Jurica Radić /SN

BIT ĆE VRUĆE

ARGENTINSKI NAVIJAČI ZAUZELI MOSKVU! 'Iz Hrvatske ste? Odlično! Dobit ćemo vas! Dobit ćemo i Brazil i gledati kako Messi osvaja Svjetsko prvenstvo'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.06.2018. u 18:06

 • MOSKVA Argentinska pjesma odzvanja Crvenim trgom

  Argentinci su zauzeli Moskvu. Dva dana uoči starta Messija i društva na SP-u pjesma Gauča odzvanja Crvenim trgom.

  - Vamos Argentina! - čuje se na svakom koraku.

  Cristiano Bejarano doveo je tri generacije svoje obitelji na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Djed i baka žive u gradu Juju, a Cristiano i njegova obitelj dolaze iz Iowe u SAD-u.

  - Došli smo vidjeti kako Messi osvaja Svjetsko prvenstvo. Tko zna hoće li igrati na sljedećem, ali nije ni bitno, ovog puta uzimamo naslov najboljeg na svijetu - poručio je Cristiano.

  Njegov sin, sedmogodišnji Martin, odlično govori engleski, i s našim Vlahom Lučićem porazgovarao je o šansama, nadanjima. Evo kako to izgleda iz dječje perspektive.

  Jurica Radić /SN
   

  - Tko ti je najbolji u Hrvatskoj?

  - Modrić.

  - A u Argentini?

  - Messi.

  Jasno. Tko će ako ne Messi. Iako smo pokušali s Dybalom, nitko se nije dao smesti ni zbuniti. Messi, Messi, samo Messi. Gdje god se okrenete, njegovi su dresovi, svi nose “desetke”. Iz Tucumana je došla ekipa koja je već bila i u Brazilu, što je jasno napisano i na njihovoj zastavi. Zauzeli su gotovo cijelu ulicu pored Crvenog trga, da bi se svi mogli fotografirati s njima...

  - Iz Hrvatske ste? Odlično. Pobijedit ćemo i vas. Od Islanda krećemo pa dalje redom. Dobit ćemo i Brazil, to će biti najbolja utakmica.

  Euforični su Argentinci, nema kod njih upitnika. Najbolji su i to žele dokazati u Rusiji. Ali ima nešto i opreza u njihovim razmišljanjima.

  - Vjerujem da će Hrvatska biti naš najteži suparnik u skupini, ali mene je najviše strah prve utakmice. Otvaranje je najteže, nikad ne znaš što se može dogoditi. Zato navijajte za nas protiv Islanda, isplatit će se i vama - zaključio je Cristiano.

  Argentinaca na svakom koraku, ali ne bi čovjek vjerovao koliko je Peruanaca u središtu Moskve bilo dan uoči službenog otvaranja.

  - Kao da je cijeli dobrostojeći sloj Perua došao do Moskve - opisao je kolega Davor s HNTV-a. Argentina igra u Moskvi u subotu na stadionu Spartaka, ali kako dokučiti zašto su se Peruanci stacionirali u Moskvi kada igraju u Saransku? Tko će znati, ali činjenica je da ih ima koliko i Meksikanaca...

  Iz drugih medija