Jurica Radić /SN
BIT ĆE VRUĆE

ARGENTINSKI NAVIJAČI ZAUZELI MOSKVU! 'Iz Hrvatske ste? Odlično! Dobit ćemo vas! Dobit ćemo i Brazil i gledati kako Messi osvaja Svjetsko prvenstvo'

MOSKVA Argentinska pjesma odzvanja Crvenim trgom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. lipanj 2018. 20:06

Argentinci su zauzeli Moskvu. Dva dana uoči starta Messija i društva na SP-u pjesma Gauča odzvanja Crvenim trgom.

- Vamos Argentina! - čuje se na svakom koraku.

Cristiano Bejarano doveo je tri generacije svoje obitelji na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Djed i baka žive u gradu Juju, a Cristiano i njegova obitelj dolaze iz Iowe u SAD-u.

- Došli smo vidjeti kako Messi osvaja Svjetsko prvenstvo. Tko zna hoće li igrati na sljedećem, ali nije ni bitno, ovog puta uzimamo naslov najboljeg na svijetu - poručio je Cristiano.

Njegov sin, sedmogodišnji Martin, odlično govori engleski, i s našim Vlahom Lučićem porazgovarao je o šansama, nadanjima. Evo kako to izgleda iz dječje perspektive.

Jurica Radić /SN

- Tko ti je najbolji u Hrvatskoj?

- Modrić.

- A u Argentini?

- Messi.

Jasno. Tko će ako ne Messi. Iako smo pokušali s Dybalom, nitko se nije dao smesti ni zbuniti. Messi, Messi, samo Messi. Gdje god se okrenete, njegovi su dresovi, svi nose “desetke”. Iz Tucumana je došla ekipa koja je već bila i u Brazilu, što je jasno napisano i na njihovoj zastavi. Zauzeli su gotovo cijelu ulicu pored Crvenog trga, da bi se svi mogli fotografirati s njima...

- Iz Hrvatske ste? Odlično. Pobijedit ćemo i vas. Od Islanda krećemo pa dalje redom. Dobit ćemo i Brazil, to će biti najbolja utakmica.

Euforični su Argentinci, nema kod njih upitnika. Najbolji su i to žele dokazati u Rusiji. Ali ima nešto i opreza u njihovim razmišljanjima.

- Vjerujem da će Hrvatska biti naš najteži suparnik u skupini, ali mene je najviše strah prve utakmice. Otvaranje je najteže, nikad ne znaš što se može dogoditi. Zato navijajte za nas protiv Islanda, isplatit će se i vama - zaključio je Cristiano.

Argentinaca na svakom koraku, ali ne bi čovjek vjerovao koliko je Peruanaca u središtu Moskve bilo dan uoči službenog otvaranja.

- Kao da je cijeli dobrostojeći sloj Perua došao do Moskve - opisao je kolega Davor s HNTV-a. Argentina igra u Moskvi u subotu na stadionu Spartaka, ali kako dokučiti zašto su se Peruanci stacionirali u Moskvi kada igraju u Saransku? Tko će znati, ali činjenica je da ih ima koliko i Meksikanaca...

Linker
19. travanj 2024 06:18