CROPIX
DERBI IZ NAVIJAČKOG KUTA

DINAMOVCI STIŽU U VELIKOM BROJU, TORCIDA ĆE NAPUNITI JUG Zagrepčani nisu hladni prema velikom derbiju, a u Maksimir stiže barem 4000 navijača Hajduka!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2018. 10:23

Ulaznice za derbi kreću u prodaju u četvrtak, tako da se naravno ne može znati kako idu u pretprodaji. Hajduk je naručio 2000 ulaznica, ali na tribini jug može se očekivati mnogo više poklonika Majstora s mora, kupovat će ulaznice i oni koji to neće raditi “preko kluba”. Dakle, navijači Hajduka mogu kupiti ulaznicu za južnu tribinu na blagajni stadiona po cijeni od 50 kuna.

Kad se radi o splitskom klubu, nema briga za navijače, može se pretpostaviti da će jug biti krcat. Zanima nas koliko će biti navijača Dinama. Hoće li poklonici plave boje doći u velikom broju podržati svoje dečke? Čini nam se da u metropoli vlada dosta veliko zanimanje za derbi, navijači i prijatelji Modrih žele vidjeti ovaj Dinamo koji se u Osijeku pokazao u šampionskom izdanju, žele pozdraviti pojačanje Marija Gavranovića, možda i Izeta Hajrovića ako ga trener Cvitanović ubaci u igru.

Držimo da ovu momčad Modrih valja gledati i podržati, te da bi tribine zaista mogle biti dobro popunjene. Naravno, vidjet ćemo kako stoje stvari kad ulaznice krenu u pretprodaju.

U Maksimir stiže barem četiri tisuće navijača Hajduka

Koliko bi moglo biti Hajdukovih navijača u Maksimiru koji tradicionalno pohode južnu tribinu zagrebačkoga stadiona? Prognoze po pitanju brojnosti i interesa za odlazak na najveći hrvatski derbi su optimistične, a to je pokazalo i gostovanje u Vinkovcima gdje se na tribini za protivničke navijača skupilo oko tisuću predstavnika Torcide. Kako su nas obavijestili iz Hajdukove navijačke udruge, neće biti organiziranoga prijevoza u vidu Biloga vlaka te autobusa, nego će navijači u svom aranžmanu odlaziti u Zagreb. Naravno da će prednjačiti vojska navijača iz Splita i Dalmacije, ali budući da se igra u središtu Hrvatske, prigoda je to i za navijače iz ostalih dijelova Lijepe Naše, Slavonije koja je brojna po navijačkom puku sklonom bijeloj boji, ali iz metropole gdje je također dosta pristaša Hajduka. Jug je na posljednjoj utakmici bio dobro popunjen, stoga je i sada za očekivati dosta navijača.

- Prerano je za točan odgovor koliko bi mogli biti naših navijača, ali vjerujemo da bi ih moglo biti oko četiri tisuće - kratko je poručio glasnogovornik Torcide Damir Gruić.

Hajdukovim navijačima je od danas od 9 sati na raspolaganju dvije tisuće ulaznica za kupnju u Poljudu, a oni iz ostalih krajeva će ih moći nabaviti u nedjelju prije utakmice u Maksimiru. (dku)

Linker
27. travanj 2024 06:21