CROPIX
IGRAČI VS. TORCIDA

ČETIRI UTAKMICE STE NAS VRIJEĐALI, SAD JE BILO DOSTA! Igrači Hajduka srušili Rijeku i poslali poruku navijačima, tribine i dalje traže - ostavke

IGRAČI vs. TORCIDA Hajdukovci nakon osvajanja Rujevice nisu otišli pred navijače
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. prosinac 2017. 19:57

U Osijeku su igrači ostali na vrhu kaznenog prostora, a trener Kopić otišao je do ograde na sjevernoj tribini razgovarati s navijačima Hajduka. Pritom su pristaše Bijelih vrijeđale svoje igrače, one koje nazivaju ljubimcima. Četvrtu utakmicu zaredom igrači su doživljavali uvrede s tribina i petu su rekli - dosta.

Na Rujevici su prekinuli negativnu tradiciju, pobijedili su Rijeku, ali nisu otišli pozdraviti najvjernije. Neuobičajeno, jer posljednjih sezona ključni detalj, pravi ritual poslije svake utakmice, bio je odlazak pred tribinu s navijačima. Međutim, vrijeđanje s porukom “Igrajte, p***ice” očito je bio prevelik uteg odnosa igrača i navijača.

Večeras je naša fešta...

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

Zahlađenje odnosa

Nisu potonji više mogli podnijeti uvrede, iako su poslije svakog dvoboja u nizu koji je započeo protiv Rudeša u medijima naglašavali da se nadaju da će ih navijači podržati. Ali pomaka nije bilo četiri utakmice u seriji i na kraju je došlo do zahlađenja odnosa. Kako dalje?

Navijači su nezadovoljni premda je rezultatski pomak razvidan. Ali, treba priznati, mali su to koraci, daleko od obećanja koja je Uprava dala navijačima uoči početka sezone, zato Torcida i dalje ne odustaje od zahtjeva za ostavkama Kosa i Branca. Možda bi taj potez senzibilizirao ukupno ozračje, ali Nadzorni odbor, predsjednik i sportski direktor složni su: ostavke ne dolaze u obzir.

Zaslužili potporu

Ta pat-pozicija traje već mjesec dana, a igrači su za to vrijeme uspjeli smiriti strasti, ostvarili su prolaz u polufinale Kupa, u prvenstvu pobjegli Rijeci tri boda. Ali nisu pritom uspjeli navijače uvjeriti da na terenu pružaju maksimum, da se bore i daju koliko znaju i umiju. A možda je bijes navijača odraz stava prema čelnicima kluba od kojih zahtijevaju ostavke.

Igrači, u svakom slučaju, nisu zaslužili takav odnos. Kada su gubili od Rudeša, dobili su lekciju sa sjevera, ali isto tako, kada pobijede u Osijeku i Rijeci, zaslužuju podršku tribina. Nogomet se igra radi navijača, stoga imaju pravo i trebaju reći sve što im je na duši, ali ima i dana kada ostvareni rezultat zaslužuje potporu...

Linker
21. travanj 2024 05:48