
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

“Od nepobjedivih do negledljivih” ili “Wexit” samo su neke od poruka s kojima je menadžer Topnika suočen posljednjih tjedana i pitanje je koliko će dugo vlasnici kluba iz sjevernog Londona ignorirati zahtjeve sve većeg broja navijača. Naravno, njihova je zadnja, ali kritična masa koja želi njegov odlazak iz utakmice u utakmicu sve je brojnija. Plasman u Ligu prvaka za iduću sezonu mogla bi biti posljednja nada Wengeru da od navijača dobije još malo kredita, bez obzira što je sam nakon utakmice protiv WBA istaknuo da njegova budućnost ne ovisi o tome.

Britain Football Soccer - West Bromwich Albion v Arsenal - Premier League - The Hawthorns - 18/3/17 Arsenal manager Arsene Wenger  Reuters / Darren Staples Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

- Liga prvaka nije ključna, jer smo 20 puta završili među četiri najbolje momčadi. Perspektiva je puno šira, a ovi posljednji rezultati neće utjecati na moju odluku - poručio je Wenger, koji nedvojbeno živi najteže dane otkako je u Arsenalu.

Inače, Arsenal je jučer demantirao da je započeo preogovore s trenerom Borussije Dortmund Thomasom Tuchelom kako su to objavili neki mediji.

Linker
18. travanj 2024 13:26