Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKA PREMIJERA

Dinamo odlučio iskoristiti novo pravilo UEFA-e i pustiti na stadion nekoliko stotina osoba, ali jasni su kriteriji tko smije na tribine!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. srpanj 2019. 10:00

Bit će to utakmica bez publike, zbog UEFA-ine kazne, ali znamo da to bez publike ne znači doslovno “bez publike”. Jer, postoji određena kvota ljudi koji smiju biti na stadionu i u takvim uvjetima. Dinamov glasnogovornik Alen Lesički podastro nam je neke službene podatke po tom pitanju.

- Prema pravilima UEFA-e, na utakmici može biti do 75 osoba iz svake delegacije, a u tu kvotu uključeni su igrači i stručni stožer. U ovakvim uvjetima, gostujući klub ima pravo na dodatnih 200 ulaznica za svoje simpatizere, kao što je to bio slučaj s Dinamom u Trnavi. Prema posljednjim informacijama, Saburtalo će iskoristiti trećinu tih ulaznica - kazao je Lesički i otkrio još nešto: - Od ove godine uvedena je opcija da ovakvim utakmicama nazoče djeca do 14 godina i mi ćemo iskoristiti tu mogućnost.

Što to znači? Naravno, u vrijeme kad ne rade škole i dobar dio vrtića, u vrijeme godišnjih odmora, ali i kad su takve projekti pionirski pothvati, jer i UEFA je tek uvela to pravilo, ne očekuje se previše djece, recimo, njih dvjestotinjak na zapadnoj tribini.

A što je sa skautima Ferencvarosa koji bi željeli nazočiti utakmici? Tiče li se i njih ovo ograničenje? Naravno, ali Dinamo je povukao “džentlmenski” potez i iz svoje kvote ulaznica omogućio Mađarima da imaju svoj “špijuna” u Maksimiru. Mogli su Modri hladno reći “sorry, pitajte UEFA-u”, no, izašli su ususret i dali im priliku da uživo skreniraju igru Bjeličine momčadi.

U svakom slučaju, organizacijski će zahtjevnija biti utakmica idućeg pretkola, kad će biti publike, ali u Dinamu vjeruju kako će i njihova akcija “Fair play na tribinama“ donijeti rezultate. No, o tom potom...

Linker
25. travanj 2024 16:26