CROPIX
'BJELICA JE POD SRETNIM ZVIJEZDAMA'

'AKO DINAMO OVO PROĐE, ONDA MOŽE OSVOJITI EUROPSKU LIGU!' DOLAZAK VELIKANA NA MAKSIMIR PODIJELIO NAJVJERNIJE: 'Užas, jaki su k'o Inter i Arsenal...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2019. 19:10

Dinamo je u čudesnoj večeri na Maksimiru u šesnaestini finala Europske lige svladao Viktoriju iz Plzena i nakon dugih 49 godina osigurao proljeće u Europi. Kuglice su na ždrijebu u Nyonu pokazale da je sljedeći europski protivnik Modrih - portugalska Benfica.

Trener Nenad Bjelica priznao je kako je htio izbjeći neke od velikana, ali se ne predaje i vjeruje u još jednu dobru utakmicu svoje momčadi.

Damajn Raknić

Komentatori na društvenim mrežama dočekali su vijest o novome europskom protivniku s velikom pozornošću, neki su s oduševljenjem već proglasili prolaz u četvrtfinale, dok drugi sa skepsom gledaju na Dinamov europski put.

"Benfica je pravi test za "europski Dinamo", prođu li to, mogu i do same završnice.

Gledao sam Benficu, igraju odlično, atraktivno, napadački. Bit će tu prostora i za nas i možemo to proći u dvije tekme... Ajmoooo, Dinamoooo!

Užas, jaki su k'o Inter i Arsenal, ali nisu toliko atraktivni. Najgori mogući izbor. Ako ovo Dinamo prođe, onda znači da može i osvojiti natjecanje."

Neki pozivaju na oprez i ukazuju na šanse Modrih:

"Dinamo protiv Benfice sigurno nije favorit, ali da se može nadigravati - može. Svakako atraktivan protivnik, koji će imati problema s euforičnim igračima Dinama, pogotovo u Zagrebu. Da li će to biti dovoljno za prolaz dalje, teško je kazati. Pune tribine svakako bi mogle znatno pomoći igračima.

Čisto solidan ždrijeb. U ovoj fazi ne možete očekivati Tuzla City, a današnja Benfica je protivnik protiv kojeg se može igrati. Nije slab, ali nije ni nesavladiv.

Soccer Football - Europa League - Round of 32 Second Leg - Benfica v Galatasaray - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - February 21, 2019  Benfica players pose for a team group photo before the match   REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS/Rafael Marchante

Benfica prije Dinama ima Porto, prije uzvrata opet ne baš lagani protivnik Belenenses. Dinamo doma odmara europsku momčad. Da ne bude zablude, Benfica je kvalitetnija momčad od Dinama, ali ovaj raspored i borba za 1. mjesto s Portom možda malo izjednači snage i Dinamu da vjetar u leđa... to je moje skromno mišljenje.

Moglo je i gore...

Teško je Benficu proći, ipak je portugalska liga dosta dominantnija od HR.

Dinamo dobiva 100%.

Dinamo ne prima pogodak kod kuće!"

Brojni su komentatori puni hvalospjeva na račun stratega 'plavoga stroja':

"Zato je Bjelica trener pobjednik i zato je Dinamo ovakav. Ako ne misliš da Dinamo nije u stanju pobijediti svakoga, nemoj se ni prihvaćati uloge trenera. I da ispadnete, gosp. Bjelica, kapa do poda i moj naklon za sve do sada. Usadili ste im mentalitet pobjednika.

Benfica je jak i vrlo atraktivan klub! Dinamo nema šta za izgubiti. :D Nisam očekivao prolaz protiv Viktorije, ali demantirali su me. Kad bi barem tako bilo i s Benficom... :D

Težak i slavan protivnik, ali Dinamo ide dalje. Nenad Bjelica je pod sretnim zvijezdama i Dinamo ide do kraja."

A drugi zazivaju i bivše hrvatske nogometaše:

"Ima da nam Tomo Šokota osigura informacije!"

U svakome slučaju, Dinamu se smiješe dvije atraktivne utakmice, a mogućnosti su u potpunosti otvorene:

"Ostali su moćni, veliki, bogati. Sjajno je što je Dinamo u tom društvu. Bio bi spektakl da dođe Arsenal ili Chelsea. U takvim utakmicama igračima raste cijena ma kako na kraju završilo.

Moglo je biti i gore, radije bih ipak Portugalce nego Španjolce, moglo bi opet biti španjolsko finale. Protiv Benfice samo muški pa što bude.

Istina, ali kad se sjetim da im nisu dali velike šanse protiv Anderlechta i Fenerbachea pa su pokazali da mogu."

PAROVI OSMINE FINALA:

DINAMO (HRV) - Benfica (Port)

Chelsea (Eng) - Dynamo Kijev (Ukr)

Eintracht Frankfurt (Njem) - Inter (Ita)

Napoli (Ita) - RB Salzburg (Aut)

Valencia (Špa) - Krasnodar (Rus)

Sevilla (Špa) - Slavia Prag (Češ)

Arsenal (Eng) - Rennes (Fra)

Zenit (Rus) - Villarreal (Špa)

NAPOMENA: Prve utakmice na rasporedu su 7. ožujka, a uzvratni ogledi su sedam dana kasnije.

---------------------------------------------------------------

Linker
25. travanj 2024 08:29